Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į pasaulio kavos čempionatus Lietuva siunčia baristas ir IT specialistą

Nors praėjo kelios dienos nuo savaitgalį Vilniuje karaliavusio didžiausio Baltijos šalyse kavos festivalio „Vilnius Coffee Festival 2019“, socialiniuose tinkluose dar mirgėte mirga įspūdžiai ir emocijos iš šio renginio. Nieko keista, mat ir pats spalvingasis festivalis baigėsi savotiška seansacija – tarp trijų kavos čempionatų nugalėtojų atsidūrė dvi profesionalios baristos ir vienas IT specialistas.
„Vilnius Coffee Festival 2019“ vykusio čempionatų finalo akimirka
„Vilnius Coffee Festival 2019“ vykusio čempionatų finalo akimirka / Organizatorių nuotr.

11-ąjį kartą vykęs festivalis šiemet be kavos savo dienos neįsivaizduojančius mėgėjus ir profesionalus kvietė atrasti 800 kavos veidų. Ekspertai sako, kad tiek skirtingų poskonių galima pajusti ragaujant kavą.

Kol tūkstančiai kavistų savaitgalį mėgavosi kavos ir su ja siejamų gardumynų malonumais, profesionalūs baristos ir kavos entuziastai savo įgūdžius demonstravo net trijuose kavos čempionatuose.

Naujuoju Kavos ragavimo čempionu tapo ne kavos pasaulio profesionalas, o programinės įrangos inžinierius Ignas Butėnas, kuris birželio pradžioje Lietuvos garbę gins Berlyne vyksiančiame pasaulio čempionate.

Organizatorių nuotr./Ignas Butėnas
Organizatorių nuotr./Ignas Butėnas

„Kava - mylimas hobis, esu entuziastas. Per 5 metus, kai domiuosi kava, esu lankęsis ir plantacijoje, teko skrudinti pupeles, gaminti kavą kavinėje, baigti baristų kursus. Kelionės yra didelė dalis mano gyvenimo ir nei viena kelionė neapseina be kavos turo. Ieškau įdomių kavinių, žmonių iš kavos pasaulio ir stengiuosi kuo daugiau sužinoti apie tos šalies ar miesto kavos rinką“, - pasakoja I.Butėnas, savo sėkmę išbandęs specialių baristos darbo įgūdžių nereikalaujančiame čempionate.

Į bene daugiausiai pasiruošimo, profesionalumo, kūrybiškumo ir netgi asmeninio trenerio reikalaujantį Pasaulio kavos ruošimo („Barista“) čempionatą Bostone, JAV, balandžio mėnesį iškeliauja Goda Pangonytė, kava kasdien vaišinanti sostinės kavinės „Italala Caffe“ svečius.

Organizatorių nuotr./Goda Pangonytė
Organizatorių nuotr./Goda Pangonytė

Vasaros pradžioje Vokietijoje taip pat vyksiančiame Pasaulio piešimo pieno puta („Latte Art“) čempionate mūsų šaliai atstovaus Ieva Ivonė, viena iš kavinių tinklo „Taste Map“ įkūrėjų. Ieva kartu su vyru Domu varžėsi ir dėl geriausio kavos ragautojo vardo, tačiau finale šeima draugiškai pasidalino antrąją ir trečiąją vietas.

Organizatorių nuotr./Domas ir Ieva Ivoniai
Organizatorių nuotr./Domas ir Ieva Ivoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius