-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į sostinės Tymo turgų gurmaniškas festivalis kvies skanauti burgerių

Nors pastaruosius porą metų restoranų sektoriuje daug nestabilumo, gatvės maisto kultūra klesti – atsiranda nemažai įdomių vietų, vėl vyksta ne pirmus metus skaičiuojantys maisto festivaliai. Šį trečiadienį sotinės Tymo turguje kvepės čirškinama mėsa ir kitomis gėrybėmis – čia vyks jau tradiciniu tapęs „Vilnius Burger Fest“.
„Vilnius Burger Fest 2020“ akimirkos
„Vilnius Burger Fest“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau aštuntąjį kartą vyksiančiame gurmė burgerių festivalyje kasmet įprastai apsilanko keli tūkstančiai žmonių, gausaus valgytojų būrio tikimasi ir šiais metais.

Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka
Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka

„Šiemet festivalyje akivaizdžiai matysime, kaip pastaraisiais metais suklestėjo gatvės maisto ir burgerių kultūra. Suprantama, kad per porą metų sunku buvo visiems, ruošiantiems maistą. Tačiau būtent maisto vagonėliai turėjo privilegiją būti lankstesni ir išradingesni. Įdomu tai, kad Lietuvoje gatvės maistas ir ypač burgeriai yra itin kokybiški – matyt, tai diktuoja reiklūs valgytojai“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas festivalio organizatorius, agentūros „Jump!“ atstovas Karolis Bakutis.

Pasaulyje gurmė burgerių mada kilo daugiau nei prieš porą dešimtmečių ir tapo atsaku greito maisto tinklams. Lietuvą gurmė burgeriai pasiekė prieš gerą dešimtmetį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Vilnius Burger Fest“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Vilnius Burger Fest“ akimirka

Gurmė burgerių ruošėjai stengiasi naudoti aukštesnės kokybės, vietoje užaugintus produktus. Be to, sudėtinės patiekalo dalys dažnai ruošiamos ne masinės gamybos metodais – pavyzdžiui, šefai patys raugia, marinuoja, rūko dūmuose, užsako išskirtines bandeles ir pan. Ingredientų derinimas ir pateikimas taip pat parodo virtuvės išradingumą, jų firmines gudrybes. Festivalyje kasmet apsilanko per 7 tūkstančiai žmonių.

Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka
Organizatorių nuotr. /„Vilnius Burger Fest“ akimirka

Šiemet kiekvienas galės išsirinkti iš daugiau kaip 30-ies skirtingų burgerių – ir vegatariškų, ir su mėsa. Kartu festivalio lankytojai kviečiami mėgautis atsakingai, nesivaržant, kas suvalgys daugiau ar greičiau.

„Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniaus Tymo turguje (Maironio/Aukštaičių g.), rugpjūčio 10 d. nuo 11 iki 23:45 val. Įėjimas į festivalį nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius