Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ir estetiška, ir visad po ranka: idėjos, kaip laikyti vaisius ir daržoves namuose

Ruduo dovanoja mums daugybę vaisių ir daržovių. Kur jas laikyti? Juk bulvės, apgyvendintos tradiciškai spintelėje po kriaukle, greitai vysta, nes joms ten gana šilta. Svogūnai taipogi sunkiai randa savo vietą virtuvėje, nes jų senokai niekas nebepina į kasas ir nebekabina ant sienų, kaip darydavo mūsų močiutės. Šiandien norime pasidalinti idėjomis, kur ir kaip virtuvėje apgyvendinti daržoves.
Vaisiai ir daržovės
Vaisiai ir daržovės / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Daržovės Vaisiai

Tikriausiai kiekvienoje virtuvėje galima rasti neišnaudojamą kampą. Kodėl ten negalėtų apsigyventi daržovės? Ant sienos tvirtinamų grotelių pakabinę krepšius, juose galėsite laikyti ir vaisius, ir daržoves.

Medinis rėmas su reguliuojamo aukščio įsmeigiamais pagaliukais - estetiškas ir labai patogus svogūnų, česnakų ir netgi bulvių laikymo būdas. Ant pagaliukų kabinami drobiniai krepšiai atrodo tikrai dailiai, o juose laikomas daržoves puikiai pasiekia oras.

Jeigu mėgstate šviežiai spaustas vaisių sultis, jūsų namuose tikriausiai šių gėrybių netrūksta. Kur juos laikyti? Puiku yra tai, kad vaisiai yra ir dekoro elementas, jie ne tik gražiai atrodo, bet ir kvepia, tad slėpti jų tikrai nėra jokio reikalo. Sudėkite juos į permatomus krepšius ir drąsiai eksponuokite.

Lentyna su ištraukiamais pintais krepšiais - jaukus interjero elementas. Ten puikiai jausis ir svogūnai, ir obuoliai, ir bet kas, ką norėsite saugiai padėti.

Dar vienas tokios lentynos variantas - šiek tiek įmantresnio dizaino, todėl gali tapti tikra virtuvės puošmena.

Nėra nuolatinės vietos, kur galėtumėte apgyvendinto tokią lentyną? O gal norite, kad vaisiai ir daržovės visada būtų po ranka? Tuomet rinkitės lentyną ant ratukų. Ją galėsite pastumti į bet kurią virtuvės vietą, o permatomi stalčiukai su vaisiais ir daržovėmis neleis pamiršti, kad rudens gėrybių reikia valgyti kuo daugiau.

Jeigu esate minimalizmo šalininkai ir nemėgstate jokių daiktų ant virtuvinių paviršių, daržoves galite laikyti išvažiuojamuose spintelių stalčiuose. Jūs žinosite, kur ieškoti, o kitiems akių nebadys.

Tokių stalčių variantų yra daugybė, belieka išsirinkti ir drąsiai krauti daržoves į pirkinių krepšį. Juk ruduo - valgykime pilna burna!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius