Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išbandyta: ko vertas išmanusis daržas ant palangės?

Už lango – žiema, o namuose ant palangės žaliuoja krapai, noksta žemuogės ar maži pomidoriukai... Skamba neįtikėtinai gerai, tiesa? Ir tai jokia pasaka, bet realybė, jei ant palangės nutūps vadinamasis išmanusis daržas, kuris jau keletą metų nėra naujiena ir Lietuvoje, tačiau kartu tai nėra ir visiems žinomas įrenginys. Kas tai per išradimas, ką ir kaip jame auginti, bei, žinoma, ar tą daryti verta? Dalinuosi savo patirtimi ir įspūdžiais.
Išbandyta: išmanusis daržas ant palangės
Išbandyta: išmanusis daržas ant palangės / 15min nuotr.

Išmanusis daržas „Click & Grow“, startuolio iš Estijos kūrinys, į namus atkeliavo kaip dovana man gimtadienio proga. Esu kiek pamišusi dėl šviežių žolelių patiekaluose (žiemą tai kartais kelia nemenkų keblumų), o mano vyras – dėl įvairių išmanių aparatų, tad šis įrenginys puikiai susieja abiejų mūsų pamišimus.

Visai gali būti, jog vaikščiodami žiemiškai tamsiomis Vilniaus ar kurio kito miesto gatvėmis esate matę ant palangių šviečiančias blankias dienos šviesos lemputes, apšviečiančias nedidukus augalėlius. Nemaža tikimybė, kad tai ir buvo išmanusis daržas. Tai toli gražu nebėra toks jau retas aparatas – mano bičiulių rate yra ne vienas tokio daržo puoselėtojas. Tačiau užsiminusi apie tokį aparatą kartais sulaukiu ir nuostabos kupinų žvilgsnių – kas tai, kam reikalinga ir ar tas visas žoles bei daržoves auginti apsimoka?

Apie apsimoka, kiek vėliau, o pirmiausia – kas tai yra ir kiek sėkmingai tas išmanusis daržas veši?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius