-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išleistas Vilniaus „Geros kavos žemėlapis“: stilingame gide – 10 kavinių, kurios nusipelnė ir turistų dėmesio

Kavos kultūra Lietuvoje pastaraisiais metais auga kaip ant mielių, Vilnius jau tikrai neatsilieka nuo kitų Europos sostinių, o kai kurias jų ir lenkia. Ketvirtadienio, kovo 22-osios, rytą pristatyta dar viena su kava susijusi iniciatyva. Miesto verslo ir turizmo plėtros agentūra „Go Vilnius“, bendradarbiaudama su dizaineriu Luku Bytautu, išleido Vilniaus „Geros kavos žemėlapį“, kuris pravers ir vietiniams, ir miesto svečiams.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Idėja išleisti tokį leidinį kilo kavos entuziastui, pagal profesiją, grafikos dizaineriui Lukui Bytautui. Kaip pasakojo pats vaikinas, nors pastaruoju metu gyvena tarp Lietuvos sostinės ir Londono, grįžus į Vilnių jam smalsu atrasti naujas vietas, o domėtis būtent kava jį paskatino baristos darbo patirtis Londone.

Bendradarbiaudamas su „Go Vilnius“ L.Bytautas parengė nedidelį gidą, į kurį įtraukė 10 didžiausių jo simpatijų sulaukusių kavinių. Popieriniu ir elektroniniu formatais išleistas nemokamas gidas pravers ir vilniečiams ar kitų Lietuvos miestų gyventojams, tačiau, akivaizdu, labiausiai jis orientuotas į turistus.

Kaip pristatymo metu teigė „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė, miesto svečiams jau seniai neužtenka tik apeiti žymius objektus, jiems norisi ir patirčių, o maistas ir kava – vienos iš ryškiausių ir svarbiausių tarp jų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis, Lukas Bytautas, Inga Romanovskienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis, Lukas Bytautas, Inga Romanovskienė

L.Bytautas prisipažino, jog rengdamas gidą buvo gana subjektyvus ir į jį įtraukė simbolinį kavinių dešimtuką – tai vietos, kurias jis aplankė, mėgsta, kurios puoselėja kavos kultūrą, tačiau tai visai nereiškia, jog daugiau tokių vietų nėra, o neįtrauktosios kuo nors prastesnės.

Kaip šypsodamasis sakė vaikinas, rengdamas gidą jis labiausiai nuogąstavo, kad kuri nors vieta iki gido išleidimo neužsidarytų, nes kavinių ir restoranų rinka Lietuvoje itin dinamiška.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lukas Bytautas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lukas Bytautas

Kone simboliška, jog kavinių gidas pristatytas pirmąsyk šiemet rengiamo „Vilnius Coffee Festival“ išvakarėse – visą šį savaitgalį jis kvies į menų fabriką „Loftas“. Gido pristatyme kalbėjęs festivalio organizatorius, „Specialty Coffee Association“ (SCA) koordinatorius Lietuvoje Nidas Kiuberis patvirtino, jog Lietuva jau tikrai nebėra aukštos kavos kultūros pasaulio paraštėse – pas mus gausu ir puikiai dirbančių kavinių, ir kavos profesionalų, ir didelis besidominčiųjų kava skaičius, sostinė tikrai turi ką parodyti miesto svečiams.

Pasidžiaugęs nauja kavos iniciatyva, N.Kiuberis visus, besidominčius kava, būtinai kvietė atkeliauti ir į kavos festivalį. „Neapsilankyti ten – tai lyg neišgerti rytinės kavos puodelio“, – juokavo kavos mėgėjas ir ekspertas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nidas Kiuberis

Į pirmąjį „Geros kavos žemėlapį“ pateko šios vietos: „Backstage Cafe“, „Brew Kavos virėjai“, „Caffeine Roasters“, „Coffee1“, „Crooked Nose“, „Elska Coffee“, „Huracan Coffee“, „Italala Cafe“, „Strange Love“, „Taste Map“.

Kiekvienai jų skirtas gido atvartas, kuriame lakoniškai papasakota apie pačią kavinę ir sutartiniais grafiniais ženklais paaiškinta, ko ten galima tikėtis: kur įleidžiama su augintiniais, kur rasite nemokamą bevielį internetą, užkandžių ir ledų, kavos be kofeino ir daugybę kitų nedidelių, bet svarbių momentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius