Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italai mokys, kaip gaminti skaniai, greitai ir sveikai

Italų virtuvė mėgstama ir viena populiariausių pasaulyje. Pica, pasta (įvairių rūšių makaronai), lazanija, rizotas, cappuccino, pandoro (kalėdinis pyragas) – tai tik keletas Italijos virtuvę žyminčių raktažodžių. Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF jau šią savaitę, lapkričio 8–10 dienomis, delegacija iš Italijos kvies naujai pažvelgti į itališką virtuvę ir mokys, kaip gaminti ne tik skaniai, bet greitai ir sveikai.
Itališka virtuvė
Itališka virtuvė / Partnerio nuotr.

Sveika ir greita – tokia gali būti itališka virtuvė

Į parodą atvyksta italų virtuvės šefas, profesionalus picų kepėjas, pasaulinių picajolų čempionatų dalyvis Cassiani Giorgio. Šefas pristatys ilgo brandinimo picų pagrindus, taip pat pamokys, kaip greitai išsikepti sveiką picą, išlaikant aukščiausius skonio ir sveikatingumo standartus.

Partnerio nuotr./Cassiani Giorgio
Partnerio nuotr./Cassiani Giorgio

„Šiais metais Italijos stendas parodos lankytojus pasitiks skelbdamas „greita, skanu ir sveika“. Kalbant apie italų virtuvę, žinome, kad tai „skanu“ ir „sveika“. Juk jie praktiškai viską augina ir gamina patys: šviežios daržovės ir vaisiai, šviežiai spaustas alyvuogių aliejus, aukščiausios kokybės miltai ir pan. Vis dėlto dar pakankamai neįprasta italų virtuvę sieti su sąvoka „greita“. Itališkų patiekalų ruošimas užima nemažai laiko, visai kaip ir valgymo procesas. Tad parodoje pristatysime būtent šią naujieną: itališka, skanu ir greita“, – sako Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė, dr. Ieva Gaižutytė.

Anot I. Gaižutytės, intensyvus gyvenimo tempas lemia, kad vis mažiau laiko lieka maisto gaminimui, todėl greitas patiekalų paruošimas turėtų būti aktuali tema tiek užimtoms šeimininkėms, tiek aktyvų gyvenimo būdą pasirinkusiems vienišiams.

„Parodoje lankysis italų greito maisto srities ekspertai, siūlantys įvairias pastos rūšis, ravioli, tortellini receptus su mėsa ir žuvimi, kurie šiais laikais ypač aktualūs, nes yra lengvai ir greitai paruošiami. Taip pat galima bus paragauti ir visiškai paprastai paruošiamų gruzdintų skanėstų“, – pristato I. Gaižutytė.

Ištyrė Lietuvos rinką

Šis naujas požiūris gali būti pritaikytas ir greito maitinimo įstaigoms. Atvykstantys svečiai iš Italijos nori atkreipti dėmesį į tai, koks meniu yra siūlomas, pavyzdžiui, degalinėse. Todėl, apsilankę Lietuvos degalinėse ir ištyrę pasiūlą, jie atveža naujienas pritaikytas vietiniams poreikiams.

„Kaip ir bet kurio tipo maitinimosi įstaigose, taip ir degalinėse mitybos įpročiai keičiasi. Pastebime, kad vartotojai tampa atidesni ir reiklesni kokybei. Į degalines užsuka tiek keliaujančios šeimos, tiek sunkvežimių vairuotojai, tiek patruliuojantys pareigūnai ir bet kuris iš mūsų. Visi kelyje norime šilto ir kuo šviežesnio, lengvai virškinamo maisto“, – sako Italijos ir Lietuvos prekybos rūmų prezidentė.

Parodos metu šefas Cassiani Giorgio pristatys greito maisto užkandinėms skirtus specialius šaldytus produktus, kurių gaminimas neužtrunka, o kokybė išlieka itin aukšta. Lapkričio 8 dieną bus skirtas specialus Lietuvos, Latvijos ir Estijos degalinių savininkams renginys, kuriame bus pristatoma speciali įranga ir gaminiai greito ir sveiko maisto paruošimui.

Partnerio nuotr./Itališka virtuvė
Partnerio nuotr./Itališka virtuvė

Skanėstai gurmanams ir smaližiams

BAF parodoje, kuri „Litexpo“ prasideda jau šį ketvirtadienį ir tęsis iki pat šeštadienio vakaro, galima bus paragauti ir įsigyti Italijos įmonių siūlomų gurmaniškų produktų: nuo druskos iš mineralų krašto Fodžos ir žuvies produktų iki vaisių iš Kalabrijos ir konservuotų artišokų.

„Kalbant apie itališką virtuvę būtina paminėti Kalėdų periodui skirtą minkštą ir kvapnų pyragą pandoro. Be jo neapsieina nei vienas italų kalėdinis stalas. Taigi į Lietuvą atvežame ir šią karališką didenybę. Na, o mažesniuosius parodos lankytojus pavaišinsime itališkais saldumynais“, – apsilankyti parodoje ir būtinai neapeiti italų stendo kviečia I. Gaižutytė.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF vyks lapkričio 8–10 d. „Litexpo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius