Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Italija Vilniuje nuo šiol džiugina ir viso grūdo patiekalais

Jei nuvykti į Romą nėra nei laiko, nei galimybių, žinokite, kad Italijoje pasisvečiuoti galite ir nepalikę Vilniaus. „Ogmios mieste“ įsikūręs jaukus restoranėlis „La pasta“ ne tik pakvies į pačius tikriausius italų šeimos namus, kuriuose makaronus ant šakutės suksite sėdėdami lovoje aplink skambant itališkos estrados hitams, bet ir suteiks progą pasimėgauti jų tradicinės virtuvės patiekalais, pagamintais iš aukščiausios kokybės produktų. Apie naujus „La pasta“ viso grūdo patiekalus, juos pamėgusius klientus ir restorano ateities planus kalbamės su viena iš jo savininkių Sandra Jaraityte-Scippa.
„La pasta“ makaronų namai
„La pasta“ makaronų namai / Partnerio nuotr.

„La pasta“ makaronų namai – italo ir lietuvaitės realybe virstanti svajonė sukurti Lietuvoje vietą, kurioje gimtų aukščiausios kokybės makaronai (tagliatelle, pappardelle, spaghetti, fusilli, penne, fiorelli), ravioli, koldūnai, lazanija, pagaminti iš produktų, auginamų ir gaminamų tik saulėtoje Italijoje, laikantis griežtų per amžius išsaugotų šio krašto tradicijų. Šviežiai pastai, ravioliams ir lazanijoms gaminti naudojama tiesiai iš Italijos atsivežta bene vienintelė Lietuvoje naudojama profesionali pastos gamybos įranga, su kuria klientams paruošiami bei parduodami produktai nė kiek nesiskiria nuo įsigyjamų Romos širdyje.

Naujausias „La pasta“ posūkis – žingsnis link sveikesnės ir pilnavertiškesnės mitybos. Restoranas pristato viso grūdo patiekalus, kuriuose įprasti balti miltai pakeisti visagrūdžiais – naudingesniais bei palankesniais organizmui miltais. Pasak vienos iš restoranų savininkių, šiam poelgiui įkvėpė besikeičiantys visuomenės maitinimosi įpročiai. „Visą gyvenimą stengiausi rūpintis savo sveikata, tapusi mama dar labiau susirūpinau, kokį maistą patieksiu savo vaikams. Laikui bėgant visuomenė taip pat pradėjo domėtis tuo, ką deda į savo kūną, todėl kilo mintis sukurti įprastų baltų miltų makaronų, picų, lazanijų ir raviolių alternatyvą“, – teigia S. Jaraitytė-Scippa.

„Žinome tai, kad patiekalai su įprastais miltais patekę į organizmą yra labai greitai suvirškinami bei paverčiami energija, o nejudant energijos perteklius tampa kūno riebalais. Kad taip nenutiktų, galime pakeisti baltų miltų makaronus daug lėčiau energiją išskiriančiais viso grūdo makaronais, kuriuose gausu skaidulų sulėtinančių virškinimą“, – tikina pašnekovė.

Partnerio nuotr./„La pasta“ makaronų namai
Partnerio nuotr./„La pasta“ makaronų namai

Vienos iš restorano savininkių teigimu, nuo šiol kiekvienas lankytojas galės pasirinkti bet kurios pastos rūšies bei picos pado visagrūdę alternatyvą. Taip pat, ravioliai su špinatais ir rikota bei keturių sūrių lazanija visuomet bus gaminami iš viso grūdo miltų.

S.Jaraitytė-Scippa džiaugiasi, jog klientai teigiamai priėmė pokytį ir greitai su juo apsiprato, o savo atžaloms visuomet parenka būtent sveikesnę patiekalų alternatyvą. „Žinoma, susidomėjimas tikrai yra. Aišku, visada išgirstame klausimą, kuo skiriasi viso grūdo miltai nuo įprastų baltų miltų. Tačiau taip pat esame pastebėję, kad tėveliai vaikams dabar parenka tik viso grūdo patiekalus“, – pastebėjimais dalijasi pašnekovė.

Paklausta apie restorano ateities planus bei kur link žada keliauti „La pasta“, viena iš jo savininkių neskuba žvelgti į priekį ir susikoncentruoja į klientų pasitenkinimą. „Mes esame maži, todėl ir mūsų svajonės bei siekiai nėra dideli. Mūsų pagrindinis tikslas – klientų šypsenos ir laimingas skrandis. Todėl seksime naujienas, domėsimės, ką žmonės renkasi, ko šiuo metu labiausiai nori. O tuomet bandysime įgyvendinti, kaip ir naujausias tendencijas dėl sveikesnio maisto pasirinkimo“, – teigia S.Jaraitytė-Scippa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius