Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų

Kada paskutinį kartą valgėte Latvijoje? Baltijos šalių virtuvė šiandien kuria savitą regiono kulinarijos braižą ir tampa naujuoju traukos objektu. Gurmanai savąjį rojų gali atrasti ir Latvijoje, kuri ką tik paskelbė 30 geriausių šalies restoranų. Jų aukščiausio lygio šefai gerbia šimtmečių tradicijas, semiasi energijos iš gamtos ir visa tai papildo industriniais aksesuarais.
Tradicinė ir moderni Latvijos virtuvė: kuo stebina kaimynai?
Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų / Partnerio nuotr.

Puikios, informatyvios geriausių Latvijos restoranų interneto svetainės vylioja stilinga aplinka, ar ji būtų sukurta sostinės senamiesčio širdyje, ar atokiose pilyse, taip pat – upės, ežero krante.

Nuotraukos gundo vietos ūkiuose užaugintomis gėrybėmis, patiekaluose žydinčiomis rugiagėlėmis, žaliuojančiais dobilais ir smidrais, čia pat krante pagauta žuvimi, traškiais avienos šonkauliukais, keptais burokėliais ir gaiviais ridikais.

Simpatiški užkandžiai Rygos alaus kvartale, paupio restorane valtelėse patiekiamas brunch‘as, ispaniški tapas demokratiškoje vyninėje, atmosferinė vakarienė bibliotekoje, autentiška japonų virtuvė... Latvija turi viską, kas priverčia pilvą gurgti.

Rygos turizmo plėtros biuras kartu su Latvijos investicijų ir plėtros agentūra, partneriais ir kompetentingais užsienio ekspertais sudarė geriausių Latvijos restoranų sąrašą, kuris gali tapti puikiu patarėju gurmaninių kelionių mėgėjams.

30 geriausių šalies restoranų išrinko užsienio žiuri, įvertinusi 60 restoranų, pasiūlytų šios pramonės specialistų. Žiuri gretose buvo virtuvės meistrų iš Suomijos, Estijos, taip pat būrys šefų iš Lietuvos: Gaspar Fernandes (restoranas „Gaspars”, Vilnius), Artūras Naidenko (restoranas „Uoksas”, Kauņas), Matas Paulinas (restoranas „Nineteen18”, Vilnius), Justinas Misius (restoranas „Sweet root”, Vilnius), Rokas Vasiliauskas (restoranas „Monte Pacis”, Kaunas).

Partnerio nuotr./Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų
Partnerio nuotr./Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų

Žiuri apsilankė ir įvertino restoranus individualiai, restoranai nebuvo informuoti apie jų atvykimą. Komisija kiekvienam restoranui skyrė tam tikrą taškų kiekį, atskirai vertindama maistą, gėrimus, aptarnavimą ir atmosferą: Maksimaliai vienas restoranas galėjo surinkti 200 taškų.

Suskaičiavus rezultatus, Latvijos restoranų TOP 5 išsidėstė taip:

I vieta Vincents

Sostinės restorano „Vincents“ kulinarinis romanas su lankytojais tęsiasi jau 20 metų. Pastaruosius 6 metus jis triumfuoja „TripAdvisor“ platformoje kaip Rygos restoranas nr.1.

„Vincents” gali didžiuotis ir savo tituluotais profesionalais – Raimonds Tomsons yra Europos someljė čempionas ir šių metų geriausio pasaulio someljė rinkimų trečios vietos laimėtojas. Restoranas turi įspūdingą vynų kortą ir nepriekaištingą valgiaraštį, kuriame tobulą patiekalą išsirinks tiek vegetarai, tiek visavalgiai.

II vieta „Kannas“

Už valandos kelio nuo Rygos, vienoje gražiausių Latvijos vietų - vaizdingame Amato regione įsikūręs viešbutis „Annas Hotel” ne tik pasakoja turtingą vietos dvaro istoriją, bet ir kasdien įkvepia kurti grožį bei susižavėjimo kupiną turinį.

Viešbutyje veikiančio restorano „Kannas” meistrai išnaudoja savo galimybę improvizuoti su skonio puokštėmis ir perkelti latvišką virtuvę į naują kokybę, subalansuojant geriausius pasiūlymus ir reikliausių šių dienų svečių poreikius. Restorano šefai sako, kad jiems ypač svarbu išlaikyti kiekvieno ingrediento gryną skonį ir unikalumą. Todėl gurmanams patiekiamas kiekvienas kąsnis vertas pasigėrėjimo.

III vieta –Valtera Restorāns“

Modernią Latvijos virtuvę atstovaujantis restoranas Rygoje veikia nuo 2013-ųjų. Jį atidarė virėjas Valters Zirdziņš, kuris šiemet pripažintas geriausiu Latvijos šefu. „Mūsų patiekalai yra panašūs į Latvijos gamtą, ruošiame juos iš sezoninių gėrybių. Teikiame pirmenybę vietiniams tiekėjams, jų produktai sudaro 90% visų žaliavų, su kuriomis dirbame“, – sako šefas, jau gaminantis jums tobulą latvišką vakarienę.

Partnerio nuotr./Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų
Partnerio nuotr./Lietuvių šefai padėjo išrinkti 30 geriausių Latvijos restoranų

IV vieta – „Restorāns 3

Šis restoranas veikia Latvijos sostinėje, bet siekia pabėgti nuo industrializacijos, todėl jame vakarieniaudamas gali pasijusti, lyg gyvoje gamtoje regėtum šokančius tetervinus ar ryto ūkuose išnyrančius elnių siluetus, užuostum ką tik nuskintą žemuogę. Restorano koncepcija – naudotis natūraliomis gamtos dovanomis, bet paisyti apribojimų ir proporcingumo, siekiant išlaikyti gamtos įvairovę. Didelį dėmesį šefai skiria tiems produktams, kurių sertifikatuose yra nuorodų į principus, patvirtinančius produktų kilmę pagal atsakingo veisimo ir žvejybos taisykles.

V vietaJonathan Spa Restorāns

Amato regione veikiantis 5 žvaigždučių viešbutis ir SPA išgelbės nuo varginančio didmiesčio šurmulio. Natūralaus medžio interjeras, iš ragų pagaminti šviestuvai ir stilingi baldai sukuria erdvę, kurioje norisi užtrukti. Dar labiau akis pailsina prie pat kojų tyvuliuojantis ežeras, kurio ramybę gali sugeri iš erdvios lauko terasos. O „Jonathan“ restoranas, bendradarbiaudamas su vietiniais ūkininkais, pasiūlys nepamirštamą maistą iš geriausių produktų.

Latvijos restoranų TOP 30:

  1. Vincents
  2. Kannas 3.
  3. Valtera Restorāns
  4. Restorāns 3
  5. Jonathan Spa Restorāns
  6. St. Petrus
  7. Faces
  8. Dome
  9. Robata Grill Bar COD
  10. Zoltners
  11. The Catch
  12. Laivas
  13. Riviera
  14. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā
  15. Muusu
  16. Kolonāde. Mūsu stāsti
  17. Bibliotēka No. 1 Restorāns
  18. Gutenbergs
  19. Portofino
  20. Silene Terases
  21. Garage vīna bars
  22. Dikļu pils restorāns
  23. Entresol
  24. Rātes vārti
  25. Kaļķu vārti
  26. Bangert's
  27. Villa Santa
  28. Vecpuisis
  29. Forest
  30. 3 pavāru restorāns

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius