Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos gastronomijos forume – net 14 „Michelin“ žvaigždučių turintys svečiai

Slaptieji inspektoriai, lankantys restoranus, pretenduojančius pakliūti į žymiuosius „Michelin“ gidus, Lietuvos kol kas nepasiekė. Tačiau nemažai tautiečių yra valgę, o virtuvės šefai darbavęsi šį įvertinimą turinčiuose įvairių šalių restoranuose. Jau po savaitės ir restoranų verslo profesionalai, ir smalsūs gurmanai turės iki šiol Lietuvoje neregėtą progą viename renginyje klausytis svečių, atstovaujančių restoranams, turintiems net 14 „Michelin“ žvaigždučių! Tokią galimybę pasiūlys antrasis Lietuvos gastronomijos forumas.
„Michelin“ gidas
„Michelin“ gidas / Vida Press nuotr.

Įtraukimas į „Michelin“ gidą ir skiriamos žvaigždutės neabejotinai yra žinomiausias, dažniausiai linksniuojamas įvertinimas pasaulyje, kokio tik gali sulaukti restoranas. Žvaigždučių skyrimo tvarka nuolat kelia daug diskusijų, įžiebia aistras bei dramas, tačiau, ko gero, retas virtuvės šefas prisipažintų, jog tokie apdovanojimai jam absoliučiai nerūpi.

Lietuvos gastronomijos forume viešės net 7 svečiai, galintys papasakoti, ką reiškia gauti vieną, dvi ar net tris „Michelin“ žvaigždutes bei kaip tenka dirbti, norint tokį įvertinimą išlaikyti, o gal net žengti dar toliau – siekti dar vienos žvaigždutės.

Tituluočiausias restoranas, kurio atstovė skaitys pranešimą renginyje, yra Kopenhagoje veikiantis visų pasaulio gurmanų linksniuojamas „Geranium“ (virtuvės šefas Rasmusas Kofoedas), turintis net 3 „Michelin“ žvaigždes. 2019 m. 50-ies geriausių pasaulio restoranų reitinge jis užima net 5-ąją vietą. Šiam restoranui, tikrai gastronomijos pasaulio mega žvaigždei, forume atstovaus 2015-aisiais prie jo komandos prisijungusi rinkodaros vadovė Virginia Anne Newton. Ši restoranų verslo profesionalė forume pasakos, kokių pastangų restorano kolektyvui prireikia norint išsilaikyti geriausių pasaulio restoranų topuose ir kopiant vis aukštyn.

Organizatorių archyvo nuotr./Virginia Anne Newton
Organizatorių archyvo nuotr./Virginia Anne Newton

Abi renginio dienas forumo svečiai galės klausytis bei stebėti, kaip dirba išskirtinį talentą ir savitą stilių turintys virtuvės šefai iš įvairiausių pasaulio kampelių. Tarp jų bus net 5 virtuvės meistrai, atstovaujantys po 2 „Michelin“ žvaigždutes turintiems restoranams.

Jau pirmąją renginio dieną klausytojai išgirs Masafumi Hamano iš 2 „Michelin“ žvaigždutes turinčio restorano „Au 14 Fevrier“ Prancūzijoje prisistatymą, šis šefas taip pat dalyvaus ir šefų demonstracijose, į kurias pateks turintieji specialius bilietus. Dar vienas renginio svečias, prisistatysiantis lankytojams bei demonstruosiantis savo meistrystę – Anthony Genovese iš restorano „Il Pagliaccio“ Italijoje (2 „Michelin“ žvaigždutės). Savo tautiečiui kompaniją palaikys ir kitas šefas italas – Andrea Aprea iš restorano „VUN“, taip pat su 2 „Michelin“ žvaigždėmis.

Vida Press nuotr./„Michelin“ žvaigždutės
Vida Press nuotr./„Michelin“ žvaigždutės

Išskirtinis būsimas renginio svečias yra Oriolis Castro iš Ispanijos, restorano „Disfrutar“ (2 „Michelin“ žvaigždutės ir 9-oji vieta 50-ies geriausių pasaulio restoranų 2019-ųjų reitinge). Šiuo metu restorane „Disfrutar“ O.Castro darbuojasi su dviem savo kolegomis ir bendraminčiais Eduardu Xatruchu ir Mateu Casañas. O savo laiku šis trejetas buvo bene žymiausio pasaulyje šefo Ferrano Adriàs bendražygiai legendiniame, dabar jau nebeveikiančiame restorane „elBulli“. Tiesa, dažnai akcentuojama, jog tai, ką jau savarankiškai kuria šefų trejetas, negalima vadinti „elBulli“ tęsiniu ar kopija. Kuo išskirtinis „Disfrutar“ stilius, Lietuvos gastronomijos forumo svečiai išgirs iš pirmų lūpų.

Organizatorių archyvo nuotr./Oriol Castro
Organizatorių archyvo nuotr./Oriol Castro

Nemažiau įdomus žada būti ir dar vieno šefo ispano Danielio Lopezo prisistatymas bei demonstracijos – šis šefas atstovauja restoranui „Kokotxa“, turinčiam 1 „Michelin“ žvaigždutę. Būtent į ispanus jau kuris laikas krypsta daugybės jaunų šefų iš viso pasaulio akys, nes šie yra išskirtiniai savo kūrybiškumu ir gaminimo stiliumi.

Pagaliau, dar vienas pranešėjas bei demonstracijų dalyvis su 2 „Michelin“ žvaigždučių „kraičiu“ – Ryohei Heida iš Taivano. Jo restoranas „Shoun RyuGin“ sulaukia ir kitų įvertinimų, ne tik „Michelin“: Azijos geriausių restoranų reitinge 2019-aisiais jis atsidūrė 31-oje vietoje.

Lietuvos gastronomijos forumas, kurio svečiais taps „Michelin“ žvaigždėmis įvertinti virtuvės šefai ar restoranų atstovai, startuos jau po savaitės. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ renginys vyks spalio 15–16 dienomis. Forumo svečiai klausysis ekspertų ir virtuvės šefų iš užsienio bei Lietuvos pranešimų, galės apsilankyti specialiose teminėse zonose, skirtose naujovių pristatymui. Įsigijusieji specialius bilietus dalyvaus vyno degustacijose bei iš arti stebės, kaip darbuojasi pripažinti užsienio šalių ir Lietuvos šefai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius