Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka

Ogmios mieste įsikūręs jaukus restoranėlis „La pasta“ – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka, lietuvius užkrečianti meile gyvenimui ir gebėjimu mėgautis kasdieniais, mažais dalykais. Tobulumo siekiantys, itališkos šeimos namus Vilniuje kuriantys ir autentiškais patiekalais stebinantys – tokie šio restoranėlio savininkai. O apie „La pasta“ atsiradimą, valgiaraštį ir siekį dalelę Italijos atnešti į kiekvieno namus kalbamės su viena jų – Sandra Jaraityte – Scippa.
Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka
Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka / Partnerio nuotr.

„La pasta“ makaronų namai – italo ir lietuvaitės realybe virstanti svajonė sukurti Lietuvoje vietą, kurioje gimtų aukščiausios kokybės makaronai (tagliatelle, pappardelle, spaghetti, fusilli, penne, fiorelli), ravioli, koldūnai, lazanija, pagaminti iš produktų, auginamų ir gaminamų tik saulėtoje Italijoje, laikantis griežtų per amžius išsaugotų šio krašto tradicijų. „Savo itališkumą bandome išpildyti nuo pat pradžių – patys iš Italijos vežamės itališkus kietojo kviečio viso grūdo miltus. Autentiški patiekalai gaminami vietoje, specialiai iš Italijos atgabentais kelias tonas sveriančiais galingais įrenginiais. Taip pat, kiekvieną dieną patiekiame vis įvairesnius dienos pietus tam, kad klientai galėtų pasimėgauti ir paragauti kuo daugiau itališkų skonių“, – pasakoja S.Jaraityte – Scippa ir priduria, jog makaronų namai garsėja ne tik makaronais, tačiau ir plonapadėmis Romos stiliaus picomis, tradiciniu itališkų raviolių ir lazanijų gausa bei klientus skoniu užburiančiu tiramisu desertu.

Partnerio nuotr./Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka
Partnerio nuotr./Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka

„Taip pat, kadangi esame šeimos restoranas, didelį dėmesį skiriame ir mažiesiems. Jiems tėveliai individualiai gali parinkti picos ingredientus, pastos rūšį ir norimą padažą. Be abejo, turime ir vaikų kampelį, kuriame šie gali žaisti su jiems skirta virtuvės įranga, spalvinti, kurti savo receptus ir mėgautis itališka atmosfera drauge su visa šeima“, – teigia viena iš restoranėlio savininkių.

Įžengęs po „La pasta“ restoranėlio duris veikiausiai ne vienas sudvejoja, ar tik neatsidūrė pačioje Romos širdyje. Makaronų namų savininkai pirmąjį savo siekį, sukurti autentiškumą ne tik patiekalų asortimente, bet ir interjere, išpildė idealiai, o kiekvienas klientas čia patenka į pačius tikriausius italų šeimos namus, kuriuose makaronus ant šakutės suka sėdėdamas lovoje aplink skambant itališkos estrados hitams, stebi sendaikčiais nukrautus spintelių paviršius ir uodžia itališko maisto kvapą. „Siekiame pateikti žmogui dalelę Italijos ne tik per maistą ar bendravimą, bet ir aplinkos sukuriamą jaukumą. Norime čia turėti mini Italiją, į kurią patekęs žmogus sakytų, jog čia – viskas visiškai taip pat kaip tuomet, kai jis buvo restorane Romoje. Itališkos atmosferos sukūrimas buvo būtinybė“, – teigia S.Jaraityte – Scippa.

Partnerio nuotr./Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka
Partnerio nuotr./Makaronų namai – pozityviai chaotiško italų gyvenimo būdo meka

Restoranėlio savininkai skatina klientus dalelę Italijos bei gurmaniškų jos tradicijų parsinešti ir į savo namus. Kiekvienas norintis gali čia įsigyti įvairių rūšių šviežios pastos – nuo žaliųjų makaronų su špinatais bei juodųjų su sepijų rašalu iki naujos gamybos pilno grūdo rudųjų makaronų. Visiems jiems gaminti naudojama tiesiai iš Italijos atsivežta bene vienintelė Lietuvoje naudojama profesionali pastos gamybos įranga, kurios dėka visi klientams paruošiami bei parduodami produktai nei kiek nesiskiria nuo įsigyjamų Romos širdyje.

Pasak pašnekovės, restoranėlyje stengiamasi vadovautis viena pagrindine nuostata – siekti tobulybės. „Al dente – tai tobulybė. Tobulybė siekti geriausio rezultato tiek gyvenime, tiek ir paprastuose žemiškuose malonumuose. Makaronų namuose tobulumas yra būtinas. Kai rankomis minkome tešlą, joje esantis miltų kiekis, proceso trukmė ir spaudimas turi būti idealūs, kaip ir išvirimas bei pateikimas klientui“, – teigia S.Jaraityte – Scippa.

Paklausta apie restorano ateities planus bei kur link žada keliauti „La pasta“, viena iš jo savininkių neskuba žvelgti į priekį ir susikoncentruoja ties klientų pasitenkinimu. „Mes esame maži, todėl ir mūsų svajonės bei siekiai nėra dideli. Mūsų pagrindinis tikslas – klientų šypsenos ir laimingas skrandis. Todėl seksime naujienas, domėsimės, ką žmonės renkasi, ko šiuo metu labiausiai nori. O tuomet bandysime įgyvendinti, kaip ir naujausias tendencijas dėl sveikesnio maisto pasirinkimo“, – teigia S.Jaraityte – Scippa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius