Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Norite „skaniai“ nufotografuoti patiekalą? 5 patarimai, kurie pravers

Maistas gali būti skirtas ne tik skrandžiui ar skonio receptoriams pamaloninti, bet ir akims paganyti. Ši tendencija ypač akivaizdi šiuolaikiniame pasaulyje, kai į restoranus einama ar namuose gaminama ne vien tik norint skaniai pavalgyti, bet ir dėl galimybės savo virtuvės atradimus įamžinti bei jais pasidalinti socialiniuose tinkluose.
Maistas Rygoje
Maistas Rygoje / ©Instagram/egle.juzu nuotr.

Patraukliai ir estetiškai atrodantiems patiekalams apibūdinti naudojama nauja – instagramiško maisto (angl. instagrammable food) sąvoka, prie kurios vis labiau taikosi ir Lietuvos verslas bei prekės ženklai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Žmonės ieško emocijų ir patirčių

Socialinis tinklas „Instagram“ nuo pat atsiradimo siejamas ir su maisto kultūra – patraukliai atrodančio, išskirtinio ar tiesiog žmogaus nuotaiką ir emocijas tądien atspindinčio maisto nuotraukomis, žmonės dažniausiai dalinasi būtent šioje platformoje.

„Pats „Instagram“ pavadinimas sufleruoja apie momentiškumą, dalinimąsi maloniomis kasdienybės akimirkomis čia ir dabar. Juk maistas ir yra kiekvieno iš mūsų kasdienybės dalis, dažnai susijusi su teigiamomis emocijomis – prie vakarienės stalo susiburia šeima, papietauti kviečiame draugus, kulinarinės patirtys neretai lydi ir kelionėse. Viskuo, kas teikia geras emocijas norisi dalintis, o geriausiai ir greičiausiai tai padaryti leidžia vaizdas“, – sako skaitmeninės kūrybos agentūros „bigNow“ vadovė J.Narkevičiūtė.

Šiais laikais, kai žmonės valgo, ilsisi ir net keliauja akimis, daugelis išmoko užfiksuoti kadrą, kuris „Instagram“ sukelia milžinišką susidomėjimo bangą. Būtent dėl šios priežasties, pasak J.Narkevičiūtės, instagramiško maisto sąvoka tapo patraukliai atrodančio maisto sinonimu.

Verslui – naujos galimybės

Pastaruoju metu ne tik viešojo maitinimo įstaigoms, kavinėms ir restoranams, bet ir prekybos tinklams tapo svarbu, kad jų maistas būtų instagramiškas, kitaip tariant – estetiškai patrauklus.

Prekybos tinklo IKI komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė pastebi, kad augantis pirkėjų dėmesys maisto išvaizdai, estetiniam patrauklumui ir jo pateikimui, pastaruoju metu itin jaučiamas ir prekybos sektoriuje. Dėl to stengiamasi ne tik siūlyti kokybišką ir įvairų maistą, bet siekiama, kad jis būtų kuo patraukliau pateiktas.

„Nuolat sekame maisto kultūros tendencijas, o viena iš jų, šalia siekio vartoti sveikesnį ir įvairesnį maistą, šiuo metu neabejotinai yra dėmesys parduodamų produktų ir gaminių išvaizdai. Gyventojai nori vartoti tokius kulinarijos, mėsos, žuvies ar duonos gaminius, kokius mato receptų žurnaluose ar kulinarijos žvaigždžių socialinių tinklų paskyrose. Dėl to ir mūsų parduotuvėje ruošiamai produkcijai skiriamas didelis dėmesys ne tik jos kokybei, bet ir estetinei išvaizdai, ypač – įvairių konditerijos gaminių – tortų, pyragų, eklerų, keksų“, – pasakoja B.Čaikauskaitė.

J.Narkevičiūtė pastebi, kad prekės ženklai, įamžindami maistą socialiniuose tinkluose, siekia natūralumo ir nori, kad viskas atrodytų kuo šviežiau ir skaniau. Tai, anot specialistės, formuoja ir sveikesnius gyventojų mitybos įpročius.

Specialistė pateikia patarimus tiems, kas nori patraukliai įamžinti maistą nuotraukose.

5 patarimai, kaip patraukliai įamžinti maistą nuotraukoje:

  • Nepamirškite, kad ne visą maistą nuotraukoje galima pateikti „skaniai“, todėl šiam tikslui reikėtų rinktis tokį, kuris turi daugiau spalvų, jame yra vaisių ar daržovių.
  • Patiekalą fotografuokite dar jo neparagavę. Taip pat nuvalykite vietas, kuriose pastebėjote ne vietoje nuvarvėjusį padažą ar kreivai pūpsančius šparagus.
  • Kreipkite dėmesį ne tik į patiekalą, bet ir į foną, kuriame jis yra. Įsitikinkite, kad į kadrą neįsiterpia lėkštės su jau paragautu maistu, netvarkingai numesti įrankiai ar trupiniai. Geriausia kompozicijai rinktis vientisos spalvos foną ir jį praturtinti derančiomis detalėmis.
  • Fotografuokite šviesoje ir įsitikinkite, kad ant maisto nekrenta šešėliai.
  • Maistą fotografuokite iš viršaus arba, jei maistas tam yra tinkamas (pavyzdžiui, fotografuojant desertus) – iš horizontalios perspektyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius