Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 12d. 19:00

Nuotrauką norisi suvalgyti? Netikėti fotografų triukai, kad maistas atrodytų skaniau

Mėsainis su priedais
Vida Press nuotr. / Mėsainis su priedais

Kone neginčijama taisyklė: maistas reklamose ir ant įvairiausių pusfabrikačių pakuočių atrodo fantastiškai. Tačiau kodėl tokio fotogeniško patiekalo niekaip nepavyksta sukurti namuose? Žinoma, svarbu ir maisto stilizavimas, ir apšvietimas fotografuojant, ir kiti triukai, tačiau neretai reklaminėse nuotraukose dalyvauja daugybė nevalgomų ingredientų, kurie ir padeda sukurti ta „vau“ efektą. Atskleidžiame kelias gudrybes!

Amerikietiški blyneliai su variklio alyva. Ir kas nėra varvinęs seilės žiūrėdamas į aukštą amerikietiškų blynelių kaugę, nuo kurios varva auksinis klevų sirupas! Jei pabandytumėte atkartoti tą vaizdą realybėje, blyneliai krūvoje būtų sukritę, o sirupas taip elegantiškai nevarvėtų. Triukai čia 2: blyneliai yra sluoksniuojami su mažais storo kartono skrituliukais, kurių nematyti – taip jie neatrodo tokie susiploję vienas su kitu, o sirupą dažnai keičia... variklio alyva: spalva ir konsistencija artima, o į blynelius ji taip greitai nesusigeria, galima ilgai gaudyti skaniausią kadrą.

„Shutterstock“ nuotr./Amerikietiški blyneliai
„Shutterstock“ nuotr./Amerikietiški blyneliai

Mėsainis ir smeigtukų magija. Nuotraukose mėsainiai visada atrodo pritrenkiančiai, o realybėje – nieko panašaus. Iš tiesų nuotraukose visi mėsainių vidiniai ingredientai yra tvirtai susmeigti mediniais smeigtukais, kad nepradėtų kristi ir slinkti, o kad mėsos maltinukas ir daržovės gražiau atrodytų, viskas švelniai patepama augaliniu aliejumi.

Fotolia nuotr./Mėsainis
Fotolia nuotr./Mėsainis

Dribsniai ir klijai. Tikrai esate tai matę: reklaminėje nuotraukoje dribsniai plauko baltutėliame piene be jokių bliūškimo požymių. Pasirodo, dažnai tai net ne pienas – dubenėlyje pripilta vandens, o tada visas skysčio paviršius padengtas tolygiu skystų baltų klijų sluoksniu. Dribsniai plaukioja tokiame pieno pakaitale ir net nemano sutęžti.

Amžina alaus puta. Alaus reklamos klasika – pilnas bokalas, su storu putų sluoksniu viršuje. Patys žinote, per kiek sekundžių tos įspūdingos putos nelieka. Gudrybė nesudėtinga – į bokalą pilama skysto muilo ar indų ploviklio, tada alaus, viskas gausiai užputoja ir ilgai nebliūkšta, galima fotografuoti.

Ledai, bet ne ledai. Kaip reklamoms nufotografuojami ledai, kurie, rodos, per kelias sekundes turėtų sutirpti apšvietimo lempų šilumoje? Reikalas tas, kad dažniausiai tai net ne ledai. Juos primenanti masė pagaminama išplakus kukurūzų sirupą su kietais riebalais, o tada šis plakinys paspalvinamas norimos spalvos maistiniais dažais.

Pyragas su skutimosi kremu. Gundėtės skanėstu, žvelgdami į pyrago gabalėlio su kūgiu plaktos grietinėlės nuotrauką? Gali būti ne taip ir skanu, nes vietoje greitai bliūkštančios plaktos grietinėlės fotografuojant skanėstus reklamoms patogiau naudoti skutimuisi skirtas putas.

Vida Press nuotr./Pyragas su plakta grietinėle
Vida Press nuotr./Pyragas su plakta grietinėle

Apskrudęs, bet nekeptas. Prieš Kalėdas akyse nuolat šmėsčioja gražutėlių kepsnių nuotraukos. Mėsa nėra itin fotogeniškas produktas, tad ir čia praverčia triukai. Jei paukščio odelė kur nors pažeista, ją galima suklijuoti stipriais klijais, atvėpusios kojos ir sparneliai taip pat sutvirtinami šiuo būdu. Pagaliau, pats kepsnys dažnai net nekepamas, bet nutepamas specialiu mišiniu (daugelis jo sudėtinių dalių maistui net netinka), padedančiu sukurti apskrudusios odelės efektą. Laimėjimai 2: sutaupomas laikas ir išvengiama bet kokių per tamsių apskrudimų, kepsnio spalvos netolygumų ir pan.

Vida Press nuotr./Keptas viščiukas
Vida Press nuotr./Keptas viščiukas

Negrimztantys skanėstai. Jei namuose ruošiate trintą sriubą ir jos paviršių pabarstote priedais, žinote, kaip sparčiai jie grimzta ir tęžta, o štai reklaminėse nuotraukose puikiausiai plūduriuoja paviršiuje. Triukas susijęs su maža pagalba: gali būti, kad sriubos dubenėlyje yra panardintas apverstas kitas mažas indelis, ant jo ir sudėti tie gražiai „plaukiojantys“ ingredientai, tačiau plonas sriubos sluoksnis tą indą-pagalbininką užmaskuoja.

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką