Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padažas: nedidelė detalė, visiškai pakeičianti kepsnio skonį

Ar žinote, kuo nuostabus yra grilyje keptas kepsnys? Nes jis gali būti kiekvieną kartą vis kitokio skonio, priklausomai nuo to, kokį padažą prie jo patieksite. Na, o parduotuvėse padažų yra gausybė – tik rinkis. Aštrių, saldžių, pikantiškų, azijietiškų... Kai jau visus išbandysite ir norėsis kažko naujo, galėsite pasigaminti savo.
Kepsniukai
Kepsniukai / 123RF.com nuotr.

Štai 10 gardžių ir nesudėtingų padažų receptų iš viso pasaulio, kurie praturtins jūsų grilio patiekalų skonį.

  • Žaliųjų pipirų padažas

Klasikinis kreminės konsistencijos kepsnių padažas. Įpilkite 2 valg. š. raudonojo vyno acto į didelę keptuvę ir pakaitinkite iki virimo. Pridėkite150 ml vištienos sultinio ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol pusė skysčio nugaruos. Pridėkite 2 arb. š. sugrūstų žaliųjų pipirų grūdelių, gerai išmaišykite. Įdėkite 4 valg. š. riebios grietinėlės ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Pagaminsite per 20 minučių. Tinka prie kiaulienos, šonkauliukų, jautienos, antienos.

  • Aštrusis chimichuri

Chimichuri yra Pietų Amerikoje plačiai paplitęs padažas prie įvairių kepsnių. Į smulkintuvą įdėkite 1 skiltelę česnako, 1 čili pipirą, po nedidelį pundelį kalendros ir petražolių ir 3 valg. š. raudonojo vyno acto. Viską susmulkinkite iki vientisos masės, įpilkite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus ir dar kartą išplakite. Padėkite šaltai.

Pagaminsite per 5 minutes.

123RF.com nuotr./Chimichuri padažas
123RF.com nuotr./Chimichuri padažas
  • Juodųjų pupelių ir sezamų padažas

Šiam Azijos skonio padažui reikės pusės stiklinės juodųjų konservuotų pupelių. Jas nuplaukite, nukoškite ir suberkite į smulkintuvą. Įdėkite 1 arb. š. rudojo cukraus, 2 arb. š. medaus, po žiupsnelį maltų čichuano pipirų, cinamono, anyžiaus, pankolio sėklų ir gvazdikėlių, ½ arb. š. smulkinto imbiero, 1 čili pipiro, 2 arb. š. tahini pastos, 2 valg. š. vyno acto, 2 arb. š. sojos padažo ir 5 valg. š. vandens. Viską suplakite iki vientisos masės ir pakaitinkite, kol padažas taps blizgus ir tąsus.

Pagaminsite per 25 minutes. Padažas ypač tinka prie vištienos.

  • Raudonojo vyno padažas

Į keptuvę įpilkite 250 ml jautienos sultinio ir kaitinkite, kol pusė skysčio išgaruos. Įpilkite 125 ml raudonojo sauso vyno, 2 arb. š. rudojo cukraus ir 1 arb. š. balzaminio acto. Išmaišykite ir kaitinkite 10 minučių ant didelės kaitros, kol pusė skysčio išgaruos.

Pagaminsite per 20 minučių. Padažas ypatingai tinka prie jautienos kepsnių.

  • Garstyčių padažas

Nieko negali būti paprasčiau, nei sumaišyti du ingredientus ir gauti tobulą padažą. Jums reikės 2 valg. š. Dižono garstyčių ir 100 g 30 proc. riebumo grietinės. Sumaišykite ir pakaitinkite keptuvėje iki virimo.

Pagaminsite per 10 minučių. Padažas tinka prie vištienos, kiaulienos, jautienos kepsnių.

  • Salsa Verde padažas

Šio puikaus itališko padažo nereikia virti. Tereikia susmulkinti pundelį petražolių, pundelį laiškinio česnako, žiupsnelį mėtų, 3 česnako skilteles,1 arb. š. kaparėlių, 2 ančiuvius, sumaišyti su vienos citrinos sultimis ir trimis valg. š. alyvuogių aliejaus. Jei norisi, pagardinkite žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Tinka prie keptos mėsos ar žuvies, makaronų, salotų. Pagaminsite per 15 minučių.

123RF.com nuotr./Padažas
123RF.com nuotr./Padažas
  • Mėlynojo sūrio padažas

Kepsnio ir mėlynojo sūrio derinys yra tikrai dangiško skonio, o šis padažas gali būti pagamintas per kelias minutes. Keptuvėje ištirpinkite 25 g sviesto ir sumaišykite su 1 valg. š. miltų. Nuolat maišydami iš lėto supilkite 150 ml pieno, kol gausite vientisą konsistenciją ir nebeliks gumuliukų. Pakaitinkite iki virimo ir suberkite 50 g smulkinto sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Maišykite, kol sūris ištirps ir padažas taps vientisas.

Pagaminsite per 20 min. Padažas tinka prie vištienos, kiaulienos, šonkauliukų.

  • Grybų padažas

Šis padažas nustebins jus subtiliu savo skoniu. Keptuvėje įkaitinkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus ir pakepinkite 6 susmulkintus ruduosius pievagrybius. Kepinkite maždaug 5 minutes, kol grybai gražiai apskrus, tada suberkite susmulkintą česnako skiltelę ir įpilkite 2 valg. š. brendžio. Maišydami kaitinkite, kol brendis išgaruos. Į keptuvę su grybais įpilkite 4 valg. š. riebios grietinėlės ir įdėkite 1 arb. š. garstyčių su nesmulkintais grūdeliais. Sumažinkite kaitrą ir maišydami kaitinkite iki užvirimo dar kelias minutes.

Pagaminsite per 15 minučių. Padažas tinka prie kiaulienos ir vištienos kepsnių.

  • Klasikinis Berno padažas

Į mažą puodą supilkite 60 ml baltojo vyno acto, suberkite 1 susmulkintą svogūno galvutę, 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų ir 1 valg. š. smulkinto peletrūno. Kaitinkite tol, kol skysčio liks maždaug 2 valgomi šaukštai. Skystį nukoškite į kitą dubenėlį. Pridėkite 3 kiaušinių trynius, statykite indelį virš garų vonelės ir plakite, kol kiaušiniai pabals ir sutirštės. Tada po šaukštą pilkite 150 ml tirpinto sviesto ir nuolat maišykite, kad masė taptų vientisa. Įpilkite šaukštelį šilto vandens, išmaišykite ir vėl po truputį maišydami pilkite sviestą, kol sunaudosite jį visą. Pagardinkite padažą žiupsneliu druskos ir kajeno pipirų, 1 valg. š. smulkinto peletrūno. Gerai išmaišykite ir patiekite su jautienos kepsniu.

Padažo užteks 6 porcijoms, jį pagaminsite per 25 minutes.

123RF.com nuotr./Berno padažas
123RF.com nuotr./Berno padažas
  • Mango ir persikų padažas

Į smulkintuvą suberkite supjaustytą 1 didelį gerai sunokusį mango vaisių, 1 didelį gerai sunokusį susmulkintą persiką, ½ mažo raudonojo svogūno, 2 nedidelius slyvinius pomidorus, ½ čili pipiro, žiupsnelį tarkuotos apelsino žievelės, 1 valg. š. susmulkintos kalendros, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelį cukraus, 2 ¼ arb. š. aguonų, įpilkite ½ valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių, 2 valg. š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Viską gerai suplakite ir palikite valandai pastovėti.

Tinka prie vištienos, lašišos, salotų. Pagaminsite per 15 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius