Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasauliniuose čempionatuose Lietuvai atstovaus 3 naujos šalies kavos čempionės

Visą savaitgalį vykusiame „Vilnius Coffee Festival“ virė ne tik kava, bet ir emocijos. 12-ą kartą vykęs festivalis buvo rekordiškai gausus lankytojų, gyvai ir virtualiai kavos čempionatus stebėjusių žiūrovų. Kovo 8-osios, sekmadienio, vakarą po įtemptos kovos paaiškėjo naujos šalies čempionės, Lietuvai atstovausiančios pasaulinio kavos čempionatuose Australijoje ir Lenkijoje. Simboliška ir gražu, jog būtent kovo 8-ąją, Moters dieną, vykusiuose finaluose laurus nuskynė būtent merginos!
Eleonora Zanevičienė, Miglė Lukoševičiūtė ir Ieva Šuopytė
Apdovanojimų akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Nors „Vilnius Coffee Festival“ pirmiausia yra kavos mylėtojų šventė, tačiau ir svarbus bei atsakingas įvykis kavos bendruomenei – mat per jį kiekvienais metais vyksta nacionaliniai kavos čempionatai. Juose išrenkami Lietuvos atstovai pasauliniams Kavos ruošimo, Kavos ragavimo bei Piešimo pieno puta čempionatams.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./Apdovanojimų akimirka

Jau šią gegužę geriausia šalies barista tapusi Eleonora Zanevičienė, profesionaliai kavą daugybę metų ruošianti „Huracan Coffee“ lankytojams, keliaus į Melburną, Australiją, kur vyks pasaulinis Kavos ruošimo čempionatas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Eleonora Zanevičienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Eleonora Zanevičienė

Kavos ragavimo čempionate pirmą kartą dalyvavusi ir nugalėjusi Miglė Lukoševičiūtė, atstovavusi kavinių tinklą „Caffeine“, ir Piešimo puta čempionate didžiausią meistriškumą parodžiusi Ieva Šuopytė iš „Vero Cafe“ birželį keliaus ginti Lietuvos vardo į pasaulio čempionatus Varšuvoje.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Miglė Lukoševičiūtė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Miglė Lukoševičiūtė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ieva Šuopytė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ieva Šuopytė

„Didžiuojamės tokiom stirpiom čempionėm, kurios atstovaus mūsų šaliai pasaulio čempionatuose, – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo „Vilnius Coffee Festival“ organizatorius Nidas Kiuberis. – Labai džiaugiamės, jog šiemet festivalyje apsilankė ir tiesiogines transliacijas stebėjo rekordiškai daug žmonių, tai labai įkvepia jau dabar galvoti apie kitų metų festivalį ir stengtis jus visus vėl maloniai nustebinti“.

Įdomus faktas, kad „Vilnius Coffee Festival“ lankytojų amžius svyruoja nuo kelių mėnesių naujagimių iki garbaus amžiaus senjorų. Organizatoriai itin džiaugiasi, kad festivalio formatas ir veiklų įvairovė artima tokio plataus akiračio, skirtingo amžiaus ir pomėgių auditorijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius