Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje sparčiai populiarėjantis produktas Lietuvoje atgimsta nauju pavidalu

Dar prieš keliolika metų Vakaruose kefyro buvo galima rasti tik specializuotose parduotuvėse, tačiau dabar tai vienas sparčiausiai populiarėjančių maisto produktų. Iš Kaukazo kilęs fermentuotas pieno gėrimas turi vis daugiau gerbėjų ir tam yra ne viena priežastis.
"Žemaitijos pieno" kefyras
"Žemaitijos pieno" kefyras / Bendrovės nuotr.

Tris kartus „geresnis“ nei jogurtas

Kefyro tėvynėje, Kaukaze, tikima, kad kefyrą žmonėms perdavė pranašas Mahomedas, todėl šis gėrimas vadinamas „pranašo gėrimu“. Jo gamybos paslaptis buvo perduodama iš kartos į kartą ir tik retam pašalaičiui pavykdavo paragauti šio gėrimo. Dėl tokio slaptumo kefyro paplitimas buvo gana ribotas, o pats gėrimas menkai žinomas.

Tik XVIII a. mokslininkai aptiko, kad kefyras buvo naudojamas liaudies medicinoje nuo įvairių ligų, tokių kaip tuberkuliozė ir žarnyno bei skandžio spazmai ir susidomėjo jo savybėmis. Nekeista, kad pirmieji pramoniniai kefyro buteliai buvo pagaminti medicininiais tikslais ir jų gamybą prižiūrėjo gydytojai.

Kas daro šį produktą išskirtiniu? Kefyre yra pieno rūgšties, kuri veikia kaip antiseptikas, todėl tai sumažina įvairių ligų tikimybę. Tik kefyre aptinkamas Lactobacillus kefiri probiotikas, kuris stabdo tokių bakterijų kaip salmonelė ir E.coli augimą. Palyginus su mums taip puikiai žinomu jogurtu, kefyre yra tris kartus daugiau priobiotikų – gerųjų bakterijų, kurios padeda pažaboti kenksmingų bakterijų dauginimąsi ir padidina imuninės sistemos atsparumą.

Gamintojo nuotr./„Dessert Kefir“
Gamintojo nuotr./„Dessert Kefir“

Nekeista, kad jis sureguliuoja ir žarnyno mikroflorą, ką ir pastebėjo Kaukazo gyventojai. Maža to – kefyras padeda pagerinti virškinimo procesą ir palengvina maisto įsisavinimą, todėl jį rekomenduojama vartoti valgant. Jį geriant organizmas lengviau pasisavina kalcį, geležį, vitaminus B, D, K12.

Kefyras itin populiarus ir dėl savo dietinių savybių, pasižymi mažu kaloringumu, o tai padeda sumažinti svorį. Dėl visų šių savybių, kefyras tapo tikru atradimu vakariečiams, kurie ieško sveikų ir dietinių produktų. Nekeista, kad šiuo metu kefyro galima rasti Šiaurės Amerikos, Europos, Australijos prekybos tinkluose, nors dar prieš kelis metus dauguma ten gyvenančių net jo pavadinimo nebuvo girdėję.

Kol vakariečiai atradinėję mums taip puikiai pažįstamą ir naudingą produktą, lietuviai nusprendė žengti žingsnį į priekį ir kefyrui suteikė naują pavidalą ir skonį.

Suteikė naują pavidalą ir skonį

Mums įprasta, kad iš pieno produktų daromi tokie desertai kaip jogurtai, varškės užkandžiai, sūreliai, tačiau „Žemaitijos pienas“ nusprendė žengti toliau ir sukūrė „Dessert Kefir“. Pavadinimas išduoda, kad tai desertas sukurtas kefyro pagrindu ir ne tik – kartu su klasikiniu kefyru gamyboje naudota ir grietinėlė, atsisakant tiršiklių.

Gamintojo nuotr./„Dessert Kefir“
Gamintojo nuotr./„Dessert Kefir“

Šių dviejų produktų derinys leido sukurti produktų liniją, kuri dėl savo skoninių savybių ir konsistencijos išsiskiria iš kitų pieno produktų desertų. Kad tai būtų pasiekta, „Žemaitijos pieno“ technologai naudojo skirtingus raugus, kuriuos maišant ir buvo sukurtas iš kitų desertų išsiskiriantis „Dessert Kefir“ skonis. Visas kūrybos, ieškojimų, degustacijos ir gamybos procesas užtruko net metus, tad parduotuvių lentynas pasiekė išpuoselėtas gaminys.

„Dessert Kefir“ liniją sudaro trys produktai: desertas su miško uogų uogiene, su vyšnių uogiene ir natūralaus skonio. Miško uogų uogienėje galima jausti gervuogių, aviečių, braškių ir mėlynių skonių kompoziciją; vyšnių – sunokusių saldžiarūgščių uogų.

Dėl gamybos proceso metu naudojamos kefyro deserto ir uogienės sluoksniavimo – sluoksnis uogienės ir sluoksnis deserto, – desertą galima valgyti dvejopai. Pirmiausia, galima ragauti sumaišant uogienę ir desertą, kaip įprasta valgyti jogurtus. Antras būdas – kabinti uogienę ir desertą sluoksniais ir tai paprasta padaryti dėl deserto konsistencijos. Skirtingas valgymo būdas leidžia pajausti vis skirtingą skonį, tad „Dessert Kefir“ galima mėgautis vis iš naujo ir iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius