Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pramoga gurmanams ir smalsuoliams: festivalyje – išskirtinių mėsainių aukcionas

Liepos 27-osios, ketvirtadienio, vakarą Vilniuje maisto mylėtojai varžysis aukcione, kuriame bus parduodami trys išskirtiniai burgeriai. Jie bus paruošti iš itin aukštos kokybės produktų, tarp kurių iki 500 eurų už kilogramą kainuojanti Kobės jautiena iš Japonijos, juodieji trumai, brandinti sūriai, glazūruota ėriuko kulninė ir valgomas auksas.
Gurmaniškų burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“
gurmaniškų burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“ / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šis neįprastas aukcionas vyks burgerių festivalio „Vilnius Burger Fest“ metu, o juos ruoš Vilniaus restorano „Drama Burger“ šefai, rašoma pranešime spaudai.

Pasak šį aukcioną vesiančio kulinarijos entuziasto Alfo Ivanausko, paragauti tokių burgerių bus galima tik kartą gyvenime. „Kviečiu visus prisidėti prie unikalios pramogos ir įsigyti ne daiktą, o emociją, kurią sukelia išskirtinis ir, be abejo, skanus maistas“, – sakė jis, prispažinęs, jog pats yra prisiekęs burgerių gerbėjas.

Valerijos Stonytės nuotr./Alfas Ivanauskas
Valerijos Stonytės nuotr./Alfas Ivanauskas

A.Ivanausko tvirtinimu, Lietuvoje ruošiami burgeriai yra pasaulinio lygio. „Mes visi norime valgyti tik skaniausius mėsainius, kurie būtų paruošti iš aukščiausios kokybės produktų. Tai, kad buvo sugalvotas toks aukcionas ir kokie jame bus pateikti mėsainiai, yra geriausias šios tendencijos įrodymas“, – įsitikinęs būsimo aukciono vedėjas.

Aukcione, kurio pradžia numatyta 19 val. 30 min., bus pateikti trys burgeriai. Tai – ėriuko kulno burgeris, „Tomahawk“ didkepsnio burgeris su ant grilio keptu „Manchego“ sūriu, bei Kobės jautienos burgeris su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras.

Liudo Barono nuotr ./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
Liudo Barono nuotr ./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“

Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą.

„Šiuo pirmą kartą rengiamu aukcionu norime akcentuoti gurmė burgerio įvairovę. Festivalyje bus galima paragauti daugybę įvairių burgerių: vegetariškų, su žuvimi, įvairiausiomis mėsos rūšimis, egzotiškais ingredientais ir tokių, kurių paruošimas gali trukti daugiau nei parą. Visa tai sukurs nepamirštamą šventę maisto mylėtojams“, – teigė vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Trečią kartą rengiamame „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus 16 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.

Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kulinarijos entuziastus, ypatingą dėmesį skiriančius šio patiekalo paruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi šviežiais ir kokybiškais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius