Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prasidėjo bene kvapniausia ir didžiausia gastronomijos paroda

Didžiausia Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF šiandien atvėrė duris lankytojams: tiek industrijos profesionalams, tiek mėgėjams, smaližiams ir gurmanams. Paroda vyks tris dienas, lapkričio 8–10 d., Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.
Prasidėjo bene kvapniausia ir didžiausia gastronomijos paroda
Prasidėjo bene kvapniausia ir didžiausia gastronomijos paroda / Partnerio nuotr.

„Šiemet parodoje – apie 100 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių. Daugiausia svečių – iš Italijos. Jie kasmet pristato savo naujienas ir dalinasi ilgametėmis tradicijomis bei patirtimi virtuvėje. Taip pat bus dalyvių iš Graikijos, Uzbekijos, Kinijos, kaimyninių šalių Latvijos bei Lenkijos, o parodos programą pradės šefas iš Šri Lankos“, – trumpai dalyvių gausą ir įvairovę pristato parodos projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Jau vyksta pirmieji šou

Savo pirmąjį šou BAF parodoje šiandien jau surengė šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage. Jis žiūrovų akivaizdoje gamino tradicinį Šri Lankos karį, kuriuo vaišino visus norinčius.

„Pasigaminti karį – tikrai nesudėtinga. Jų receptų yra begalė. Svarbiausia – nebijoti pabandyti. O aštrumą ir sudedamąsias dalis galite rinktis pagal pomėgį“, – gražia lietuvių kalba sakė Dilanas ir šypsodamasis pridūrė, kad karis jam padeda išgyventi lietuvišką darganą.

Toliau programoje – daugybė kitų pasirodymų: šefas Cassiani Giorgio mokys gaminti itališką maistą sveikai ir greitai, kulinarinių tinklaraštininkų autoriai surengs savo šou, taip pat lankytojus džiugins įvairiausios degustacijos ir ragavimai. Veiksmas čia nesustos visas tris parodos dienas.

Kone labiausiai lauktas „HoReCa“ sektoriaus įvykis Lietuvoje

Renginių gausa prasidėjo ir kaimynystėje, kitoje „Litexpo“ salėje, vykstanti tarptautinė svetingumo paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro“. Be daugiau nei 60 dalyvių ekspozicijos, čia startavo nacionalinis virėjų čempionatas. Dalyvius vertina tarptautinė žiuri.

„Kaip ir panašiuose pasaulinio lygio konkursuose vertinsime virėjo pasiruošimą: kaip jis atrodo, ką atsineša su savimi, kaip paruošti produktai konkursui, kaip jis moka ir gali organizuoti darbą ir kokią švarą palaiko ringe darbo metu. Labai svarbus faktorius – tvarumas. Žiūrėsime, kiek produktų dalyvis sunaudoja, o kiek išmeta“, – stebėdamas ringą pasakoja „Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos“ prezidentas Jaroslavas Orševskis.

Šiandien parodoje bus renkamas geriausias SUP mokinys ir geriausia šefo ir barmeno komanda. O geriausias Lietuvos virėjas paaiškės jau šį šeštadienį.

Abi parodos turi po konferenciją

Šių metų „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ naujiena – konferencija pasaulinių svetingumo ir gastronomijos verslo tendencijų tema. Tarp šių metų konferencijos pranešėjų yra žinomas šefas Deivydas Praspaliauskas, kuris papasakos apie XXI a. tendencijas restoranuose.

Tuo pačiu metu tose pačiose erdvėse vykstantis kitas gastronominis įvykis – Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF – irgi kviečia į konferenciją pavadinimu „NAPA Talks“ apie vartojimo kultūros pokyčius. Ji yra labiau specializuota ir skirta produkto pakuotei bei jos dizainui.

Konferencijos vyks jau rytoj, lapkričio 9 d., ir bus atviros visiems abiejų parodų lankytojams. Abi parodas galima aplankyti su tuo pačiu bilietu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius