-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restorano verta degustacinė vakarienė dviem: išbandykite D. Praspaliausko ir „Lidl“ receptus

Išgirdus žodžius „degustacinė vakarienė“, prieš akis iškyla ne tik prabangus restoranas ir aukščiausio lygio šefas, bet ir ištuštėjusios piniginės vaizdinys. Tačiau anot restorano „Amandus“ įkūrėjo ir virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko, autentišką, sočią, apie 10 eurų kainuojančią vakarienę galima pasigaminti ir savo namuose. Kulinaras dalijasi receptais, leisiančiais savo valgomąjį paversti tikru restoranu, o tam reikalingais produktais pasirūpins „Lidl“.
Deivydas Praspaliauskas
Deivydas Praspaliauskas / Partnerio nuotr.

„Vartotojai vis labiau yra linkę pasitikėti privačiais prekių ženklais, nes jie spėjo įsitikinti, kad kokybišką prekę galima įsigyti ir už žemesnę kainą. Skirtumas – klientas nesumoka daugiau už prekių ženklu paženklintą prekę Dėl to kviečiame „Lidl“ lankytojus rinktis: mūsų prekybos tinklo klientų laukia ne tik žinomų prekių ženklų pasiūlymai, bet ir kokybiški privačių „Lidl“ prekių ženklų produktai itin patraukliomis kainomis. Tikime, kad nepaisant pirkėjų pasirinkimo, jie ir sutaupys, ir galės mėgautis kokybiškais gaminiais“, – sako „Lidl“ pardavimų skatinimo departamento vadovas Linas Baltušis.

Sudarant meniu – svarbu sezoniškumas ir atidus planavimas

D. Praspaliausko teigimu, konstruodamas degustacinės vakarienės meniu jis visuomet atsižvelgia į sezoniškumą bei produkto kainos ir kokybės santykį, kuris privalo būti kaip įmanoma geresnis.

„Esu nusistatęs tam tikrus kainos standartus ir jei matau, kad į juos netelpu – renkuosi kažką kitą. Degustacinė vakarienė neprivalo būti neįperkama, tereikia laikytis poros taisyklių – skirti itin daug laiko planavimui ir apsipirkti protingai, pavyzdžiui, atkreipti dėmesį į produktų sezoniškumą. Juk dabar, norint pagaminti patiekalą su braškėmis, vargu ar tai apsimokėtų tiek kainos, tiek kokybės atžvilgiu, nes ne sezono metu, braškių kokybė – prastesnė, o jų kaina – aukštesnė“, – sako šefas.

Anot restorano „Amandus“ įkūrėjo, dažnai vieną produktą galima panaudoti net keliose vietose, tad aukščiausio restorano meniu vertą patiekalą namuose galima valgyti net kelis kartus per savaitę, tuo pat metu per daug neišlaidaujant: „Pavyzdžiui, dažnai verčiau perku visą viščiuką ar ančiuką, nes tą patį produktą galima paruošti keliais skirtingais būdais ir panaudoti keletui patiekalų.“

Ragina nebijoti eksperimentuoti

D. Praspaliauskas pažymi, kad kalbant apie degustacinę vakarienę, omenyje turimi bent keli skirtingi patiekalai, todėl jų porcijos būna mažesnės, o įsigijus „prašmatnesnį“ ar kasdien mūsų krepšelyje nesutinkamą produktą, jo paragauti galės daugiau žmonių.

„Degustacinės vakarienės stalą visada gali papildyti tokie elementai kaip ikrai, rūkyta žuvis ar vytina mėsa – įsigyjant šiuos kiek brangesnius produktus ir juos padalijus daugiau nei vienam žmogui, mūsų piniginė per daug nesuplonės. Siūlyčiau nebijoti eksperimentuoti ir savo racioną papildyti įdomesniais, įprastomis progomis nesutinkamais produktais, kurie praskaidrins jūsų rutiną“, – pasakoja šefas.

Daugelis produktų turi mums neregėtą veidą

Ir vis dėlto D. Praspaliausko teigimu, kitokiomis spalvomis nušvisti gali ir mums iki gyvo kaulo jau pažįstami produktai, kuriuos esame įpratę matyti visiškai kitokiu pavidalu.

„Visuomet mėgstu vertinti kiekvieną produktą, kurį turiu namuose ar nusprendžiu įsigyti parduotuvėje. Juk pagrindiniu patiekalo elementu gali tapti tiek morka, tiek kopūstas ar burokėlis – tereikia ragauti. Itin mėgstu paskutinįjį, kurį galima paruošti daugybe skirtingų būdų – buroko skonis toli gražu neapsiriboja šaltibarščiais ar barščiais. Mus riboja tik mūsų fantazija, pastangos ir tam skiriamas laikas. Jeigu tik norime – namuose degustacinės vakarienės vardo vertą vakarienę pasigaminsime be problemų“, – sako šefas.

Degustacinė vakarienė namuose – pigiai, kokybiškai ir nekasdieniškai

Restorano „Amandus“ savininkas pratęsia, kad šiandien jo siūlomi receptai nustebins ne vieną prekybos „Lidl“ lankytoją, nes savo namuose tikrą degustacinę vakarienę dviem nesunkiai galima pasigaminti už mažiau nei 10 eurų.

„Tiek vienas, tiek kitas patiekalas reikalauja trupučio pasiruošimo, tačiau jų skoniai bus priimtini visiems, o paruošimas – nesudėtingas. Tai tik mažas gabalėlis įkvėpimo jūsų ateities degustacinėm vakarienėm, tačiau tuo pat metu tai ir įrodymas, kad namuose galima pavalgyti ne tik pigiai ir kokybiškai, bet ir nekasdieniškai. Tikiu, kad šie receptai sužadins vaizduotę ir paskatins specialias progas atšvęsti kitaip“, – sako D. Praspaliauskas.

Užkandis su krevetėmis dviem – apie 2,25 Eur (nurodytos 2021 m. sausio 11 d. kainos)

Porcijų kiekis: 2 asmenims

Jums reikės: 100 g „Ocean Sea“ šaldytų krevečių (apie 1,85 Eur); keleto riekelių duonos skrudinimui (apie 0,15 Eur); 50 g „Pilos“ grietinės (apie 0,12 Eur); 50 g majonezo (apie 0,06 Eur); 1 šaukštelio „Pilos“ sviesto (apie 0,03 Eur); citrinos skiltelės (apie 0,02 Eur); 1 šaukštelis „Kania“ garstyčių (apie 0,02 Eur).

Paruošimo būdas: atšildytas krevetes apkepame su trupučiu alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Atvėsiname prieš naudodami tolimesniame paruošime. Duoną užtepame sviestu ir paskrudiname orkaitėje 3-4 minutes, užstačius 150 laipsnių. Į vieną indą dedame grietinę, majonezą, krevetes, garstyčias. Viską gerai išmaišome, paskaniname pipirais ir smulkiai kapotomis žolelėmis. Gerai išmaišome ir tepame ant duonos. Patiekiame su skiltele citrinos.

Kepti mažieji upėtakiai dviem – apie 6,06 Eur (nurodytos 2021 m. sausio 11 d. kainos)

Porcijų kiekis: 2 asmenims

Jums reikės: 2 mažų upėtakių (apie 3,97 Eur); 1 brokolio (apie 1,49 Eur); 1 šaukštelio „Kania“ garstyčių (apie 0,02 Eur); citrinos skiltelės (apie 0,02 Eur); 1 saujos „Kania“ džiovintų petražolių (apie 0,03 Eur); 30 g „Pilos“ kietojo sūrio (apie 0,33 Eur); 30 g džiūvėsėlių (apie 0,05 Eur); 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (apie 0,11 Eur); druskos (apie 0,02 Eur); pipirų (apie 0,02 Eur).

Paruošimo būdas: orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros arba įjungiame grilio funkciją. Upėtakius perpjauname į dvi filė dalis ir išrenkame nereikalingus kaulus. Brokolį susipjaustome 3-4 cm dydžio gabalėliais, apverdame 2 minutes sūdytame vandenyje ir atvėsiname. Petražoles, sūrį, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų sutriname iki birumo. Aptepame upėtakių filė ir brokolius garstyčiomis, tada apvoliojame petražolėse ir džiūvėsėliuose. Dedame ant skardos ir pašauname į orkaitę. Kepame 10-12 minučių. Patiekiame kartu su citrinos skiltele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius