Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rudens „Gero skonio“ numeryje – apie pasaulį užkariaujančius Azijos skonius

Prekybos vietose jau pasirodė žurnalo „Geras skonis“ rudens numeris. Centrinė jo tema – Azijos skoniai. Profesionalai teigia, kad Azijos virtuvės paplitimas Europoje ir JAV – šiandien viena ryškiausių gastronomijos pasaulio tendencijų. Taigi naujame rudens numeryje tam skirta daug publikacijų.
Žurnalo „Geras skonis“ 2018 m. rudens numerio viršelis
Žurnalo „Geras skonis“ 2018 m. rudens numerio viršelis

Straipsnyje „Azijos skoniai užkariauja pasaulį“ trys žinomos Lietuvos virtuvės meistrės dalijasi įspūdžiais iš kulinarijos konkurso Honkonge, o publikacijoje „Rudens gėrybių vakarienė“ rasite keletą receptų su tituluotos Lietuvos šefės Honoratos Lyndo patarimais, kaip rudens gėrybių patiekalams suteikti ryškesnį, egzotiškesnį skonį bei aromatą.

Roberto Daškevičiaus nuotr. /Aldona Gečienė, Liucija Makovska ir Honorata Lyndo
Roberto Daškevičiaus nuotr. /Aldona Gečienė, Liucija Makovska ir Honorata Lyndo

Puiku, jei pateikti receptai jus suintriguos ir įkvėps pasiruošti vakarienę namuose, bet jei labiau mėgstate vaišintis profesionalų pagamintu maistu ir teikiate pirmenybę vakarienei mieste, užsukite į keturis sostinėje įsikūrusius restoranus, kuriuose puoselėjamos Rytų bei Azijos šalių virtuvės.

Tiems, kas dairosi naujų kelionės krypčių, straipsnis „Japonų virtuvę saugo UNESCO“. Autorė pasakoja apie nuostabią šios šalies gamtą, vandenyno dovanas, kruopščiai puoselėtas ilgametes tradicijas, keliavusias iš kartos į kartą, šimtmečius formavusias šalies valgymo kultūrą ir maisto ruošimo tradiciją. Pasak jos, nereikia būti patyrusiu gurmanu, norint atrasti ir pamilti įspūdingą Japonijos kulinarinį paveldą, kuris gyvas ir savitas tiek didžiuosiuose miestuose, tiek skirtinguose regionuose.

Dar vienas svarbus straipsnis keliautojams – „Massimo Bottura: „Nes maistas gali būti meilė“. Rudens numeryje, kaip ir kasmet, pristatomi pasaulio geriausi. Šiemet geriausiu pripažintas virtuvės šefo Massimo Botturos restoranas „Osteria Francescana“, įsikūręs Modenoje, Italijoje. Jis jau ketverius metus iš eilės priklauso lyderių trejetui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./2018 m. 50 geriausių restoranų apdovanojimai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./2018 m. 50 geriausių restoranų apdovanojimai

Pasak „The World’s 50 Best Restaurants“ konkurso rengėjų, šis restoranas siūlo vieną ypatingiausių valgymo patirčių, o patiekalai čia pasižymi drąsa, puikiai derinamomis vietos tradicijomis ir modernia virtuve, taip pat konceptualia filosofija ir senamadiškumo dvelksmu. Įdomu, kad 2018 m. visos trys geriausios pasaulio maitinimo įstaigos yra Europoje: antrą vietą laimėjo „El Celler de Can Roca“, esanti Žironoje, Ispanijoje, o trečią – 2013 m. pirmosios vietos nugalėtoja „Mirazur“, įsikūrusi Mentono mieste, Prancūzijoje. Žurnale rasite ir visą 50-ies pasaulio geriausių restoranų sąrašą.

Tai tik keletas šio numerio publikacijų. Versdami puslapį po puslapio rasite daugybę temų, receptų ir patarimų, kaip, atrodytų, toks kasdienis dalykas kaip valgymas gali tapti švente ir nuostabia patirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius