Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 22d. 15:00

Savaitgalį laukia renginys grilio gerbėjams: kepsninėse – net šaltsriubės ir desertai

Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot. / Ankstesnių metų renginio akimirka

Šiltuoju sezonu nemažai renginių po atviru dangumi, kuriuose nosį kutena nuo kepsninių sklindantys kepamo maisto aromatai. Vienas tokių renginių, turintis išskirtinę savo atmosferą, paskutinį gegužės savaitgalį gurmanus sukvies į sostinės Verkių parke.

Vaizdingame Verkių parke gegužės 26-ąją, sekmadienį, ketvirtą kartą vyks skanaus maisto mėgėjams ir grilio entuziastams skirtas renginys „Big Green Egg Flavour Fair“ (liet. „Big Green Egg“ Skonių mugė).

Kaip teigia organizatoriai, tokie festivaliai, vykstantys visoje Europoje, gimė iš noro suvienyti gausų ištikimų žinomo prekės ženklo keraminių kepsninių gerbėjų būrį, suteikti jiems progą pabendrauti ir atrasti naujų grilio patiekalų idėjų.

Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka

Paprastai namuose aplink kepsninę šurmuliuoja nemenkas būrys – visa šeima, giminė, o gal bičiulių kompanija. Tad ir festivalyje labai laukiamos šeimos, mat vaikai čia irgi turės, kuo užsiimti – pavyzdžiui, leisti laiką kulinarijos mokyklėlėje, kurioje mokysis gaminti picas. Kiekvienam jaunajam picajolai bus įteiktas mažojo kulinaro diplomas. Kad būtų smagiau ir vaikams, ir suaugusiems, Verkių parke renginio metu skambės gyva muzika.

Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, renginys žada nustebinti originaliausiais patiekalais, kuriuos ruoš geriausi šalies šefai. Išskirtinai tik kepsninėse bus gaminami ne tik užkandžiai, mėsos ir jūrų gėrybių patiekalai, bet ir desertai. Štai pernai visus stebino keraminėje kepsninėje paruošta pomidorų šaltsriubė, eilės driekėsi prie keptų austrių, sultingų mėsainių.

Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka
Artūro Žuko nuot./Ankstesnių metų renginio akimirka

Renginio dalyviai galės ne tik pamaloninti skonio receptorius, bet ir sužinoti šį tą naujo. Festivalio metu vyks kulinarinės demonstracijos-pamokėlės. Praėjusių metų festivalyje maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė rodė, kaip kepsninėje išsikepti pidė – turkišką patiekalą iš tešlos, kuriam reikalinga itin aukšta temperatūra.

Improvizuotų pamokėlių pateiks ir renginio šefai – jie mielai atskleis grilio paslaptis, išduos, kokios gudrybės padeda išgauti geriausią skonį.

Festivalis „Big Green Egg Flavour Fair“ vyks gegužės 26 d. Vilniuje, Verkių parke. Renginio pradžia – 11.30 val., renginys yra mokamas ir bilietais prekiaujama tik iš anksto. Daugiau infoirmacijos rasite ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Video

01:19
01:17
05:26

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką