Dabar populiaru
Publikuota: 2017 gegužės 30d. 11:28

Suteikite skonio savo piknikui: azerbaidžanietiškas liulia kebabas

Liulia kebabai
123RF.com nuotr. / Liulia kebabai

„Liulia kebabas“ – skamba saldžiai kaip lopšinė, tiesa? O ar bandėte jį kada išsikepti? Pagaminti šį skanėstą tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Įdomu tai, kad kiekvienas kepėjas turi savų gudrybių, kaip maltos mėsos saujelę paversti gardžiausiu patiekalu. O kiekviena Azijos šalis turi savo mėgstamą liulia kebabo receptą.

Šiandien dalinamės azerbaidžanietišku. Jis gaminamas iš avienos ir gausybės prieskonių, tačiau mėsą galite rinktis savo nuožiūra – tikrai tiks ir jautiena, ir kiauliena.

Maždaug 6 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg maltos avienos,
  • 3 svogūnų,
  • 8 česnako skiltelių,
  • 1 pundelio petražolių,
  • 3 arbat. š. džiovintų mėtų,
  • 3 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • 1 arbat. š. kajeno pipirų,
  • 2 arbat. š. malto kumino,
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 1 arbat. š. druskos.

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus, petražoles, mėtas, paprikos, kajeno pipirų ir kumino miltelius, juoduosius pipirus ir druską.

Visą prieskonių masę sukrėskite į avienos faršą ir gerai išminkykite. Padėkite šaltai kelioms valandoms arba nakčiai, kad pasmarinuotų.

Į saują paimikite faršo, stipriai suspausdami suvoliokite į pailgą „dešrelę“ ir atsargiai užmaukite ant dviejų bambukinių iešmelių. Kepkite kepsninėje ant žarijų maždaug po 10 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką