Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikuoliai kviečia į renginį ir vilioja konkursu

Sveikos mitybos entuziastai rudenį kviečiami į Pažaislį. Lietuvos sveikuolių sąjunga (LSS) su partneriais rugsėjo 24-ąją Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo kompleksą „Monte Pacis“ organizuoja sveiko maisto šventę „Pažaislio dūzgės“. Viena iš renginio „vinių“ taps konkursas – paruošusieji ir pristačiusieji patiekalus tema „Vakarėlių užkandžiai“ galės laimėti kelionę į Ispaniją ar sveikuolių stovyklas Lietuvoje.
Moteris ruošia salotas
Moteris ruošia salotas / Vida Press nuotr.

Tradicinėje sveiko maisto šventėje degustacinius stalus tema „Vakarėlių užkandžiai“ kviečiamos pristatyti nevyriausybinės organizacijos, mokyklos, bendruomenės, sveiko maisto kavinės ir restoranai, tinklaraštininkai, šeimos ar pavieniai žmonės. Visi degustaciniai stalai dalyvaus konkurse. O geriausius, sveikiausius vakarėlių užkandžius rinks šventės dalyviai ir sveikuolių komisija.

Kiekvienais metais dalyviai kruopščiai ruošiasi konkursui, nustebindami komisijos narius ir šventės dalyvius paprastais, spalvingais ir sveikatai palankiais patiekalais. Šiais metais Pažaislyje kviečiama dalintis idėjomis organizuojant sveiką ir blaivų vakarėlį.

Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė kviečia gaminti ne tik užkandžius, bet nepamiršti ir nealkoholinių kokteilių, kurie ne tik malšina troškulį, pamalonina skonio receptorius, bet ir suteikia energijos ir būtiniausių mikroelementų.

„Lietuvoje vis labiau populiarėja įvairiausi kokteiliai – žalieji, vaisių ar jogurto glotnučiai ir kiti. Šventės svečius žadame nustebinti nealkoholiniu sidru, itin tinkamu vakarėliui“, – sakė D.Kunčienė.

Vida Press nuotr./Veganiški sumuštiniai
Vida Press nuotr./Veganiški sumuštiniai

Sveikų patiekalų vertinimo kriterijai

Sveikos mitybos ir sveiko gyvenimo būdo specialistų komisija vertins patiekalų technologinį procesą, išsaugotą maistinę vertę ir skaidulines medžiagas, taip pat jų sezoniškumą, originalumą, kiek jie atitinka šventės tematiką. „Žinoma, bus atsižvelgta ir į patiekalų skonį, jų pateikimą, ar galime receptą lengvai pritaikyti kasdienybėje. Vertinsime, ar patiektame maiste nėra pridėtinio cukraus, rafinuotų riebalų, miltų ir panašiai“, – pasakojo VšĮ „Sveikatai palanku“ direktorė Raminta Bogušienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Raminta Bogušienė
Asmeninio archyvo nuotr./Raminta Bogušienė

Komisijai šiemet vadovaus Žolinčių akademijos prezidentė D.Kunčienė. Komisijos nariai: VšĮ „Sveikatai palankus“ direktorė Raminta Bogušienė, „Nordic Walking Style“ direktorė Janina Bazevičienė, MB „Valgau sveikai“ direktorė Vaida Kurpienė, svetingumo komplekso „Monte pacis“ savininkė Indra Ramanauskienė.

Dalyvių laukia prizai

2017 m. sveiko maisto šventės nugalėtojui atiteks dovana - kelialapis į stovyklą Kanarų saloje La Palma, Ispanijoje. Dar vieno konkurso nugalėtojo lauks kelialapis į pasirinktą Lietuvos sveikuolių sąjungos stovyklą: šeimoms, senjorams, vaikams ir jaunimui ar skirtą regėjimo atstatymui.

Kiti konkurso dalyviai galės laimės šešių patiekalų degustacinę vakarienę „Monte Pacis“ restorane, sveikatai palankios mitybos eksperčių Vaidos Kurpienės ir Ramintos Bogušienės konsultacijas ir dovanas, kitus prizus.

Registracija į 2017 m. teminių konkursą „Vakarėlių užkandžiai“ vyksta www.sveikuoliai.lt

Sveiko maisto šventė Lietuvoje rengiama jau 21 kartą. Jos tikslas – skatinanti žmones domėtis valgymo kultūra, sveiku maistu ir jo įtaka sveikatai. Šventė kasmet sutraukia kelis tūkstančius sveikos gyvensenos entuziastų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius