Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 14d. 10:52

TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“
Partnerio nuotr. / TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

Valentino dienos vakarienė su antrąja puse suteikia daugiau galvos skausmo nei laimės, nes neturite idėjų, kokiais gaminiais pasimėgauti, o gal ir nustebinti mylimąjį ar mylimąją? „Ogmios mieste“ įsikūrę namai „Masters of Cheese“ nusprendė palengvinti jūsų rūpesčius ir pateikia TOP 5 vyno ir sūrio derinius romantiškai Valentino dienos vakarienei.

1. Aristokratiškasis derinys

Dievinate subtilią prabangą, išlaikytus, ilgaamžius dalykus, o dėmesį skiriate skoniui, bet ne etiketei? Tuomet išmėginkite nepasterizuoto karvės pieno alpių sūrių, tokių kaip Comté arba Gruyère, pasižyminčių sviesto ir riešutų poskoniu, bei Vintažinio 2008-ųjų metų šampano derinį. Intensyvaus, keptų vaisių, skrebučio ir medaus aromato bei skonio putojantis vynas pabrėžia burnoje tirpstančio sūrio skonio natas ir leidžia joms skleistis palaipsniui.

Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“
Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

2. Derinys prancūziškos elegancijos gerbėjams

Prancūziškąją eleganciją garbinantiems ir saulę su puodeliu karštos kavos bei krusuanu pasitikti mėgstantiems, turėtų patikti minkštojo baltojo pelėsio avies pieno prancūziškas sūris Brebicet, derinamas su Chenin Blanc vynuogių vynu iš Pietų Afrikos Respublikos. Dvigubos grietinėlės, švelnus ir kremiškas sūris puikiai dera su tropinių vaisių aromatu ir baltųjų gėlių tonais pasižyminčiu vynu.

Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“
Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

3. Lengvumo ir gaivos derinys

Mėgstantiems paprastumą ir nelinkusiems į ekstremalius gurmaniškus potyrius „Masters of Cheese“ ekspertai siūlo išbandyti ilgai brandinto olandiško ožkos pieno sūrio, kuriame puikiai subalansuotas kremiškumas, sūrumas bei saldumas, ir ispaniško garnacha ar tempranillo vynuogių rožinio vyno iš Rioja regiono kombinaciją. Įprasto, pažįstamo skonio sūris ir laukinių aviečių, raudonųjų serbentų, arbūzo bei prieskoninių žolelių natomis pasižymintis vynas yra klasikinis derinys.

Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“
Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

4. Derinys tikriesiems gurmanams

Derinys, skirtas išragautus skonius kolekcionuojantiems ir vis kažko naujo ieškantiems gurmanams, kuriuos nustebinti sunku. Itin kremiškas mėlynojo pelėsio sūris Gorgonzola iš Italijos ir pusiau saldus riesling vynuogių vynas iš Mozelio regiono, Vokietijos, pasižymintis gėlių bei prinokusių persikų aromatu.

Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“
Partnerio nuotr./TOP 5 vyno ir sūrio deriniai Valentino dienai iš „Masters of Cheese“

5. Derinys tradicijų gerbėjams

Tradicinius, įprastus ir jau gerai pažįstamus skonius mėgstantiems puikiai tiks kietojo, ilgiau brandinto toskanietiško avies pieno sūrio Pecorino il Vessilo arba Pecorino su trumais il Piacere derinys su vynu Chianti Classico Riserva. Pastarasis – taip pat iš Toskanos regiono Italijoje, brandintas ąžuolo statinėse, subtilaus raudonųjų vyšnių ir tabako aromato.

Partnerio turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką