1. Aristokratiškasis derinys
Dievinate subtilią prabangą, išlaikytus, ilgaamžius dalykus, o dėmesį skiriate skoniui, bet ne etiketei? Tuomet išmėginkite nepasterizuoto karvės pieno alpių sūrių, tokių kaip Comté arba Gruyère, pasižyminčių sviesto ir riešutų poskoniu, bei Vintažinio 2008-ųjų metų šampano derinį. Intensyvaus, keptų vaisių, skrebučio ir medaus aromato bei skonio putojantis vynas pabrėžia burnoje tirpstančio sūrio skonio natas ir leidžia joms skleistis palaipsniui.
2. Derinys prancūziškos elegancijos gerbėjams
Prancūziškąją eleganciją garbinantiems ir saulę su puodeliu karštos kavos bei krusuanu pasitikti mėgstantiems, turėtų patikti minkštojo baltojo pelėsio avies pieno prancūziškas sūris Brebicet, derinamas su Chenin Blanc vynuogių vynu iš Pietų Afrikos Respublikos. Dvigubos grietinėlės, švelnus ir kremiškas sūris puikiai dera su tropinių vaisių aromatu ir baltųjų gėlių tonais pasižyminčiu vynu.
3. Lengvumo ir gaivos derinys
Mėgstantiems paprastumą ir nelinkusiems į ekstremalius gurmaniškus potyrius „Masters of Cheese“ ekspertai siūlo išbandyti ilgai brandinto olandiško ožkos pieno sūrio, kuriame puikiai subalansuotas kremiškumas, sūrumas bei saldumas, ir ispaniško garnacha ar tempranillo vynuogių rožinio vyno iš Rioja regiono kombinaciją. Įprasto, pažįstamo skonio sūris ir laukinių aviečių, raudonųjų serbentų, arbūzo bei prieskoninių žolelių natomis pasižymintis vynas yra klasikinis derinys.
4. Derinys tikriesiems gurmanams
Derinys, skirtas išragautus skonius kolekcionuojantiems ir vis kažko naujo ieškantiems gurmanams, kuriuos nustebinti sunku. Itin kremiškas mėlynojo pelėsio sūris Gorgonzola iš Italijos ir pusiau saldus riesling vynuogių vynas iš Mozelio regiono, Vokietijos, pasižymintis gėlių bei prinokusių persikų aromatu.
5. Derinys tradicijų gerbėjams
Tradicinius, įprastus ir jau gerai pažįstamus skonius mėgstantiems puikiai tiks kietojo, ilgiau brandinto toskanietiško avies pieno sūrio Pecorino il Vessilo arba Pecorino su trumais il Piacere derinys su vynu Chianti Classico Riserva. Pastarasis – taip pat iš Toskanos regiono Italijoje, brandintas ąžuolo statinėse, subtilaus raudonųjų vyšnių ir tabako aromato.