Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į tradicinį Vilniaus burgerių festivalį grįš aukcionas, dalyvaus pirmieji svečiai iš užsienio

Rugpjūčio 6-ąją, ketvirtadienį, sostinėje jau 6-ąjį kartą įvyks gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius žmonių paprastai sutraukiančioje maisto šventėje šiemet pirmą kartą dalyvaus svečias iš užsienio, vėl įvyks išskirtinių burgerių aukcionas, ir, organizatorių tikinimu, bus atidžiai laikomasi COVID-19 saugumo reikalavimų.
„Vilnius Burger Fest“ akimirka
„Vilnius Burger Fest“ akimirka / Organizatorių archyvo nuotr.

Gurmė (pranc. gourmet) burgerių gamyboje naudojami švieži produktai, sudėtinės dalys ruošiamos ne masinės gamybos metodais, o ingredientų derinimas ir pateikimas parodo šefų išmonę bei profesionalumą.

Gurmė burgerių ruošėjai akcentuoja vietos ūkininkų užaugintų ir sveikų produktų svarbą, skiria didelį dėmesį „zero km food“, „zero waste“ principams, laikosi aukštų etikos ir tvarumo standartų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilnius Burger Fest“ momentas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilnius Burger Fest“ momentas

„Burgerių festivalis yra tarsi atspindys to, kas yra madinga kulinarijoje ir konkrečiai šio patiekalo ruošimo srityje – ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Norime plėsti akiratį ir festivalio geografiją, dėl to šiemet pasikvietėme dalyvius iš Latvijos. Ateityje planuojame tapti didžiausiu burgerių festivaliu Baltijos šalyse, o galbūt net ir Šiaurės Europoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas festivalio organizatorius Jonas Mažintas.

Po trejų metų pertraukos vėl vyksiančiame burgerių aukcione bus parduodami trys išskirtiniai kūriniai. Vienas jų pasižymės jūrinės kilmės umami skonio gausa – jo sudėtyje bus japoninės seriolos, nori lapų majonezo, salikornijos, jūrų dumblių. Fazano krūtinėles burgeris bus gardinamas apelsine marinuotu pankoliu, figomis ir itališka guanciale, o burgeris su stirnienos išpjova, svieste keptu baravyku, Comté sūriu ir nasturtomis bus tam tikras reveransas Lietuvos didikų virtuvei. Šiuos patiekalus vietoje ruoš Vilniaus šefas Karolis Jakelavičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ankstesnių metų aukcionas „Vilnius Burger Fest“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ankstesnių metų aukcionas „Vilnius Burger Fest“

„Praeityje vykęs aukcionas sukėlė labai daug teigiamų emocijų lankytojams. Vieno burgerio kaina tada pasiekė 120 eurų. Tikimės, kad šiais metais bus pasiektas naujas rekordas“, – intrigavo J.Mažintas.

Lankytojai šiemet galės pasirinkti iš beveik 30-ies skirtingų burgerių variantų.

Iš viso „Vilnius Burger Fest“ būna paruošiama apie 7000 burgerių. Viena pagrindinių priežasčių, pritraukianti naujų patirčių pasiilgusių lankytojų būrį, yra festivalio dalyviams keliama sąlyga paruošti bent vieną patiekalą specialiai festivaliui. Lankytojai šiemet galės pasirinkti iš beveik 30-ies skirtingų burgerių variantų – veganiškų, vegetariškų, su įvairiomis mėsos rūšimis ar paruoštų ypatingai būdais. Be to aukciono festivalyje netrūks ir kitų atrakcijų – degustacijų, konsultacijų, kaip derinti ingredientus ir pan.

Organizatoriai akcentuoja, kad „Vilnius Burger Fest“ kartu yra ir profesinė šventė, kurioje nėra konkurencijos tarp dalyvių, o lankytojai kviečiami mėgautis atsakingai, nerengiant varžybų, kas suvalgys daugiau bei greičiau.

Šiais metais burgerius festivalyje ruoš „2 kaimynai“, „Barbeque Burgers“, „Boom Burgers“, „Burger Kiosk“, „Charlestons BBQ“, „Čiop Čiop“, „Dock“,. „Drama Burger“, „Just Look At the Chef“, „Peligroso“, „Ramo dūmas“, „Rose Hip“, „Saucy Kitchen“, „Vingio istorijos“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Festivalis „Vilnius Burger Fest“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Festivalis „Vilnius Burger Fest“

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš daugiau nei porą dešimtmečių. Prieš septynerius metus patiekalo mada pasiekė ir Lietuvą, kai pradėjo sparčiai kurtis specializuoti restoranai. Vėliau burgerį į meniu įtraukė ir klasikiniai restoranai, užeigos bei barai.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad, laikantis saugumo reikalavimų dėl COVID-19, festivalio teritorijoje vienu metu negalės būti daugiau nei 1000 lankytojų. Kaukės šiame renginyje nėra privalomos.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Vilniuje, Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41) vyks rugpjūčio 6-ąją, ketvirtadienį, nuo 11 iki 24 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius