Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiajame „Vilnius Burger Fest“ – ypatingi mėsainiai ir net aukcionas

Po mėnesio, liepos 27-ąją, Vilniuje trečią kartą vyks gurmė burgerių festivalis „Vilnius Burger Fest“. Kelis tūkstančius gero maisto mėgėjų sutraukiantis renginys šiemet vilios dar didesniu dalyvių skaičiumi, tik vieną kartą metuose ruošiamais mėsainiais ir ypatingu šio patiekalo aukcionu, rašoma pranešime spaudai.
2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“ / Liudo Barono nuotr.

Gurmė (pranc. gourmet) festivalis vienija kokybiško maisto entuziastus, ypatingą dėmesį skiriantiems šio patiekalo ruošimui. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi naudojamais kokybiškais ir šviežiais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu bei estetišku pateikimu.

Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“

„Burgeriai kaip patiekalas išsiskiria tuo, kad jis yra panašus į kaladėlių žaidimą. Variantų, iš ko ir kaip jį paruošti, yra daugybė. Šią įvairovę ir norime parodyti festivalyje. Iš patirties žinome, kad skonio siurprizų netruks, nes Lietuvos šefų fantazija yra beribė“, – pasakojo vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Pasak S.Slabačiausko, vienu iš siurprizų lankytojams turėtų tapti ypatingai paruošto mėsainio aukcionas. Vis dėlto, koks tai bus mėsainis, kas jį ruoš ir kiek vienetų bus pateikta aukcione, organizatoriai žada atskleisti tik renginio savaitę.

Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
Liudo Barono nuotr./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“

Šiemet „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus apie 17 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų. Ketinimus prisijungti prie festivalio išreiškė ir jo senbuviai, ir naujokai. Šiuo metu dalyvavimą patvirtino „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Čiop Čiop“ kartu su „Peri Peri Restas“, „Drama Burger“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Piano Man“, „Šiaurės jūra“ ir „Pancho“.

Gurmė burgerių banga Lietuvą pasiekė prieš penkerius metus. Vilniuje, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė gausiai kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, net atsirado tinklaraščių, aprašančių vien tik įspūdžius, patirtus ragaujant burgerius.

Susidomėjimas kokybiškais mėsainiais atsispindėjo ir „Vilnius Burger Fest“ renginyje. 2015 metais jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – virš 7000. Įdomaus maisto ieškotojus ypač vilioja galimybė čia paragauti unikalių, tik vieną kartą metuose ruošiamų burgerių: būtent tokios sąlygos laikosi visi festivalio dalyviai.

Liudo Barono nuotr ./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“
Liudo Barono nuotr ./2016-ųjų „Vilnius Burger Fest“

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai kulinarijos meistrai suvokė, jog burgeris gali būti ruošiamas iš pilnaverčių, šviežių ar egzotiškų produktų. Mėsainis tapo žymių ir pradedančių šefų eksperimentų objektu, o specializuoti restoranai užkariavo valgytojų ir maisto kritikų dėmesį.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius