Birželio mėnesį susumavus Gero maisto akademijos narių balsus, buvo sudarytas 2017 m. 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas. Žurnale jis pateikiamas kartu su platesniais dešimties geriausiai įvertintų restoranų aprašymais ir paties projekto pristatymu. Šis projektas ne tik vienija gastronomijos profesionalus, atranda šalies viešojo maitinimo perlus, bet ir siekia tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams.
Pirmoji vieta šiemet atiteko šefo Liutauro Čepracko „Gastronomikai“. Bet, žurnalo komandos nuomone, nors vieta ir turi šiokią tokią reikšmę, visi į šį sąrašą įtraukti restoranai yra Lietuvos gastronomijos elitas. Kiekvienas jų yra savitas, išskirtinis, kūrybiškas, kokybiškas ir, svarbiausia, siūlantis gardžius patiekalus savo svečiams. Taigi, skaitytojai kviečiami juose lankytis ir išsirinkti savo favoritus.
Įveikti 30-uko sąrašą tikriausiai užtruks visus metus, o štai žurnalo rubrikoje „Vasaros atradimai“ aprašytus taškus skaitytojai primygtinai kviečiami aplankyti dar šią vasarą.
Ruošdama vasaros numerį žurnalo komanda pasižvalgė po restoranus, viešbučius įvairiuose Lietuvos miestuose, kurortuose, įsiklausė į jų naujienas ir planus. Pasidomėjo, kuo gi jie šį sezoną nustebins savo lankytojus ir svečius. Subūrė juos į vieną rubriką, kad „Gero skonio“ žurnalo skaitytojai turėtų galimybę pasižiūrėti, įvertinti, pasisemti idėjų atostogoms, savaitgaliams, šeimos šventėms, o gal – įmonių renginiams... Visos šios vietos – labai skirtingos. Vienos jų žavi solidumu, prabanga, kitos džiugina jaunatvišku entuziazmu. Vienos traukia nuostabia aplinka, kraštovaizdžiu, galiausiai – interjero subtilybėmis, kitos stebina kulinariniais šedevrais.
Šią vasarą žurnalo komanda skaitytojams siūlo drauge leistis į kelionę po išskirtines vietas, kurias jau įvertino ne tik lankytojai, bet ir savo srities profesionalai. Gastronominė, įkvėpimo ir netikėtų atradimų kelionė vingiuoja per Klaipėdą, Palangą, Druskininkus ir Trakus.