Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros „Vegfest LT“ stebins augalinio maisto įvairove ir išskirtiniais lektoriais

Lygiai po mėnesio, birželio 9-ąją, Vilniuje šurmuliuos didžiausia Lietuvoje augalinio maisto šventė – „Vegfest LT“ vasaros festivalis. Per kelerius metus šis renginys stipriai paaugo ir dalyvių, ir lankytojų, ir veiklų skaičiumi.
veganišką maistą šventėms siūlantys „Eat My Veggies“ išgarsėjo savo daržovių bei grybų pyragais
veganišką maistą šventėms siūlantys „Eat My Veggies“ išgarsėjo savo daržovių bei grybų pyragais / Gerdos Žemaitytės nuotr.

„Tai renginys, skirtas populiarinti veganizmą bei augalinę mitybą, supažindinti visuomenę su augalinio maisto nauda, parodyti koks įvairus ir skanus jis yra“, – sakė „Vegfest LT“ organizatorė Ventė Viteikaitė. Tai bus jau šeštasis šio ciklo renginys – keturi buvo surengti Vilniuje bei vienas Kaune. Vasaros festivalis yra didžiausias metų renginys – pernai jame apsilankė daugiau nei 5000 lankytojų, ne mažesnio skaičiaus organizatoriai laukia ir šiais metais.

Renginio metu vyks veganiškų prekių mugė – joje dalyvaus daugiau nei 100 įmonių iš Lietuvos ir užsienio. Lankytojai galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, paragauti įvairių mėsos ir pieno pakaitalų, įsigyti pusfabrikačių, ekologiškų produktų, natūralios kosmetikos, virtuvės įrangos, receptų knygų, drabužių, papuošalų, aksesuarų, veganų atributikos, prekių vaikams ir t.t.

Gerdos Žemaitytės nuotr./Vienas iš renginio naujokų – Vilniuje įsikūręs vietnamietiškas restoranas „Saigon”. Nors jame gaminami ir mėsos patiekalai, veganiškų taip pat netrūksta
Gerdos Žemaitytės nuotr./Vienas iš renginio naujokų – Vilniuje įsikūręs vietnamietiškas restoranas „Saigon”. Nors jame gaminami ir mėsos patiekalai, veganiškų taip pat netrūksta

„Bus ir jau nuolatiniais tapusių dalyvių, net tokių, kurie nėra praleidę nė vieno mūsų renginio, ir naujokų. „Vegfestas“ yra pagrindinė platforma, kurioje pristatomi nauji veganams skirti produktai ir paslaugos. Šiame renginyje taip pat netruks naujienų“, – žadėjo V.Viteikaitė. Be to daugelio prekių bus galima įsigyti gerokai pigiau nei parduotuvėse.

4Fo Studio nuotr./Ventė Viteikaitė
4Fo Studio nuotr./Ventė Viteikaitė

Atėjusieji į renginį taip pat galės pasiklausyti paskaitų. Pasak organizatorės, jų programa šiemet itin įdomi, aprėpianti įvairias temas, skaityti pranešimų atvyksta keletas garsių lektorių iš užsienio. Vienas jų – žymus amerikiečių kultūristas Korinas Suttonas. Jo paskaita – apie veganišką mitybą sportuojantiems ir patikimiausius baltymų šaltinius. Amerikiečių psichologė Melanie Joy, šiuo metu gyvenanti Vokietijoje, kalbės apie tai, kaip sutarti poroje, jei mitybos įpročiai skiriasi. Dar vienas pranešėjas iš JAV – garsus gydytojas ir bestselerių autorius Joelis Fuhrmanas. Jis patars kaip maitintis, kad niekuomet netektų sirgti ir pavyktų gyventi 100 metų. Pranešimus skaitys ir keletas sveikatos bei aplinkosaugos specialistų iš Lietuvos.

Asmeninio albumo nuotr./Korinas Suttonas
Asmeninio albumo nuotr./Korinas Suttonas

Pirmą kartą veiks Augalų mainykla – lankytojai kviečiami atsinešti įvairių sėklų, sodinukų, juos galės išsimainyti į kitus augalus. Mainytis bus galima tiek dekoratyviniais, tiek valgomaisiais augalais. Bus ir pramogų, vyks koncertas – pasirodys atlikėjos Migloko, Kaia, grupės „Strings Of Earth“, „Audru“, „Homechestra“, „Saulės garsai“.

„Renginyje laukiame visų besidominčių veganizmu, augaline mityba, ekologija, gyvūnų teisėmis ar tiesiog mėgstančių išbandyti naujoves. Renginio atmosfera yra labai draugiška, atvira“ , – sakė V.Viteikaitė.

Gediminos Šalkauskaitės nuotr./„Vegfest LT“ vasaros festivalis vėl vyks Vilniaus prekybos centre VCUP
Gediminos Šalkauskaitės nuotr./„Vegfest LT“ vasaros festivalis vėl vyks Vilniaus prekybos centre VCUP

Idėją organizuoti „Vegfest LT“ Ventė atsivežė iš Jungtinės Karalystės, kur šiuo metu gyvena. „Prieš keletą metų apsilankiau Londone vykstančiame „Vegfest UK“ – tai didžiausias veganiško gyvenimo būdo renginys Europoje, vykstantis dvi dienas ir sutraukiantis kelias dešimtis tūkstančių lankytojų. Būti su tiek bendraminčių vienoje erdvėje buvo neįtikėtinas jausmas, tad pradėjau panašų renginį planuoti ir Lietuvoje“, – pasakojo mergina. Pasak jos, organizuoti renginį paskatino ir auganti veganų bendruomenė. Pirmasis „Vegfest LT“ buvo surengtas 2016-ųjų rudenį, „Vegfest“ komandos planuose – kasmetiniai renginiai ne tik sostinėje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje.

Gerdos Žemaitytės nuotr./Kaune veikianti „Mokslo kavinė“ užsiima maisto eksperimentais, o renginyje prekiaus įvairiais užkandžiais, užtepėlėmis ir riešutų sviestu
Gerdos Žemaitytės nuotr./Kaune veikianti „Mokslo kavinė“ užsiima maisto eksperimentais, o renginyje prekiaus įvairiais užkandžiais, užtepėlėmis ir riešutų sviestu

Veganizmas laikomas šiuo metu sparčiausiai pasaulyje plintančiu judėjimu. Vien Jungtinėje Karalystėje veganų skaičius per paskutinius pora metų pakilo nuo pusės iki trijų su puse milijonų. Itin didelis veganų skaičius ir Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Skandinavijos šalyse. Kiek veganų Lietuvoje, nėra tiksliai žinoma, tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ suburta grupė „Lietuvos veganai“ šiuo metu jungia beveik 25 tūkst. narių.

„Vegfest LT“ vasaros festivalis vyks Vilniaus prekybos centro VCUP penkto aukšto fojė bei automobilių parkavimo aikštelėje nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas. Daugiau informacijos apie renginį ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius