Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkmergės ambasadorius rekomenduoja: geriausios vietos užkąsti keliaujant Lietuvoje

Geros atostogos susideda iš saulėtos dienos, vandens telkinio ir skanaus maisto. Ir jei didmiesčiuose visos gurmaniškos vietos jau aplankytos, keliaujant po Lietuvos pajūrio ir kitus kurortus tikrai galite atrasti vietų, kurių virtuvės šefai nesitaiksto su Kijevo kotletais ir fri bulvytėmis – patiekalai stebina išvaizda, patiekimu ir skoniu. „Vilkmergės“ alaus someljė Laurynas Slapšys rekomenduoja 10 geriausių vietų pavalgyti.
Geriausios vietos užkąsti keliaujant Lietuvoje
Geriausios vietos užkąsti keliaujant Lietuvoje / 15min montažas

Vilkmergės alaus ambasadorius, pasakodamas apie lankytinas vietas, primena, kad visada svarbiausia žiūrėti kokį maisto ir alaus derinį renkatės. „Jei nusprendėte valgyti lengvą maistą, kaip, tarkime, salotas, tai prie šio patiekalo geriausias kompanionas bus lengvas nealkoholinis alus, – sako L.Slapšys. – Jei pasirinkimo racione atsiras vienas populiariausių patiekalų Lietuvoje – šonkauliukai – prie jų jau turėtume rinktis sunkesnį, karameliniu salyklu pagardintą tamsų nealkoholinį alų.”

Beatos Zemskos nuotr./Laurynas Slapšys
Beatos Zemskos nuotr./Laurynas Slapšys

Restoranas „Old Town grill“ Birštone siūlo įspūdingai atrodančius mėsos, jūros gėrybių, paukštienos patiekalus, burgerius, dalis mėsos kepama ant grilio, o prie kiekvieno patiekalo padavėjas visada pasiūlys geriausiai derantį „Vilkmergės“ nealkoholinį alų. Desertų meniu nenuvils net ilgamečių smaližių. Itin daug erdvės lauke, kiekvienam staliukui įrengta po atskirą pavėsinę, kieme žaliuoja lieknos pušys, o jaukumą net ir vėlyvais vakarais kuria lempučių girliandos. Lankytojai šiam restoranui yra skyrę 4,6 įvertinimą iš 5 žvaigždučių, giria ne tik patiekalų skonį, bet ir paslaugius padavėjus.

Organizatorių nuotr./„Old town grill“ Birštone
Organizatorių nuotr./„Old town grill“ Birštone

„Old Town grill“ namų restoranas Birštone – tai „Old Town Grill“ brolis, įsikūręs Birštono jaunimo kultūros centre, terasoje ant šio pastato stogo bei vidiniame kieme. Čia daugiausiai – ant žarijų keptos mėsos patiekalai, tartarai, salotos ir desertai. Praėjusiais metais šio restorano atstovė laimėjo pirmąją vietą Druskininkų tortų turnyre ir toliau lepina lankytojų skrandžius netipiškai atrodančiomis panna cotta ir kitokiais gardumynais.

Organizatorių nuotr./Namų restoranas Birštone
Organizatorių nuotr./Namų restoranas Birštone

Restoranas „Dangaus skliautas“ Druskininkuose lankytojus užsukti pirmiausia patraukia įspūdingu Nemuno vingio vaizdu, atsiveriančiu iš terasos, o vėliau pakeri ir gardžiu maistu. Gausu žuvies, mėsos patiekalų, desertų, įvairių šalių virtuvių patiekalų, tokių kaip kesadiljos, načos, ispaniška paelja. Patiekalai pirmiausia sužavi akis, o vėliau – ir skrandį. Restorano šefas juos serviruoja su ryškiomis daržovėmis ir padažais.

Organizatorių nuotr./Šonkauliukai restorane „Dangaus Skliautas“ Druskininkuose
Organizatorių nuotr./Šonkauliukai restorane „Dangaus Skliautas“ Druskininkuose

Restorano „Surr“, įsikūrusio „Amberton Green SPA“ viešbutyje, Druskininkuose, meniu – gana trumpas, tačiau virtuvės šefas Gabrielius Zajac pasistengia, kad kiekvienas patiekalas būtų įsimintinas. Čia galima skanauti kelių rūšių tartarų, kaip pagrindinį patiekalą rinktis vegetarišką risotto, menkę, šonkauliukus ar jautienos išpjovą. Palyginti neseniai atvėręs duris restoranas turėjo ištverti nelengvus pandemijos metus, todėl šiandien labai laukia kiekvieno lankytojo, poilsiautojams ruošia ne tik vakarienes, bet ir kvapnius pusryčius.

Organizatorių nuotr./Ruošiamas patiekalas „Surr“ restorane Druskininkuose
Organizatorių nuotr./Ruošiamas patiekalas „Surr“ restorane Druskininkuose

Baras „Druskininkai lounge“ įsikūręs pačioje Druskininkų širdyje, lankytojus vilioja spalvingais kokteiliais ir gyvos muzikos (saksofonininko) vakarais. Kadangi jis skirtas labiau paskanauti gėrimų, nei ištaigingai vakarienei, čia gausu užkandžių, salotų, lietuviškų patiekalų ir tradicinių mėsos kepsnių. Iš baro terasos atsiveria vaizdas į senovinius Druskininkų kurorto namus. Restorano žuvienė yra pelniusi skaniausios žuvienės vardą praėjusiais metais vykusiame BBQ festivalyje – šios sriubos mėgėjai čia būtinai turėtų užsukti.

Organizatorių nuotr./Restoranas Druskininkuose „Lounge“
Organizatorių nuotr./Restoranas Druskininkuose „Lounge“

Restoranas „Basi Basi“ Anykščiuose įsikūręs ant Šventosios upės kranto, lauko staliukai – pačioje krantinėje. Siūlo gardžių žuvies patiekalų, salotų, turi įvairių sezoninių patiekalų (tokių, kaip voveraičių troškinys su mėlynėmis). Restorano šefui Ignui Višinskui dažnai skrieja lankytojų komplimentai už „išradingus“ patiekalus. Čia galėsite paragauti įvairiausių patiekalų nuo česnakinių sraigių iki nostalgija vaikystei kvepiančių varškėčių.

Organizatorių nuotr./Voveraičių troškinys su vaizdu. Anykščių restoranas „Basi Basi“
Organizatorių nuotr./Voveraičių troškinys su vaizdu. Anykščių restoranas „Basi Basi“

„Varna“ terasa Nidoje vienas iš nedaugelio Nidos restoranų, gerokai „pakilęs“ nuo žemės – iš čia galite matyti dalį krantinės, centrinę Nidos aikštę ir pasimėgauti tikrai fantastiškai paruoštu maistu. Gausu užkandžių, ne tik žuvies ir jūros gėrybių (midijų, aštuonkojo čiuptuvų), bet ir žvėrienos (koldūnų su elniena, šernienos dešrelių). Itin gausus kokteilių meniu. Restoranas įsikūręs ilgus metus veikusių poilsio namų ir valgyklos „Nida“ pastate.

I.Labutytės nuotr./Restorano „Varna“ terasa Nidoje patiekalas
I.Labutytės nuotr./Restorano „Varna“ terasa Nidoje patiekalas

Restoranas „Caca“ įsikūręs Šiauriausiame Kuršių nerijos miestelyje, kuriame apsistojama retai. Pro Smiltynę skubama arba į pajūrį, į keltą, arba į delfinariumą bei jūrų muziejų. Tačiau jei taip nutiko, kad atsidūrėte Smiltynėje ir neskubate niekur, verta užsukti į jachtklube įsikūrusį restobarą linksmu pavadinimu – „Caca“. O pavadinimas – nuo virtuvės šefo Karolio Cacaičio pavardės. Čia – spalvingos salotos, burgeriai, visą kompaniją alkanų galinčios pamaitinti picos ir nuodėmingai viliojantys desertai.

Organizatorių nuotr./Midijos. Restoranas „Caca“ Smiltynėje
Organizatorių nuotr./Midijos. Restoranas „Caca“ Smiltynėje

Restoranas „4“ Palangoje garsėja iki pat vėlyvos popietės trunkančiais tingiais „brunch“ ir jų metu serviruojamais Benedikto kiaušiniais su įvairiais priedais. Tuomet, kai vasara pakrypsta į pabaigą ir orai nebealsuoja kaitra, užkandžiais pritraukia šiek tiek Meksikos karščio – čia galite skanauti Nachos ir Quesadillas. Pagrindinis meniu nėra ilgas, tačiau įtiks visiems skoniams – nuo žuvies iki antienos, nuo šonkauliukų iki vegetariško risotto.

Organizatorių nuotr./Benedikto kiaušiniai. „Restoranas4“ Palangoje
Organizatorių nuotr./Benedikto kiaušiniai. „Restoranas4“ Palangoje

Nuvykę į pajūrį, ilgimės šviežios žuvies, tačiau toli gražu ne visi restoranai turi platesnį jos pasirinkimą. „Žuvinė“ Palangoje įsikūrusi pačioje Palangos širdyje – Basanavičiaus gatvėje, visuomet turi šviežio sterko, žiobrių, tačiau ir egzotiškesnių jūros gėrybių – austrių, aštuonkojo čiuptuvų, o kartais – netgi tokios retenybės, kaip ungurių! Iš restorano terasos galite stebėti šurmuliuojančią Basanavičiaus gatvę, o jei oras bjaurokas – mėgautis ja iš restorano vidaus pro vitrininę stiklinę sieną.

Organizatorių nuotr./Restoranas „Žuvinė“ Palangoje
Organizatorių nuotr./Restoranas „Žuvinė“ Palangoje

Alaus someljė taip pat pastebi, kad galima atlikti ir įdomius eksperimentus: „Dažniausiai po pagrindinio patiekalo prie deserto esame įpratę rinktis kavą arba arbatą, tačiau čia siūlyčiau išbandyti nealkoholinį alų, kuriame pagrindinė nata yra vaisiai. Pavyzdžiui, jei aluje dominuoja vyšnia bei jos aromatas, tokiu būdu mes jį galėtume derinti su tokiais desertais kaip šokoladinis „lava cake“ pyragaitis, „pana cota“ ar maskarponės sūris. Maisto ir alaus derinimo eksperimentavimas yra begalinis nuotykis į neatrastus skonius, todėl visada sakau – niekada nenustokite eksperimentuoti“, – sako Vilkmergės alaus ambasadorius Laurynas Slapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius