Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 22d. 17:37

Vilniečiai renkasi pusryčiauti prancūziškai

„Thierry kepyklėlės“ kepiniai
Partnerio nuotr. / „Thierry kepyklėlės“ kepiniai

Lietuvą pamilusio prancūzo Thierry Lauvray čia įkurtos unikalios kepyklėlės gana greitai užkariavo vilniečių širdis – nuo pat ankstyvo ryto jose prie šviežių kepinių nusidriekia dieną saldžiai pradėti mėgstančiųjų eilės. Tiesa, turbūt nėra nė vieno, kuris kepyklėlės nebūtų aplankęs ir antrąjį, ir trečiąjį kartą. Juk prancūziški kepiniai – nepamirštami. Apie tai, kuo „Thierry kepyklėlė“ džiugina ankstyvus pusryčius mėgstančius svečius bei kas lemia jos populiarumą, kalbamės su pačiu „Ogmios“ miesto lankytojus bandelėmis vaišinančiu Thierry Lauvray.

Traukia unikali prancūziška dvasia

„Thierry kepyklėlės“ įkūrėjo teigimu, lankytojus į visame mieste išsibarsčiusias kepyklėles atveda ne tik noras numalšinti alkį – ne mažiau svarbus ir siekis bent valandą pabūti nepamirštamos prancūziškos atmosferos apsuptyje. „Visada ir visur siekiame išlaikyti prancūzišką dvasią, leisti vilniečiams pajusti tą ore tvyrantį atsipalaidavimą, kai rytais prancūzai keliauja įsigyti bagečių ar šviežių kruasanų, skirtų pusryčių stalui, arba lėtai pradeda dieną drauge su kaimynais gurkšnodami kavą“, – pasakoja T.Lauvray.

Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ kepiniai
Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ kepiniai

Anot pašnekovo, pirmieji klientai pro kepyklėlės duris įžengia vos joms atsivėrus. „Kepyklėlės, esančios Užupio ir Jasinskio gatvėse, atsidaro pusę aštuonių ryto ir jau netrukus sulaukiame skubančių į darbus ir nespėjusių papusryčiauti namie lankytojų“, – tikina T.Lauvray ir priduria, jog visus ankstyvu metu užsukusius klientus pradžiugina šviežiai keptais kruasanais, bandelėmis, kurios ypač mėgstamos su šokolado arba karamelės įdaru, šviežia kava ir, žinoma, ką tik iškepta įvairių rūšių duona: bagetėmis, čiabata, duona su priedais.

Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ kepiniai
Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ kepiniai

Populiariausia – kavos ir kruasano pora

Pasak T.Lauvray, pusryčiautojų tarpe populiariausias juodos kavos puodelio ir kruasano derinys, tačiau norintys sotesnio valgio neatsisako sumuštinio arba kišo. Pašnekovas pažymi, jog nemažą dalį klientų užsukti pusryčių metu paskatina ir patraukli kaina – kruasano, džemo, sviesto ir juodos kavos puodelio komplektas čia kainuoja vos 2,5 eur. „Geriausias kainos ir kokybės santykis, be abejo, išeina bandelę derinant su juoda kava, tačiau savo lankytojams siūlome platų pasirinkimo spektrą, kuriame kiekvienas gali išsirinkti sau labiausiai patinkančią kavos rūšį. Juk esminis mūsų tikslas – perteikti prancūziškų kepinių skonį, jų kvapą ir traškesį, o kaipgi šie atsiskleis be mėgstamiausios kavos puodelio?“ – tikina pašnekovas.

Partnerio turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Skanumėlis

Video

03:31
00:31
02:20

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Konkursas

Visi į lauką!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką