Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vilniečius kvies į masinį pikniką ir pataria, kaip jam pasiruošti

Piknikas prie Baltojo tilto
Laurynos Narkevičiūtės nuotr. / Piknikas prie Baltojo tilto
Šaltinis: 15min
0
A A

Vieną iš pirmųjų birželio ketvirtadienių vilniečiai tradiciškai bus pakviesti prie Baltojo tilto į 6-ą kartą rengiamą masinį pikniką. Šiemet jo dalyviai turės galimybę ne tik paragauti Lietuvos BBQ kepėjų asociacijos ruošiamo maisto, bet ir pasiklausyti Jurgio Didžiulio atliekamos muzikos. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Kaip teigiama renginį pristatančiame pranešime spaudai, pagrindinis jo tikslas – suteikti vilniečiams galimybę nuotaikingai praleisti laiką, mėgaujantis gardžiu maistu, smagia muzika ir draugų kompanija vienoje iš gražiausių miesto vietų.

„Šiemet mes kviečiame miestiečius trumpam pabėgti nuo kasdienio šurmulio ir išbandyti šį tą naujo. Kartu ne tik išbandysim naujus skonius, bet ir praleisime nepamirštamą, sostinės dvasia alsuojančią popietę“, – teigia „Borjomi“ prekės ženklą atstovaujančios kompanijos rinkodaros vadovė Tatjana Rudienė

Pikniko metu maistu rūpinsis Lietuvos BBQ kepėjų asociacija. Vilniečius jie kvies skanauti mėsainių su „KITCHEN me” sausai brandinta smulkinta jautiena, puikiai tinkančių iškyloms.

Šventės dalyviai skatinami susikurti savo tobulą pikniką, o idėjų kviečiami ieškoti ČIA. Tam, kad šį tikslą pavyktų dar lengviau įgyvendinti, organizatoriai pateikia keletą patarimų:

Viskas prasideda nuo užkandžių. Užkandžiams pasirūpinkite jums labiausiai patinkančių gaminių, pavyzdžiui, brandintų ir minkštųjų sūrių – pekorino, parmezano, gorgoncolos, šviežios mocarelos, o taip pat vytinto kumpio, vytintos kiaulienos šoninės, saliamo ar virtos mortadelos, alyvuogių, kurios suteiks pikantiškumo bet kuriam patiekalui.

Nepamirškite duonos. Idealus pikniko patiekalas – čiabata su pesto padažu. Tai savo paprastumu genialus užkandis. Jam tereikia šviežios duonos ir stiklainiuko bazilikų padažo. Pesto padažo galima pasigaminti ir namuose, šiek tiek supaprastinus receptą: vietoj kedrų riešutų dėti kitokių – lazdynų arba graikinių. Vietoje duonos puikiai tiks ir įvairūs traškūs paplotėliai.

Receptai
Receptas: Gaminame namie: žaliasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bazilikai: 60.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Sūris: 80.00 g (2 valg. š. trinto avies sūrio ir 3 valg. š. trinto parmezano)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Į virtuvinį kombainą arba į marmurinę grūstuvėlę sudėkite kedrines pinijas, bazilikus, česnaką, parmezaną, avies sūrį ir sutrinkite.
  2. Pagal skonį įberkite druskos ir lėtai maišydami pamažu pilkite alyvuogių aliejų, kol masė taps grietinės konsistencijos.
  3. Žaliasis pestas vadinamas klasikiniu. Jis puikiai tiks prie įvairių rūšių makaronų, minestronės (itališkos daržovienės), rizoto. Idealiai atskleidžia ir pabrėžia klasikinio itališko patiekalo su mocarela ir pomidorais skonį.

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai

Receptai
Receptas: Raudonasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bazilikai: 20.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 40.00 g (trinto parmezano)
Džiovinti pomidorai: 100.00 g
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite ir lėčiausiu greičiu sutrinkite bazilikus, kedrines pinijas, česnaką, sūrį, džiovintus pomidorus.

2. Įdėkite kaparėlių, supilkite balzaminį actą ir atsargiai sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

3. Raudonasis padažas puikiai tiks su tik makaronais, bet ir švelniais grietinėlės sūriais, mėsa, keptomis daržovėmis, ypač baklažanais.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Receptai
Receptas: Geltonasis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bazilikai: 20.00 g
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 60.00 g (trinto parmezano)
Rikotos sūris: 150.00 g
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bazilikus, kedrines pinijas, graikinius riešutus, parmezaną, rikotą sutrinkite smulkintuvu. Įberkite pagal skonį druskos, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite.

2. Geltonasis pestas puikiai dera su trintomis moliūgų, morkų, avokadų, daržovių sriubomis.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Receptai
Receptas: Violetinis pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 100.00 g
Bazilikai: 20.00 g (2 šakelės - violetinių bazilikų)
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ištirpinto grietinėlės sviesto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų.

2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų produktų. Įprastos bulvės, apkeptos su violetiniu pestu, bus ypatingo skonio. Šis pagardas idealiai tinka su keptais grybais ir špinatais.

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Daržovės – būtinos. Ruošdamiesi į iškylą būtinai su savimi pasiimkite agurkų ir pomidorų. Nepamirškite ir tokių produktų kaip pjaustytos morkos, salierai, avokadai. Daržovės idealiai tinka tiek kaip užkandžiai, tiek kaip garnyras prie mėsainių.

Desertui – vaisiai. Iškylos pabaigoje būtinai pasilepinkite šviežiais vaisiais. Priklausomai nuo metų laiko, tai gali būti trešnės, braškės, arbūzai, persikai, kriaušės ar slyvos. Galima ruošti vaisių salotas, o galima ir tiesiog supjaustyti juos griežinėliais.

Metas atsigaivinti. Pasirūpinkite, kad skaniai užkandę ir pavalgę, turėtumėte, kuo numalšinti troškulį – tai gali būti ir sultys, ir paprastas ar mineralinis vanduo, kuris ne tik atgaivins, bet ir pagelbės, jei skrandis kiek apsunko.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką