Dabar populiaru
Publikuota: 2019 spalio 17d. 15:11

Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfesto šventę

Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę
Partnerio nuotr. / Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę

Savaitės viduryje kulinarijos studiją Čiop Čiop sudrebino neeilinė šventė. Vasariškai saulėtą trečiadienio vakarą studiją dar labiau kaitino didžiausi virtuvės entuziastai, atsiliepę į netikėtą Vytaro Radzevičiaus kvietimą drauge pasidžiaugti nemirtinga vokiškąja Oktoberfesto tradicija. Puikia proga degustuoti vokišką alų ir patiems pasigaminti gurmanišką trijų patiekalų vakarienę džiaugėsi būrys smalsių, veiklių, žinomų vilniečių: Nida Degutienė, Renata Ničajienė, Giedrius Masalskis, Giedrius Leškevičius, Artūras Zuokas ir kiti.

,,Oktoberfestas yra viena žinomiausių pasaulyje švenčių, tad pamaniau, kodėl gi jos neperkėlus į NEFF virtuvę. Iš to, kad šiandien jūsų taip gausiai susirinko, sprendžiu, kad idėja pasitvirtins su kaupu. Mane įkvėpė mintis drauge išbandyti, ką galima pagaminti su alumi kaip patiekalo ingredientu. Tai nėra naujiena. Kai senais laikais nebūdavo kokybiško geriamo vandens, alus dažnai būdavo naudojamas gaminti maistui. Pavyzdžiui, europiečiai valgydavo alaus sriubą pusryčiams, tokios galėdavai gauti kiekvienoje smuklėje! Dabar tai gali atrodyti keista. Na o aš šiandien ne tik eksperimentuosiu, bet ir pasidalinsiu savo patirtimi, nes virtuvėje dažnai naudoju alų gaminiams: pradedant chašlama ir baigiant padažais bei sriubom,” – susirinkusius svečius intrigavo žinomas žurnalistas, keliautojas, kulinarinių knygų autorius ir NEFF prekinio ženklo ambasadorius Lietuvoje Vytaras Radzevičius. Jam vakarienės metu talkino alaus somelje bei visi šventės dalyviai.

Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę
Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę

Vakaro svečias Giedrius Masalskis pasidžiaugė, kad iš dešimties gyvenime ragautų svogūnų sriubų ši, virta su alumi, buvo viena skaniausių. ,,Priklausiau sriubos komandai, pačiai svarbiausiai, nes juk sriuba yra svarbiausias patiekalas! Nežinia, kas mus taip sujungė šį vakarą – maistas, bendravimas ar Oktoberfestas, tačiau vakarėlis buvo labai organiškas,” – įspūdžiais dalinosi G.Masalskis.

Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę
Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę

Žinoma maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė gyrė nealkoholinio alaus skonines savybes ir prasitarė, kad per savaitę jai teko sudalyvauti jau antroje Oktoberfesto šventėje. Įdomu, kad pirmoji jų vyko tolimajame Pekine, iš kurio Nida grįžo tik prieš kelias dienas.

Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę
Partnerio nuotr./Vytaras Radzevičius kulinarinėje studijoje skelbė Oktoberfest šventę

,,NEFF virtuvės technika Lietuvoje jau nebe naujiena. Daugybė gaminimo entuziastų ne tik yra apsilankę Vytaro Radzevičiaus inicijuojamuose kulinariniuose renginiuose, bet ir spėję pamilti šią virtuvės techniką savo namuose. Taip, ja neįmanoma nesižavėti, nes tai ne tik virtuvė pagaminta Vokietijoje… Žinoma, tai ir puikios vokiškos kokybės ženklas, tačiau visų pirma tai smagūs potyriai, įkvėpimas įdomiau gyventi ir skaniausiais gyvenimo kąsniais dalintis su savo artimais žmonėmis,” – savo džiugiais pastebėjimais dalinosi Martynas Plyčiuraitis Plyčius, NEFF pardavimų vadovas Lietuvai.

Šios šventinės NEFF maisto gaminimo dirbtuvės vainikavo antruosius prekinio ženklo plėtros Lietuvoje metus.

Partnerio turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

01:03
01:11
01:22

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką