Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 06, 15:54

Ypatingoji brandinta jautiena su pastarnokais ir pelėsiniu sūriu: pasisekimas tvyro ore

Kokią jautieną pirkti ir kaip gaminti, kad tikrai pavyktų, o puikus pikantiškas skonis nepasimirštų ilgai? Restorano šefas Deivydas Praspaliauskas išdavė puikų receptą ir netgi parodė, kaip pasigaminti sausai brandintos „Norfos“ jautienos kepsnį su pastarnokais ir mėlynojo pelėsio sūrio padažu vos per keliolika minučių.
Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane
Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Mums reikės:

  • sausai brandintos „Norfos“ jautienos,
  • baltųjų svogūnų,
  • prieskonių mišinio,
  • pastarnokų,
  • „Piemenėlio Exellent“ sviesto,
  • sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
  • druskos,
  • pipirų.

Į įkaitintą keptuvę pilame truputį alyvuogių aliejaus. Kiek nusausiname išpakuotą sausai brandintą jautieną ir dedame tiesiai į keptuvę. Po kelias minutes apkepame iš vienos ir iš kitos. Kepančią mėsą pabarstome druska ir pipirais, šalia dedame apkepti nuluptus ir išilgai perpjautus pastarnokus.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane

Likus maždaug minutei laiko iki mėsos apkepimo pabaigos, į keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir viską apibarstome prieskonių – kalendros, ožragės, česnako, kumino, sezamo – mišiniu.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane

Apkeptą jautieną pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių karščio, ir kepame maždaug 10 minučių.

Kol kepa mėsa, į keptuvę, sumažinę kaitinimą, šalia pastarnokų dedame pusžiedžiais susmulkintų baltųjų svogūnų. Kad svogūnai suminkštėtų ir gražiai apskrustų, į keptuvę galima dar įdėti sviesto.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane

Iš orkaitės ištrauktam kepsniui leidžiame šiek tiek „pailsėti“, tuo tarpu į keptuvę dedame sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir leidžiame jam ištirpti. Kaip sakė restorano šefas Deivydas Praspaliauskas, tai bus ir garnyras, ir padažas sausai brandintos jautienos kepsniui, o dėsime jį ant mėsos, dailiai papuošdami kvapniais keptais pastarnokais.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką