-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomi virtuvės meistrai jungia jėgas bendrai vakarienei

Vakarienės, kai patiekalus ruošia žymių šefų duetai, nėra tokios jau dažnos. Tad visi, po atostogų pamažu grįžtantys į miesto gyvenimo ritmą, turi galimybę išbandyti, ką jungtinės vakarienės proga sukurs du žinomi virtuvės meistrai – Deivydas Praspaliauskas ir Mickey Bhoite’as.
Restoranas „Amandus“
Restoranas „Amandus“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Maisto mėgėjams šių dviejų šefų plačiai pristatinėti nereikia: skandinaviškos virtuvės atstovas D.Praspaliauskas išgarsėjo savo pirmaisiais restoranais „Lauro lapas“, „Bistro 1 Dublis“, „Dublis“, kavine „Kepykla“, daugybe laimėjimų virtuvės meistrų konkursuose. Šiuo metu jis vadovauja restoranui „Amandus“.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Amandus“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Amandus“ patiekalas

M.Bhoite’as, daugiau nei 20 metų virtuvės patirties turintis šefas, Lietuvoje pirmiausia žinomas dėl savo kurtos restoranų „IDW Esperanza Resort“ ir „Renaissance“ virtuvės. Kelerius metus Lietuvoje praleidęs šefas žavisi ir daug dėmesio skiria šiaurietiškai, baltiškai virtuvei. Tuo, beje, pasižymi abu šefai, nors pastarasis didžiąją dalį patirties sukaupė svetur – Japonijoje, JAV, Australijoje, Indijoje, Singapūre, Prancūzijoje ar Italijoje.

Neabejotiną įtaką M.Bhoite'o stiliui turėjo Viduržemio jūros regiono virtuvė (indų kilmės šefas užaugo Italijoje), bet patirtis skirtingose šalyse ir skirtingų maisto ruošimo technikų išmanymas jam leidžia neapsiriboti viena kryptimi. Kaip rašoma pranešime spaudai, jo stilių būtų galima įvardinti „progresyvu, bet klasiška“.

Smalsu ir patiems šefams

Dalintis viena virtuve patyrusiems skirtingų restoranų šefams nėra dažna patirtis. Anot D.Praspaliausko, jam ir pačiam smalsu, kaip derės jųdviejų patiekalai, ko galės vienas iš kito pasimokyti ar kuo įkvėpti vakaro metu.

Šefai planuoja siūlyti keturis užkandžius ir šešis patiekalus – du žuvies, du mėsos patiekalus ir du desertus. Bus kaip niekad lengva palyginti skirtingus gaminimo stilius, nors patys šefai to neakcentuoja.

„Į šią vakarienę žiūriu kaip į bendradarbiavimo galimybę, priminimą, kad skirtingų restoranų šefai gali vienas iš kito mokytis ir palaikyti, – sako D.Praspaliauskas. – Bus smagu ir įdomu pristatinėti kito žmogaus patiekalus, taip labiau įsigilinant į jo idėjas, maisto supratimą.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas

Restorane „Amandus“ Vilniaus Senamiestyje, kuriam vadovauja D.Praspaliauskas, įprastai teikiami viešbučio pusryčiai, pirmajame aukšte – dienos pietūs ir a la carte meniu, o restorano rūsyje vyksta degustacinės vakarienės.

Paragauti degustacinių patiekalų šefai kviečia rugpjūčio 13 d. 19 val., vakarienės kaina 1 asmeniui – 50 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius