Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalo „Geras skonis“ vasaros numeryje – dėmesys geriausių Lietuvos restoranų 30-ukui

Prekybos vietose jau pasirodė žurnalo „Geras skonis“ vasaros numeris. Jame ketvirtus metus iš eilės pristatomas 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašas. Šis projektas auga ir įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje. Suskaičiuoti ir paskelbti šių metų svarbiausio gastronominio įvykio Lietuvoje balsai šiemet byloja apie atsirandantį stabilumą ir kelių reikšmingą naujų vardų debiutą.
Žurnalo „Geras skonis“ 2019 vasaros viršelis
Žurnalo „Geras skonis“ 2019 vasaros viršelis

Antrus metus iš eilės geriausiu restoranu šalyje pripažįstamas tas pats restoranas. Tačiau, susumavus Gero maisto akademijos balsus, šįmet „Džiaugsmas“ pergalę iškovojo kur kas labiau užtikrintai nei pernai ir greičiausiai neatsitiktinai: „Praėjusiais metais įvertinimas buvo gana netikėtas, o šiemet jaučiuosi tvirtai dėl to, ką darau. Jei dabar būtume pirmi, patikėčiau“, – dar iki apdovanojimų, nežinodamas apie aukščiausią įvertinimą, kalbėjo restorano šefas Martynas Praškevičius.

Ruošdama šį „Gero skonio“ numerį žurnalo komanda susitiko su trimis žinomais Lietuvos virtuvės meistrais, garsėjančiais vietinių produktų puoselėjimu, ir paprašė jų pasidalyti savo vasaros atradimais.

Rezultatas – trys skirtingi požiūrio kampai: šių metų geriausio Lietuvos restorano „Džiaugsmas“ siela Martynas Praškevičius kviečia tyrinėti turgų ir susipažinti su ūkininkais, Tomas Rimydis į vasarą žvelgia istoriniu rakursu, o Matas Paulinas eksperimentuoja miškuose ir daržuose. Vis dėlto, kad ir kokie nevienodi bebūtų pašnekovai, visus juos vienija labai ryški emocija – entuziazmas gaminti, sulaukus paties turtingiausio, gamtos gėrybėmis trykštančio sezono. Žurnalo puslapiuose šie profesionalai dalijasi mintimis apie darbą virtuvėje bei su malonumu „Gero skonio“ skaitytojams pateikia įspūdingų patiekalų receptų vasaros stalui.

Kasmet, sulaukusi šiltojo sezono, žurnalo komanda keliauja po Lietuvą, lankosi geriausiuose šalies viešbučiuose bei restoranuose ir vasariniame žurnalo „Geras skonis“ numeryje pristato rekomenduojamas aplankyti unikalias vietas. Šįsyk jau tradicine tapusią vasaros rubriką pradeda straipsnis apie gastronominį turizmą Lietuvoje, kuriame skaitytojai sužinos daug įdomių faktų, priversiančių didžiuotis savo šalimi ir jos kulinarijos kultūra.

Kelionė pradedama Vilniuje, sukamas ratą pro Trakus į Prienus, Birštoną, Anykščius, neaplenkiami Šiauliai ir odisėja baigiama Žemaitijoje, pajūryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius