Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

15min gidas: kokiais skanėstais šiemet vilioja Vilniaus Kalėdų miestelis?

Kalėdos sunkiai įsivaizduojamos be meduolių, cinamonu kvepiančių kepinių, karšto šokolado, sušildančių gėrimų. Dėl karantino sostinės Kalėdų miestelio prekybininkai šiemet išsklaidyti į kelias vietas, tačiau ko paskanauti aplinkui žiburiuojant papuošimams ir pinantis iš kioskų sklindantiems kvapams, ras ir maži, ir dideli.
Kalėdinio miestelio skanėstai
Kalėdinio miestelio skanėstai / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Tiesa, skanėstų teks traukti į Odminių skverą, esantį kitoje gatvės pusėje žvelgiant nuo pagrindinės miesto eglės, ar paėjėti link Vinco Kudirkos aikštės. Namukuose šalia eglės prekiaujama tik suvenyrais, pretenduojančiais tapti dovanomis – nuo gintaro dirbinių iki odinių rankinių. Tad gal ir nieko keisto, jog vėloką ketvirtadienio vakarą ten buvo tuščia.

Kitas reikalas – vietos, kur gardžiai kvepia ir galima nusipirkti skanėstų. Daugiausia žmonių būriavosi Odminių skvere, kur ir prekybiniai namukai išdėstyti suformuojant uždarą erdvę, čia išties jaukiausia. Tad prie kokių vietų vertėtų stabtelti ir ko skanaus dairytis?

Šilta ir šalta derinys – kepti ledai. Dalis žmonių žiemą „pamiršta“ tokį skanėstą, kaip ledai. O visai be reikalo! Pasirodo, ledus pravartu valgyti net tada, kai skauda gerklę. Tad tikrai verta stabtelėti prie Odminių skvere įsikūrusio „Ice Dunes“ namuko, šviečiančio raudona iškaba.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai

Čia laukia bene netikėčiausias viso Kalėdinio miestelio skanėstas – kepti ledai. Jie ruošiami labai paprastai: iš šaldiklio traukiamas pasirinkto skonio ledų rutuliukas, padengtas traškiu sluoksniu ir metamas į labai gerai įkaitintus riebalus. Vos porą trejetą minučių ir jūs gaunate popieriniame indelyje nemažą rutuliuką (jis atsieis 5 eurus), kuris pasitinka karštu ir traškiu viršutiniu sluoksniu, o viduje – šalti ledai.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Kalėdinio miestelio skanėstai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius