Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 18 vieta: patikimas pasirinkimas ieškant Viduržemio jūros regiono virtuvės Vilniuje – „Ti'ana“

Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas šiemet kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Renatas Jauniškis ir Jaroslavas Girdzijevskis
Renatas Jauniškis ir Jaroslavas Girdzijevskis / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Nuo birželio 11 dienos kasdien projekto tinklalapyje ir portale 15min atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Jaroslavas Girdzijevskis
  • Vadovas Renatas Jauniškis
  • Virtuvės tipas Viduržemio jūros regiono virtuvė
  • Darbo laikas I-VII 12:00-01:00
  • Adresas Didžioji g. 3, Vilnius
  • Internete ČIA
  • Atidarymo metai 2015 m.
  • Vienu metu čia telpa iki 60 sėdimų vietų
  • Terasa yra (40 vietų)
  • Pusryčiai nėra
  • Dienos pietūs yra
  • Šunims draugiški

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Tai yra šio restorano antri metai iš eilės „30 geriausių restoranų“ projekte. Nors šiemet jis yra keliomis pozicijomis žemiau, tačiau visiškai užtikrintai – 18 vietoje. „Ti'Ana“ yra vienas patikimiausių pasirinkimų ieškant Viduržemio jūros regiono virtuvės Vilniuje.

RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Monake gyvenanti restorano savininkė „Ti'Anos“ koncepcijos kūrimą ir įgyvendinimą patikėjo daugiau nei 20 metų patirtį šioje srityje turinčiam Renatui Jauniškiui. Jis iššūkio ėmėsi kartu su šefu Jaroslavu Girdzijevskiu, abu palikę savo pozicijas „IDW Esperanzoje“. Gauta laisvė kurti įkvėpė vyrus atidaryti Viduržemio jūros regiono virtuvės restoraną.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“

RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. Nustatyta restorano kryptis – Viduržemio jūros skoniai – iškart pasufleravo raw baro galimybę. Taip tartarai ir kiti žalios žuvies, jūros gėrybių ir mėsos patiekalai tapo neatsiejama šios restorano meniu dalimi. Netgi galima teigti, kad tai yra tartarų, kurie yra gaminami prie žmonių akių, ambasada. Čia visuomet galima rinktis iš 6 ir daugiau tartarų pagal tai, kokią tą dieną šviežią žuvį, jūros gėrybes ir mėsą gavo virtuvė.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Ti'Ana“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Ti'Ana“ patiekalas

MENIU TRUMPAI. Žalios žuvies, mėsos ir jūros gėrybių pasiūlymai bei patiekalai ant griliaus/krosnyje sudaro pagrindinę meniu dalį. Būtent šioje srityje virtuvė specializuojasi ir daugiau stengiasi nesiplėsti. Kiekvienas tartaras yra išieškotas ir tobulai subalansuotas.

Šiemet valgiaraštis pasipildė ir keliais papildomais mėsos patiekalų pasirinkimais – tiek nuo grilio, tiek tartaruose (atsirado patiekalų iš olandiškos veršienos, wagyu antrekotas, kengūros išpjova ir netgi zebro mėsa). Taip pat šefas su pasididžiavimu pristato ir kitą naujieną – jūros liežuvį ir šaltą kreminę prancūzišką porų ir bulvių sriubą vichy-soisse, kurią mėgo pats Liudvikas XV-asis.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“

KULINARINIAI HITAI. Rizotas patiekiamas su krabų mėsa krabiniame kiaute – 15 Eur, toskanietiška žuvienė su jūros gėrybėmis – 14 Eur, kobijos tartaras – 18 Eur, kobijos didkepsnis – 27 Eur, jūros liežuvis toskanietiškai – 43 Eur (2 žm.).

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Ti'Ana“ patiekalas
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Ti'Ana“ patiekalas

DUETAS. Renatas yra maisto ir gėrimų profesionalas, šioje srityje dirbantis jau daugiau nei 20 metų („Marino“, „IDW Esperanza“ ir kt.) – jis priima, bendrauja ir aptarnauja svečius, prie jų akių gamina tartarus. Virtuvėje besisukantis Jaroslavas šefo karjerą pradėjo nuo specializacijos tailandietiškoje virtuvėje, vėliau savo kulinarinę meistrystę tobulino dirbdamas Airijos, Norvegijos, Anglijos maitinimo įstaigose, o į „Ti'Aną“ jis atėjo, kaip ir Renatas, iš prestižinio trijų restoranų ir viešbučio komplekso „IDW Esperanza“ Trakų rajone.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“

ERDVĖ. Kažkada šioje vietoje buvo universiteto biblioteka. O iki „Ti'Anos“ atidarymo 16 metų šio pastato langai buvo užkalti. Dabar restorano interjeras yra šviesus, lengvas, neįpareigojantis ir dėl to kažkiek primena namų aplinką. Beje, „Ti'Ana“ turi dvi privačias erdves pasislėpusias už lengvai krentančių užuolaidų ir lauko terasą vidiniame kieme, kaimynystėje su „El Mercado“ terasa.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Ti'Ana“

KLAUSIMAI „TI'ANOS“ DUETUI

– Į kurį restoraną Lietuvoje vestumėte atvykusius svečius (be savojo)?

Renatas: „La Esperanza“ ir „Saint Germain“.

Jaroslavas: Pritariu, „La Esperanza“ išties yra labai aukšto lygio virtuvė. Taip pat simpatizuoju Martyno Praškevičiaus darbui („Stebuklai“, „Džiaugsmas“).

– Kas jums svarbiausia savo darbe?

Renatas: Kokybė – čia negali būti jokių kompromisų.

Jaroslavas: Taip pat labai vertiname asmeninį kontaktą – gerai pažįstame savo nuolatinius klientus, siūlome jiems pirmiems paragauti naujienas ir jas įvertinti.

Renatas: Kai kurie atėję net nebeprašo meniu...

Jaroslavas: Mūsų restoranas nėra didelis, taigi tas betarpiškas kontaktas yra labai natūralus. Ir mums tikrai yra labai svarbu išlaikyti artimą santykį su savo svečiu ir jo skoniu.

– Kaip gyvena Bonifacijus?

Renatas: Labai gerai, niekur nesitraukia ir dabar yra mūsų naujai atsidariusios terasos šeimininkas. Kaip ir pernai, lygiai toks pat įmitęs „ryžas“ gražuolis, kasdien mintantis tunu, jautiena ir šukutėmis. Toks tas mūsų prijaukintas Bonifacijus (šypsosi).

„30 geriausių restoranų“ organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Valstybiniu turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos ir žurnalu „Geras Skonis“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“ – palaiko „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje idėją, skatinančią restoranus pasitempti, o maisto gurmanams turėti kokybiško maisto vietų gidą.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius