-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2018 m. „30 geriausių restoranų“: 26 vieta: geriausias restoranas mieste – „Palanga“

Trečius metus iš eilės sėkmingai besivystantis „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje projektas šiemet kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Restorano „Palanga“ patiekalas
Restorano „Palanga“ patiekalas / Restorano archyvo nuotr.

Nuo birželio 11 dienos kasdien projekto tinklalapyje ir portale 15min atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Raimundas Dambrauskas
  • Virtuvės tipas pasaulio virtuvė
  • Darbo laikas I–VII 08:00–24:00
  • Adresas Birutės al. 60, Palanga
  • Internete luxury.palangahotel.lt
  • Atidarymo metai 2003 m.
  • Vienu metu čia telpa 60 sėdimos vietos
  • Vidutinė patiekalo kaina karšto – 30 Eur (šalto – 18 Eur)
  • Terasa yra
  • Pusryčiai yra (8:00–11:00)
  • Dienos pietūs vasarą nėra (nuo rudens)
  • Šunims draugiški

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Ir šiemet šis restoranas yra pripažintas geriausiu Palangoje ir vienu tarp 30 geriausių Lietuvoje. Restoranas „Palanga“ Gero maisto akademijos narių palankaus dėmesio susilaukia nuo pat projekto pradžios 2016 metais.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

RESTORANO METAI TRUMPAI. „Palangos“ restoranas yra įsikūręs penkių plius žvaigždučių viešbutyje „Palanga SPA Life Balance Hotel“, kuris „World Spa and Wellness Awards 2018“ konkurse buvo išrinktas geriausiu Rytų Europos SPA viešbučiu ir gavo inovatyviausio Europos SPA titulą. Taigi su tokiais įvertinimais kartelė pakilo ne tik pačiame viešbutyje, bet ir restorane.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

Kita metų naujiena – Raimundas Dambrauskas liko vadovauti virtuvėje vienas. Nors dar pernai šiame restorane jis sukosi kartu su kitu jau gerai „​trisdešimtukui“​ pažįstamu šefu Ernesto Viršilu. Jis, beje, buvo Raimundo kolega nuo pat „Monte Pacis“ Kaune laikų, tačiau E.Viršilas, priėmęs „Bizarre“ pasiūlymą, dar žiemą išvyko darbuotis į Vilnių.

RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. Pirmiausia – istorija, paženklinta neįtikėtinu klientų lojalumu. Neretai į šią vietą sugrįžta svečiai, kurie prieš penkiolika metų dar buvo vaikai: dabar jie čia lankosi jau su savo atžalomis. Kai kurie jų užsisako tai, ką valgė čia vaikystėje, ir virtuvė jiems tai pagamina. Tarp svečių pamėgtų patiekalų yra sicilietiška žuvienė, antienos sriuba su baravykais, aštuonkojis, taip pat legendinis tiramisu.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas

MENIU TRUMPAI. Raimundas kurdamas patiekalus nesivadovauja vienos pasaulio virtuvės skoniais. Jis mėgsta eksperimentuoti, tačiau lietuviškos gamtos dovanos yra jaučiamos daugelyje jo patiekalų. Čia atvykstantys klientai dažniausiai būna iki soties prisiragavę gurmaniškų patiekalų, tad jais jų nebenustebinsi. O štai eksperimentai su vietiniais, atrodytų, įprastais, tačiau tarpusavyje kūrybiškai sukombinuotais produktais gali net labai sužavėti. Taip pat R.Dambrauskas mėgsta jungti ir gerai žinomas pasaulio virtuves – tokie deriniai irgi susilaukia daug susidomėjimo. Pavyzdžiui, klasikinę prancūzų su Pietryčių Azijos arba prancūzų ir indišką ir pan.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas

Dar šefui labai patinka ruošti degustacines vakarienes iš mikrosezoninių gėrybių ir laimikių (kas tuo metu yra šviežiausia). Tokios vakarienės vyksta restorano darbo laiku svečiams panorėjus, tačiau visiškai pasitikint šefo fantazija bei leidžiantis būti nustebintiems.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Palanga“ patiekalas

KULINARINIAI HITAI. Sicilietiška žuvienė (2 žm.) – 30 Eur, antienos sriuba su baravykais – 13 Eur, Viduržemio jūros aštuonkojis – 18 Eur.

ŠEFAS. Į Palangą iš Kauno Raimundas Dambrauskas persikraustė 2016 metų rudenį ir iškart čia įvedė savo tvarką. „Išmečiau indus ir pakeičiau meniu“, – šypsodamasis pasakoja šefas. R.Dambrauskas simpatizuoja naujausioms gastronominėms tendencijoms. Jis anksčiau dirbo Kauno restorane „Monte Pacis“ kaip šefo Ernesto Viršilo dešinioji ranka.

Restorano archyvo nuotr./Šefas Raimundas Dambrauskas
Restorano archyvo nuotr./Šefas Raimundas Dambrauskas

ERDVĖ. Restorano interjeras dekoruotas natūralia tiko mediena ir egzotiškais augalais, siekiant sukurti lengvą kurorto atmosferą. Pro panoraminius langus atsiveria pušynas. Jis ir yra kas sezoną besikeičianti ir nepamainoma šio restorano interjero „puošmena“.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Palanga“

KLAUSIMAI ŠEFUI RAIMUNDUI DAMBRAUSKUI:

– Kaip apsisprendei tapti šefu?

– Mano tėtis daug gamino. Stebėdamas jį ir aš dar gana jaunaus amžiaus ėmiau suktis virtuvėje. O nuo 13 metų kartu su tėčiu pradėjau važinėti ir į medžiokles. Šio užsiėmimo neapleidžiu lig šiol.

– Ką tau įdomiausia gaminti?

– Be abejonės, mėsą. Mano senelis buvo mėsininkas – pats ją gamindavo, rūkydavo ir pan. Daug iš jo išmokau. Kita vertus, būdamas virtuvės šefu turiu mokėti gaminti viską, todėl kulinarija domiuosi labai plačiai.

Restorano archyvo nuotr./Duona restorane „Palanga“
Restorano archyvo nuotr./Duona restorane „Palanga“

– Kas tau suteikia daugiausiai džiaugsmo?

– Laimingi klientai ir geri atsiliepimai. Būna, pamatę mane prie griliaus, restorano svečiai prieina padėkoti, būna, parašo atsiliepimą internete arba perduoda gerus žodžius per aptarnaujantį personalą. Tai išties labai džiugina.

„30 geriausių restoranų“ organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, Valstybiniu turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos ir žurnalu „Geras Skonis“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“ – palaiko „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje idėją, skatinančią restoranus pasitempti, o maisto gurmanams turėti kokybiško maisto vietų gidą.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius