Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

4 patikrintos vietos Vilniuje, kur maistas gardus ir pigus, nors fasadas kuklus

Yra restoranų, kurių impozantiški fasadai dvelkia didybe ir aukštomis kainomis – tai jiems priklauso pagal statusą. Kitas reikalas, jog ne visada maistas tokiose vietose pateisina lūkesčius. Šįkart pažvelgėme visai kita kryptimi – į vietas, kur fasadas iš pirmo žvilgsnio gal ir nežada ko nors stebuklingo, bet maistas maloniai nustebina. Taip, tai tikrų tikriausias gatvės maistas, tačiau jis gali būti puikios kokybės, gardus, o ir nebrangus.
„Viet.inės“ fasadas
„Viet.inės“ fasadas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

1

„Azerai“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Azerai“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Azerai“

Tai bene labiausiai pastarosiomis savaitėmis aptariama maisto vieta Vilniuje – žinia apie ją sklinda iš lūpų į lūpas, socialiniuose tinkluose, o prie durų bent jau pietų metu susidaro nemažas būrelis. To paties pavadinimo vieta jau veikė Santariškėse, kukliose „turgelio“ patalpose, o antrasis taškas kiek daugiau kaip prieš porą savaičių atsidarė Stoties rajone, Kauno gatvėje.

„Azerai“ – tai vos keli patiekalai (viso labo 6) ir dar gatvėje jaučiamas čirškinamos mėsos kvapas: viduje pora vyrukų mikliai ją pjausto nuo kepamų milžiniškų ritinių, o tada mėsa sukama į lavašą ar su įvairiais priedais patiekiama lėkštėje. Dar čia pasitinka limonadų kolekcija, raugintas gėrimas airanas, beprotiškas muzikos miksas bei iš ankstesnių patalpų paveldėtas interjero dekoras – aukštos lubos, lipdiniai, impozantiškas šviestuvas... Visiška eklektika, apsilankius pirmąsyk reikia kelių minučių apsiprasti, tačiau maistas išties šviežias ir skanus. O kebabas nusipelno didžiausių komplimentų!

Kur

Kauno g. 2, Vilnius

Dirba

I-V 11:30-22, VI-VII 12-22

Verta ragauti

kebabas (meniu įvardinta kaip lavašas), 5,5 Eur

2

„Dou Asia“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Dou Asia“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Dou Asia“

Vietų, kurios atstovautų bendrai Azijos ar atskirai kurios nors šio regiono šalies virtuvei, sostinėje apstu. Tačiau neretai tai būna trumpalaikiai eksperimentai ar staiga iškilusios, o tada gestelėjusios žvaigždės, kurios vis dar šiaip taip laikosi iki šiol.

„Dou Asia“ – tai kelių draugų verslas, gimęs iš meilės greitajam maistui iš Azijos. Meniu čia ir vėl trumputis, tačiau per pietus ir vakarop maisto tenka gerokai palaukti.

Šios vietos stiprybė – puikiai subalansuoti patiekalai, nepataikaujantys lietuviškam skoniui, nekrentanti maisto kokybės kartelė. Taškas Kauno gatvėje išties kuklus, vietos viduje nedaug, tad daugelis lankytojų atkeliauja pasiimti maisto išsinešimui. Būtinai nors kartą išbandykite!

Kur

Kauno gatvė 13, Vilnius (kita vieta – Ukmergės g. 294)

Dirba

I-VI 11:30-20:30, VII 18:30

Verta ragauti

Shrimp Bao (su traškiomis krevetėmis ir yom-yum padažu), 4,90 Eur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius