Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 05 13

4 vietos, kur Vilniuje verta keliauti valgyti plovo

Plovas – visiems pažįstamas patiekalas, turintis daug aistringų gerbėjų. Tiesa, ne visi namuose, valgyklose ar kavinėse gaminami patiekalai nusipelno šio pavadinimo, kartais tai tiesiog ryžių košė su mėsa. Atrinkome 4 vietas Vilniuje, kur plovas tikrai yra PLOVAS. Tiesa, kiekvienoje jų šis patiekalas kiek skiriasi, nes varijuoja prieskoniai, mėsa, o ir ryžiai, pagaliau, kiekvieno šefo plovas vis kitoks. Aplankykite ir išbandykite!
Kur Vilniuje ieškoti tikro plovo?
Kur Vilniuje ieškoti tikro plovo? / Vida Press nuotr.

1

„Kinza“

Tai bene seniausiai veikianti vieta iš visų išvardintųjų, kur ruošiamas plovas. Nemažai daliai vilniečių ji net yra favoritė. Įvardijant bendrai, „Kinza“ yra Vidurio Rytų virtuvės restoranas, o plovui meniu skirta garbinga vieta, ruošiamas jis čia ne vienos rūšies. Plovo galima užsisakyti individualiomis porcijomis, o galima ir bendroje didelėje lėkštėje, kurią dalinsis keli žmonės. Beje, šis patiekalas figūruoja ir dienos pietų meniu, tad galima jo skanauti net skubančią darbo dieną.

Plovo kokybei sunku ką nors ir prikišti – ilgagrūdžiai, tinkamo birumo ryžiai, pakanka ir mėsos, ir morkų, ir kumino skonio bei aromato. Šalia plovo būtina užsisakyti salotų, kurių čia irgi bus pasiūlyta ne vienos rūšies. Jos suteiks gaivumo ir tokio reikalingo kontrasto natūraliai riebokam patiekalui. Beje, tikras fenomenas dinamiškoje Vilniaus restoranų rinkoje – ši vieta būna pilna ir per pietus, ir vakarais, ir savaitgaliais, tad akivaizdu, jog jos šeimininkai kažką daro itin teisingai. Gal tai tokie paprasti dalykai, kaip išlaikoma kokybės kartelė, protingo ilgio meniu, tvarkinga aplinka bei, žinoma, geras kokybės ir kainos santykis.

Kur: Naugarduko g. 14, Vilnius.

Kavinės archyvo nuotr. /„Kinza“ plovas
Kavinės archyvo nuotr. /„Kinza“ plovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius