Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iittala restoranų radaras“: nauja premium vieta Vilniuje – „Renaissance“

Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis Lietuvos restoranų reitingavimo projektas „30 geriausių restoranų“ kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ pristato naujieną – iki pagrindinių geriausių šalies restoranų rinkimų rengiamą naujų restoranų radarą.
Restoranas „Renaissance“
Restoranas „Renaissance“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje ir portale 15min apžvelgiama po vieną Gero maisto akademijos narių pasiūlytą naują (iki metų veikiantį) dėmesio vertą restoraną. Šįkart didžiulę kulinarinę patirtį turinčio italų šefo Mickey Bhoite restoranas – „Renaissance“.

  • Šefas Mickey Bhoite
  • Vadovė Gražina Rimkutė
  • Virtuvės tipas: moderni itališka virtuvė
  • Darbo laikas II–V 16:00–22:00, VI 12:00–22:00
  • Adresas Subačiaus g. 3, Vilnius
  • Sėdimos vietos 50 (viršuje), 50 (rūsyje)
  • Vid. karšto patiekalo kaina 28 Eur (šalto – 18 Eur)
  • Terasa nėra
  • Atidarymo metai 2017
  • Pusryčiai nėra
  • Pietūs šeštadieniais (nuo 12 val.)
  • Šunims draugiški mažiems

Lietuva su Mickey Bhoite susipažino daugiau nei prieš trejus metus, kai jis tapo pagrindiniu butikinio viešbučio „IDW Esperanza Resort“ restoranų šefu. Tačiau dabar pačiame Vilniaus Senamiestyje jis atidarė savo modernios itališkos virtuvės restoraną „Renaissance“.

IDĖJA

26-erius metus, kaip vyriausiasis šefas, Mickey keliavo po prabangiausius pasaulio viešbučių restoranus. Keli įspūdingi jo pasiekimai: būdamas tik 21-erių metų jis buvo 2000-ųjų olimpinių žaidynių oficialus Italijos delegacijos šefas, taip pat jam teko vadovauti virtuvei vienose prabangiose vestuvėse Indijoje, kuriose dalyvavo 6 000 svečių... Vėliau sekė Sidnėjus, Niujorkas, Tokijas, Delis, Las Vegasas ir t.t.

Galiausiai Mickey pavargo nuo didmiesčių gyvenimo ir nusprendė, kad šefo darbas Lietuvoje – jam kaip atostogos. Taigi būtent čia jis ir atidarė savo premium klasės modernios itališkos virtuvės restoraną. O su tokia šefo patirtimi blogai būti tiesiog negali.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Renaissance“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Renaissance“

MENIU

Mickey užaugo Italijoje: „Augau valgydamas raviolius, mocarelą, nors mano abu tėvai – indai. Tik sekmadieniais mama paruošdavo indišką maistą, nes jį gaminti sudėtinga ir ilgai užtrunka.“

Tad nenuostabu, kad geriausiai jis moka varijuoti ir vartyti būtent tradicinius itališkus receptus. Tai Mickey ir daro „Renaissance“ restorane, kur meniu jis keičia kas pusmetį. O šefo komplimentus – kas savaitę, prisitaikydamas prie mikrosezono gėrybių ir pasiūlydamas ką nors ypatingo tam kartui.

Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas

Kaip pats šefas teigia, modernios itališkos virtuvės koncepcija jo atveju reiškia naują formą, bet tradicinį itališką skonį. Taigi šio restorano meniu neapsieina be šviežios itališkos buratos, kuri lėkštėje atkeliauja kartu su degintu aštuonkoju, neapolietiškos pastos, rizoto su baby kalmariukais ir pan.

Mickey nemėgsta minimalistinių patiekalų dekoravimo būdų, t.y. tipinių taškelių ir lašelių. Jam svarbiausia yra produkto kokybė. Todėl jis labai atsakingai renkasi tiekėjus ir šalis, iš kurių keliauja produkcija. Žinoma, daugiausiai jos vežama iš Italijos. Iš čia atkeliauja ir šviežia atvėsinta žuvis.

Tiesa, vietinės produkcijos jis naudoja nedaug. Tarkime, geriausios kokybės mėsos jis gauna iš Japonijos, Australijos ir JAV: „Nesu 0 km raciono šalininkas. Ypač tokioje klimatinėje zonoje, kurioje yra Lietuva. Tokia filosofija suvaržo ir apriboja. O aš savo svečiams noriu tiekti geriausius viso pasaulio produktus.“

Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas

HITAI

Pats Mickey labiausiai mėgsta gaminti rizotą ir pastą. Jis užaugo valgydamas šiuos patiekalus. Tačiau jo svečiai ypatingai įvertino šefo kurtą jūros gaidelio „Bisque“, amerikietiško anguso tartarą ir ypatingai paruoštą elnieną. Taip pat tarp restorano hitų yra žaliosios arbatos tea-ramissu ir Toskanos regiono keptų mažųjų žuvų rinkinys.

Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr. /Restorano „Renaissance“ patiekalas

ŠEFAS

Mickey Bhoite patirtis kalba pati už save. Vienas ryškiausių jo karjeros etapų buvo „Le Cirque“ restorano, kuris yra įsikūręs 3 kartus geriausiu Indijos viešbučiu išrinktame „The Leela Palace“, atidarymas. Taip pat Mickey vadovavo prestižiniam „Le Cirque“ restoranui, kuris yra „Bellagio“ viešbutyje Las Vegase.

M.Bhoite yra pasaulinio lygio šefas dirbęs visame pasaulyje: nuo Japonijos iki Australijos, Amerikos ir Karibų, taip pat Europoje (Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir t.t.). Dabar jo antraisiais namais (po Italijos) tapo Lietuva.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Mickey Bhoite
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Mickey Bhoite

Kita jo gyvenimo aistra – gyvūnai. Jis netgi turi nedidelį safarį savo namuose, Italijoje. Ten jis augina įvairias nuodingas gyvates, nykštukines marmozetes, kalbančias papūgas ir t.t. Anksčiau ten augo ir liūtas, ir tigras. Šiuo ūkiu, kol Mickey dirba Lietuvoje, rūpinasi jo šeima.

Dėl savo didelės patirties dirbant skirtinguose pasaulio kampeliuose Mickey laisvai kalba 6 kalbomis ir dar keliomis gali susikalbėti profesiniais klausimais. Jo kita aistra – motociklai. Jais jis apkeliavo daugybę pasaulio šalių ir netgi pakilo į Nepalą ir Tibetą.

ERDVĖ

„Renaissance“ įsikūrė Vilniaus Senamiestyje, XVI a. menančiose erdvėse. Čia kadaise buvo vienas pirmųjų Lietuvos restoranų „Ida Basar“, kur daugiau nei 20 m. ypatingomis progomis rinkdavosi miesto elitas, politikai, signatarai.

Kartu su Mickey šios erdvės išgyvena dar vieną savo renesansą. Tiesa, erdvės nuotaika čia nepakito: „Norėjosi išlaikyti patalpų autentiką“. Tačiau nuo savęs Mickey pridėjo daugiau Viduržemio pajūriui būdingų spalvų – mėlynos, baltos ir šiek tiek auksinės.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Renaissance“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Renaissance“

ĮDOMUS FAKTAS. Šio restorano indai yra specialiai pagaminti pagal Mickey užsakymą ir kiekvienas meniu esantis patiekalas čia yra patiekiamas vis kitokioje lėkštėje.

KITAS ĮDOMUS FAKTAS. „Renaissance“ turi kolekcinių prancūziškų konjakų. Taip pat įspūdingą vynų kortą, kurią papildo šefo mylimiausio gėrimo – šampano – sąrašas.

„iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją – pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Daugiau apie projektą ir daugiau restoranų ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius