Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iittala restoranų radaras“: nauja vieta Kaune – „Optimistai“

Kasmet vis daugiau dėmesio sulaukiantis Lietuvos restoranų reitingavimo projektas „30 geriausių restoranų“ kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ pristato naujieną – iki pagrindinių geriausių šalies restoranų rinkimų rengiamą naujų restoranų radarą.
Restoranas „Optimistai“
Restoranas „Optimistai“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje ir portale 15min apžvelgiama po vieną Gero maisto akademijos narių pasiūlytą naują (iki metų veikiantį) dėmesio vertą restoraną. Šįkart radare – Kauno „Optimistai“.

  • Šefas Mindaugas Mizaras
  • Vadovas Agnė Dubosė
  • Virtuvės tipas moderni europietiška virtuvė
  • Darbo laikas IV–VI (11:00–23:00), VII (11:00–18:00), I–III (11:00–15:00)
  • Adresas Vytauto pr. 32, Kaunas
  • Internete FB –> Optimistai
  • Atidarymo metai 2017
  • Vienu metu čia telpa 80 sėdimos vietos
  • Vidutinė patiekalo kaina karšto – 13 Eur (šalto – 7 Eur)
  • Terasa Yra
  • Pusryčiai Yra (sekmadienį 11:00–16:00)
  • Dienos pietūs darbo dienomis (11:00–15:00)
  • Šunims nedraugiški

Nauji dėmesio verti restoranai – džiugina, o jeigu duris jie atveria už Vilniaus – dar smalsiau. Taigi šįkart radare – kiek daugiau nei pusmetį veikiantys Kauno „Optimistai“.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“

IDĖJA

Tai yra nuoširdaus ir paprasto maisto restoranas, kurio tikslas – skaniai pamaitinti miestiečius, o ne bandyti nustebinti skonio gurmanus. Restorano virtuvė yra moderni europietiška, kurios vienas iš pagrindinių akcentų – grilio patiekalai.

Kaip restorano vadovė Agnė Dubosė sako, „Optimistus“ po truputį atranda tie, kuriems svarbu, ką jie valgo, ir kurie nori įdomesnio, kokybiško maisto.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Optimistai“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Optimistai“ patiekalas

Restorano valgiaraštis yra nedidelis, bet įvairiapusis. Tarp „Optimistų“ hitų yra jautienos nugarinė, jautienos tartaras, šefo midijos su kaparėliais ir grietinėlės padažu bei lašišos tataki, kurį šefas bandė iš meniu išimti. Tačiau, pasirodo, nors ir juokais, bet valgiaraštis be lašišos Kaune yra ne iki galo pilnas.

Beje, valgiaraščio geriausius nuolat papildo nauji patiekalai pagal mikrosezoną už lango. Viena iš restorano komandos svajonių – turėti daugiau lietuviškų ingredientų. Tačiau, kaip Agnė sako, ne visada pavyksta gauti to, ko reikia, ir tiek, kiek reikia, taigi tenka bendradarbiauti ir su užsienio tiekėjais.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“

DIENOS PIETŪS

Vakarinis meniu yra tiekiamas nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Kitomis dienomis „Optimistai“ dirba tik verslo pietų metu. Tai nenuostabu, turint omeny, kad restoranas yra įsikūręs pačiame Kauno centre, netoli Kauno autobusų stoties esančiame verslo centre, kur prasisuka gana dideli žmonių srautai. Verslo pietų meniu čia yra paprastas, jame visada galima rinktis tarp kelių karštų patiekalų, dienos sriubos, salotų ir deserto.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Optimistai“ patiekalas
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Optimistai“ patiekalas

ŠEFAS

Santūrusis Mindaugas Mizaras virtuvės šefo pašaukimą atrado visai atsitiktinai, t.y. dirbdamas Anglijoje. Ieškodamas eilinio darbelio, jis papuolė į virtuvę. Žinoma, kaip ir daugelio šefų karjera, taip ir Mindaugo, prasidėjo nuo indų plovėjo pozicijos.

Tiesa, tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Padirbęs virtuvėje M.Mizaras bandė bėgti į kitą sferą, bet netrukus vis tiek grįžo ir kelerius metus intensyviai dirbo Shakespeare'o gimtinėje – Stradforde prie Eivono – esančių viešbučių restoranuose.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Virtuvės šefas Mindaugas Mizaras
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Virtuvės šefas Mindaugas Mizaras

Grįžęs į Lietuvą jis jau padirbėjo Kauno „Dia“ ir „Monte Pacis“ restoranų virtuvėse. Vėliau metams persikraustė į Vilnių, kur kaip vyr. šefas buvo pakviestas į sostinės Naujamiesčio restoraną „Element“. Dabar ir vėl optimistiškai nusiteikęs grįžo į savo gimtąjį Kauną.

Dirbdamas savo darbą, Mindaugas pirmiausia stengiasi, kad būtų skanu ir jam nėra taip svarbu išsiskirti. Žinoma, kaip ir kiekvienas tobulėjantis šefas, taip ir M.Mizaras mėgsta nustebinti savo svečius, tačiau pretenzijos jo kuriamam maiste nerasite.

INTERJERAS

Sunku nepastebėti „Optimistų“ interjero, kuris, beje, ir padiktavo restorano pavadinimą. Atsiradus ryškiam ir spalvingam interjerui su magnolijos medžiu viduryje salės, atsirado ir polėkis, kurį savyje talpina ne tik restorano pavadinimas, bet ir meniu.

Pasak restorano vadovės A.Dubosės, Lietuvoje ir taip per daug vietų, kuriose vyrauja šaltas skandinaviškas stilius, todėl „Optimistuose“ dominuoja auksinė, balta, mėlyna ir vos rožinės.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Optimistai“

ĮDOMUS FAKTAS

Nors pastatas, kuriame yra įsikūrę „Optimistai“, iš pažiūros neatrodo toks senas, tačiau jis egzistavo dar Sovietų Sąjungos laikais. Jame buvo didelė parduotuvė „Buitis“, o vėliau daugybę metų į lietuvišką virtuvę orientuotas „In Tilsit“ restoranas.

„iittala“ palaiko šią „30 geriausių restoranų“ idėją – pristatyti išskirtinius naujokus Lietuvos restoranų rinkoje.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Daugiau apie projektą ir daugiau restoranų ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius