Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką valgyti per pirmajį virtualų pasimatymą?

Kartais, kai prisimenu savo pirmuosius pasimatymus, noriu pasislėpti kuo giliau drabužių spintoje, kad niekas nematytų suspirgusių iš gėdos ausų. Tarsi sulėtintam filme ima suktis atminty įstrigę vaizdai, o aš vėl ir vėl sau pasižadu nebedaryti tų pačių klaidų. Atrodo, stengiesi, kuo gražiau pasipuoši, garbanomis plaukus pasileidi, bet štai ima ir koks neapgalvotas dalykas visą pasimatymą sugadina. Ir dėl to nekalta per išpardavimą pirkta suknelė ar padėtis akcijų biržoje. Užtenka kelių kąsnių ir rezultatas še tau ant lėkštutės: antro pasimatymo nebus.
Agnė Kulitaitė
Agnė Kulitaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Gal ir gali atrodyti keista iš pirmo žvilgsnio, bet būsimiems sėkmingiems santykiams koją pakišti gali maistas. Kodėl maistas, nustebę paklausit. O štai imkit ir prisiminkit, ar būtent jis neiškrėtė kiaulystės per pirmąjį pasimatymą, kai svarbus kiekvienas ištartas žodis, judesys, žvilgsnis, prieš akis matomas vaizdas ir netgi kvapas. Ir kaip paskui pamiršti tą ne romantikos, o, pavyzdžiui, česnakų padažo dvelksmą ar riebalais išteptą burną, kai tikėjaisi visiškai kito rezultato.

Įvairių patirčių, susijusių su maistu, manau, turi kiekvienas. Štai viena mano draugė per pirmąjį pasimatymą užsisakė vištų sparnelių su gardžiu padažu. Užkandžiavo, kalbėjo, juokėsi laiminga, vaikinas irgi patenkintas kikeno, bet kai grįžusi namo ji pažvelgė į veidrodį – nustėro: aplink jos lūpas ryškiai švietė apdžiūvęs padažas, o dantys, kuriuos meiliai rodė simpatijai, buvo prilindę vištienos likučių. Per jaudulį ji to net nepajuto, vaikinas irgi tik maloniai šypsojosi, nieko nesakė. Taip džiaugsmas dėl smagaus pasimatymo virto savęs keiksnojimu ir nusivylimu. Vieną kartą aš per pasimatymą užsisakiau spagečių. Buvau išalkusi, be to, man, kaip saulėtosios Italijos maisto gerbėjai, tai pasirodė puikus pasirinkimas. Taigi atnešė skaniai paruoštus spagečius, bet rankos iš jaudulio prakaituoja, šakutė su šaukštu kraiposi į šonus, neklauso, o spagečiai tik slysta, vartosi lėkštėje – niekaip neįmanoma pagauti. Gaudžiau juos, gaudžiau, kol galiausiai nustūmiau lėkštę į šoną ir likau nei valgius, nei maloniai pabendravus. Tie spagečiai tiesiog išvarė mane iš kantrybės ir sugadino nuotaiką! Todėl pasakiau: ačiū, daugiau per pasimatymą jūsų nevalgysiu net paprašyta!

2020-ieji metai atnešė į mūsų gyvenimus permainų vėjų. Galim pykti, peikti juos, tačiau tiesa ta, kad jie mus išmokė daug naujų dalykų ir atvėrė naujų virtualaus pasaulio galimybių. Negalėdami susitikti realiai, mes ėmėm dažniau susitikinėti virtualiai. Per atstumą išmokom spręsti darbo problemas, rengti vakarėlius ir, aišku, eiti į pasimatymus. O nuo jų gausos ir pasirinkimo galva sukasi!

Iš tiesų, pirmieji virtualūs pasimatymai pilni tos pačios įtampos, kaip ir anksčiau mums įprasti realūs. Galvoji ne tik kuo pasipuošti, ką kalbėti, bet ir kaip suvaldyti staiga gurgėti sumaniusį pilvą. Todėl mažiausiai norisi, kad netinkamai per pasimatymą pasirinktas maistas nuotaiką gadintų. O juk be maisto niekaip. Nes sukilus aistroms, sukyla ir apetitas.

Tikrai džiugi žinia, kad per virtualius pasimatymus galima drąsiai valgyti maistą, paskanintą svogūnais ir česnakais. Kad ir kokios pažangios naujausios technologijos, jos dar neleidžia užuosti kvapo per telefoną ar kompiuterį. Mažiau džiugi žinia, kad vis tiek reikės pagalvoti, ką per pirmąjį pasimatymą valgyti, jei tikiesi pasimatyti antrą, trečią ar šimtąjį kartą.

Štai keli maisto pasirinkimo per pirmąjį pasimatymą TAIP ir NE.

TAIP. Vieno kąsnio makaronai. Jie nereikalauja didelių įmantrybių valgant, be to, kadangi jie nedideli, tai ir kąsneliai nedidukai, lengva išvengti ilgų kramtymo pauzių, kurios pasimatymui tikrai romantikos neprideda. Vieno kąsnio makaronų galima užsisakyti „Vapiano“, „Piano Piano“, „Capo Pizza Bar“, „Da Antonio“.

Vapiano/Pasta Filetto Di Manzo E Rucola
Vapiano/Pasta Filetto Di Manzo E Rucola

NE. Spagečiai. Nors ir nepaprastai skanūs, juos geriau atidėti kitam kartui, kai nebus įtampos ir atsipalaidavę galėsit atsiduoti malonumui (sakau iš patirties). Aišku, prieš akis gali iškilti romantiškas spagečių valgymo momentas iš filmo „Lady and the Tramp“, tačiau geriau pagalvojus teks pripažinti, kad tikimybė, jog kibsite į tą patį makaroną ir saldžiai pasibučiuosit, ypač kai sėdite per atstumą prie skirtingų ekranų, daugiau nei maža.

TAIP. Pica. Ji yra mano gyvenimo meilė, kuri, jei tik nori, kiekvieną lengvesnį ar sunkesnį periodą gali su tavim išgyventi. Kartais atrodo, kad ir vestuvės atšvęsiu su ja. Nors mano pasiūlymu iš pradžių galima ir suabejoti, patikėkit, picą pasirinkę neprašausit pro šalį. Svarbiausia, reikia pasirinkti neperkrautą padažais ir valgyti trikampiais gabaliukais. Gardžiausių picų pasimatymui galima užsisakyti „Slice Pizza“, „Pizzaland“, „Jurgis ir Drakonas“, „Pizza di Ascari“, „Casa La Familia“.

Pizzaland/Pica
Pizzaland/Pica

NE. Aštrus maistas. Nors virtualūs pasimatymai ir suteikė galimybę valgyti daug česnakų ir svogūnų, nes nebaisu, kad iš burnos išskridęs drakonas kvapais apsvaigins pašnekovą, labai aštraus maisto aš nerekomenduoju. Ypač, jei patiekalas prieš tai nebuvo ragautas. Juk aštrus maistas gali pateikti siurprizų. Jeigu nesat pratęs jo valgyti, galit pradėti čiaudėti ir ašaroti, dar labiau prakaituoti ar netgi pajusti nenumaldomą norą bėgti į tualetą. Kam rizikuoti, jei to galima išvengti?

TAIP. Kepsnys. Tai visada geras pasirinkimas, nebent pasimatymas vyksta su vegetaru. Kepsnys yra labai elegantiškas patiekalas, jį valgome su peiliu ir šakute, todėl patys pasirenkame kąsnių dydį. Taigi drąsiai užsisakykite ir mėgaukitės skonių ir elegancijos harmonija: „Pjazz“, „Markus ir Ko“, „Borsch“, „Bučeris“, „The Town“, „Bon Chop“.

Nuotr. BonChop/BonChop
Nuotr. BonChop/BonChop

NE. Šonkauliai ir sparneliai. Žinau, kad gardu, ir jau rašydama jaučiu, kaip seilės kaupiasi burnoje vos apie juos pagalvojus. Bet... pasilikite juos pasmaguriauti kitam kartui, ne per pirmąjį pasimatymą. Tiek šonkauliai, tiek sparneliai reikalauja įsijautimo į plėšrūno vaidmenį, dantimis plėšiant mėsą nuo kaulų, ir tai tikrai neatrodys romantiškai. Be to, taip valgant dažnai tarp dantų įstringa mėsos likučių, o padažas tyška į visas puses. Taigi palikite juos kitai dienai po pasimatymo.

TAIP. Sušis. Matyt, daugelis be sušių jau neįsivaizduoja savo gyvenimo. Įvairūs skoniai, subtilūs maži kąsneliai praturtina ne tik kasdienį, bet ir švenčių stalą. Taigi tai tikrai puikus pasirinkimas ir per pirmąjį pasimatymą (tik nepadauginkit vasabių). Skaniausių sušių galite užsisakyti: „Go Sushi Vilnius“, „Sushi Express“, „Please“, „Sushi Out“, „Asaki“, „Sushi Boutique“, „Miyako“.

Nuotr. Sushi Boutique/Sušiai
Nuotr. Sushi Boutique/Sušiai

NE. Ramenai. Šliurpti ramenus tikrai smagu, bet kitam klausytis kitapus ekrano – gal ir nelabai, juolab kad per pirmąjį pasimatymą visi jutimai, taip pat ir klausa, yra gerokai aštresni. Be to, net jeigu mokate ypač elegantiškai šliurpti ir šliurpdami bendrauti, kur tikimybė, kad iš jaudulio staiga neužspringsit ir makaronais neapšaudysit ekrano. Taigi šliurpimas tegu lieka n-ajam pasimatymui.

TAIP. Rizotas ir visi patiekalai su ryžiais. Gardus kreminis rizotas pamalonins kiekvieno širdį ir skrandį, o kadangi ryžiai lengvai virškinamas maistas, jūs nesijausite apsunkęs, visą dėmesį galėsite sutelkti į bendravimą. Tikrai nekils noro padaryti penkių minučių pertraukėlę ir nusnausti įgriuvus į lovą, kaip kad būna pavalgius sunkesnio maisto. Ir skanu, ir lengva. Išbandykit: „Saigon“, „Vathaitau“, „Wok To Walk“, „Eat More Chinese“, „Mian“, „Dou Asia“.

Nuotr. Vathaitau /Vathaitau
Nuotr. Vathaitau /Vathaitau

NE. Mėsainiai ir visi kiti burgeriai. Taip, taip, žinau, be jų gyvenimas prarastų porą džiaugsmo kilogramų, tačiau per pirmąjį virtualų pasimatymą juos valgyti gali tik drąsuoliai. Kodėl? Įsivaizduokit, kokį vaizdelį ekrane išvys jūsų simpatija, kai išsižiosit visa gerkle norėdamas mėsainio atsikąsti. Juk nenorit patį pirmą kartą pasirodyti panašus į godžiai ryjantį plėšrūną? Tikrai žinau, kad burgeriai sulauks savo eilės, tačiau truputį pakentėkit. Geriau pasirinkit mažiau tepų ir mažiau žandikaulio pastangų reikalaujantį maistą.

O kai pasimatymas jau eis į pabaigą ir atrodys, kad jaučiatės laimingi, smagiai pabendravę ir skaniai pavalgę, pagalvokit, ar tikrai nieko netrūksta. Tikrai nieko? O gal lengvučio, gaivaus, burnoje tirpstančio pyragėlio? Seniai ragauto skanumyno? Na, pagalvokit, bet aš dėl visa ko čia paliksiu mažytį sąrašėlį, kur tų skanumynų ieškoti, kad širdis iki galo apsaltų: „Biržų duona“, „SweetRoll“, „Pinavija“, „Tie kepėjai“, „Sugamour“, „Liu Desertinė“, „Home of Ice Cream “, „Boulangerie kepyklėlė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius