Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto mylėtojams – proga išmėginti naująjį gurmanišką „Diverso“ meniu

Sukurti naują meniu – iššūkis net ir labiausiai patyrusiems restoranų šefams. Tam reikia ne tik gerai įsiklausyti į lankytojų poreikius, bet ir nuolat sekti tendencijas, technologijas bei pasiūlyti kažką, ko neturi niekas kitas. Remiantis šiais principais sukurtas naujasis Kauno viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“ įsikūrusio restorano „Diverso“ meniu, kurio pristatymu restoranas pradėjo vasaros sezoną.
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

Renginio metu svečiai turėjo progą ne tik gyvai stebėti kaip gaminami naujieji patiekalai, bet ir patys pasirišti prijuostę ir išbandyti jėgas gaminant. Restoranas lankytojus linksmino ne tik maistu, bet ir gyva saksofono muzika, vaisiais, mirkytais šokolado fontane, sausu ledu dekoruotais kokteiliais ir cukraus vata, kurios buvo galima „susisukti“ ir patiems. Tokias pramogas restoranas gali pasiūlyti svečiams ir uždarų vakarėlių metu.

Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

„Pagrindiniai svečiai buvo aplink įsikūrusios įmonės ir gyventojai, kuriuos kvietėme ateiti ir susipažinti. Kai kuriuos tuo labai nustebinome. Nors dirbame jau beveik dešimtmetį, esame įsikūrę centre, dar ne visi žino, kad restoranas skirtas ne tik viešbučio svečiams“, – pasakojo restorano vadovė Indrė Venckutė.

Užsukti ir išbandyti verslo pietų bufetą – beje, vienintelį tokį Kaune – arba pusryčius, kurie tiekiami jau nuo 6:30 val., bei užsisakyti gurmaniškų patiekalų iš naujojo meniu gali kiekvienas.

Gurmaniški ir originalūs patiekalai

Šį sezoną restoranas lankytojams siūlo paskanauti tokių naujienų, kaip geltonpelekio tuno tartaras su wasabi ikrais, jūros žolės traškučiais, keptų burokėlių ledais, marinuotomis garstyčiomis ir ridikėlių daigais. Pirmą kartą lankytojams siūlomas ir veganiškas patiekalas kepta juodoji bolivinė balanda su pavasarinėmis daržovėmis.

Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

Kita išskirtinė naujiena – lėtai, 64 laipsnių temperatūroje, 36 val. virtas ėriuko kulnas. Pasak restorano vadovės, darbo ir meilės kuriant šį patiekalą tikrai nepagailėta, bet kaip tik todėl rezultatas nepaliko abejingų.

Vienu iš naujųjų patiekalų – šalta gazpacho stiliaus marinuotų burokėlių sriuba su jogurto ir krapų panna cotta, putpelių kiaušiniais, agurkais, ridikėliais bei prieskoninėmis žolelėmis – virtuvės šefė pademonstravo, kad net ir tradicinius šaltibarščius galima patiekti originaliai. Renginio svečiams šis patiekalas paliko didelį įspūdį.

Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

Žinoma, tradiciniais jau tapę ir lankytojų ypač pamėgti patiekalai iš meniu dingti niekur neketina. Iš tokių patiekalų paminėtinos aštriame imbierų svieste keptos karališkos krevetės, „Cezario“ salotos bei kepsnys „Tornadas“ – firminis „Diverso“ šefės Ritos Tamašauskienė kūrinys.

Naujasis meniu – nuolatinio siekio tobulėti rezultatas

Pasak virtuvės šefės, restoranas nuolat ieško kuo nustebinti lankytojus. Tai apima tiek naujų produktų bandymus, tiek ir gamybos būdus bei technologijas: skrudinimas, lėtas virimas, rauginimas, fermentavimas ir t.t. Ji atkreipia dėmesį, kad net ir naudojant plačiai paplitusią lėto virimo technologiją sous-vide, vis tiek reikia daug eksperimentuoti ir kiekvienam produktui atrasti optimalią temperatūrą bei virimo laiką.

Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

“Patiekalus kūrėme ir produktus jiems rinkome pirmiausia atsižvelgdami į svečių poreikius, o taip pat į sezoniškumą, tiekėjų siūlomas naujienas ir, žinoma, lengvumą. Pavyzdžiui, dažnai bandome aplenkti tradicines bulves ir pakeisti jas kitomis daržovėmis, ypač vasaros metu.

Tuo norime svečiams parodyti, kad derinių gali būti labai įvairių. Visada stengiamės, kad maistas būtų kuo natūralesnis, sveikesnis. Dėl to, kai tik galime, perkame produktus iš vietinių ūkininkų“, – pasakojo virtuvės šefė.

Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka
Restorano „Diverso“ meniu pristatymas / Renginio akimirka

Ji pati įkvėpimo semiasi iš kelionių, kuriose stengiasi aplankyti kuo daugiau vietinių restoranėlių. Taip pat – tendencijų ir technologinių naujienų sekimas, dalyvavimas stažuotėse bei nuolatinis akiračio plėtimas. „Maistas yra mano aistra, mano gyvenimo būdas. „Diverso“ esu nuo pat pradžių, daugiau kaip aštuonerius metus ir visada viską darau iš širdies. Kai myli savo darbą, tada ir maistas būna skanus, – juokėsi restorano „Diverso“ šefė Rita Tamašauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius