Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 21

Muziejų ir kavinių draugystės Vilniuje: 5 vietos, kur verta užsukti

Muziejuose ir galerijose vasarą gera būti – ten daug peno akims ir mintims, taip pat maloniai vėsu karštą dieną, šiek tiek mažiau žmonių, palyginus su šaltojo sezono savaitgaliais. O prieš apžiūrint parodą ar panorus aptarti, kas matyta, pagaliau, ramiai pakontempliuoti, smagu užsukti į šalia įsikūrusią kavinę, jei tokia muziejuje ar jo kaiminystėje yra. Šįsyk pristatome 5 vietas, kur malonu užsukti.
Kavinė Istorijų namuose
Kavinė Istorijų namuose / Lukas Balandis / BNS nuotr.

1

„Eskedar Coffee Terrace“ Istorijų namuose

Lukas Balandis / BNS nuotr./Eskedar Maštavičienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Eskedar Maštavičienė

Istorijų namai, Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys, skirtas laikinoms parodoms, yra gana nauja ir tikrai dar ne visiems žinoma vieta. Be įdomių, su didžiule kompetencija parengtų, tačiau ir visoms žiūrovų grupėms atraktyvių ekspozicijų, čia galima rasti ir puikią kavinės erdvę. Kone metus čia veikė „Druska, Miltai ir Vanduo“ filialas, tačiau būtent šią savaitę baigė kurtis ją pakeitusi kavinė, valdoma aktyvios visuomenininkės ir kavos žinovės Eskedar Maštavičienės.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Istorijų namų kavinė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Istorijų namų kavinė

Tad čia galima ieškoti ne tik įprastos kokybiškos aparatu ruošiamos kavos, tačiau ir neįprastesnių patirčių. Pavyzdžiui, šios vietos „namų kava“ yra ruošiama pagal tradicinį receptą iš Etiopijos – juodą kavą čia papildo specialus prieskonių rinkinys bei… šaukštelis lydyto sviesto. Skamba galbūt neįprastai, tačiau tikrai verta bent sykį išbandyti – aromatingų riebalų lašelis kavą sušvelnina, „suminkština“, kofeino poveikis tampa tolygesnis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Istorijų namų kavinė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Istorijų namų kavinė

Ilgainiui Eskedar ketina čia ruošti ir kavos ceremonijas, kur bus demonstruojama, kaip kavos pupelės paskrudinamos, malamos, kaip ruošiama tradicinė kava.

Kur

T.Kosciuškos g. 3, Vilnius

Dirba

II–V 10–20, VI–VII 12–18

Koncepcija

kava ir desertai

2

„Backstage Cafe“ greta Vilniaus muziejaus

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Backstage Coffee“ kavinė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Backstage Coffee“ kavinė

Vilniaus muziejus Vokiečių gatvėje – taip pat dar gana naujas projektas, o jo erdvė nedidukė. Tačiau čia pristatomos parodos visada vertos dėmesio – jos kompaktiškos, neretai gana nišinės, susitelkiančios į kokį nors konkretų fenomeną ar vietą. Tarkime, būtent rytoj ten atidaroma paroda, pavadinta „Apie patogumą ir grožį: pokyčiai vilniečių namuose 1870–1918 metais“.

Tame pačiame pastate įsikūrusi kavinė „Backstage“ taip pat verta dėmesio – čia smagu užsukti kokybiškos rūšinės kavos, skanėstų ar užkandžių, paprastai ši kavinė būna šurmuliuojanti ir viduje, ir lauke, žmonių čia netrūksta.

Kur

Vokiečių g. 6-10, Vilnius

Dirba

I–V 8–19, VI–VII 9–19

Koncepcija

kava, desertai, užkandžiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius