Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patirtis JAV paskatino atidaryti restoraną provincijoje, dėl kurio norisi išklysti iš autostrados

Šilalėje gimę ir užaugę 37-erių metų Renata ir 38-erių Tadas Bergeliai sėkmingai plėtoja viešojo maitinimo verslą čia pat, gimtinėje. Jų naujausias darbo vaisius – rugsėjį metines švęsiantis restoranas „Meldai“, jau spėjęs tapti patraukliu traukos objektu, viliojančiu apsilankyti šiame mažame, vos devynis kilometrus nuo greitkelio nutolusiame miestelyje. Neprovinciška vieta provincijoje.
Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV
Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV / Giedrės Montvilaitės nuotr.
Temos: 2 Šilalė Restoranas

T.Bergelis atskleidžia, radęs idealią vietą restoranui. Ir jis yra teisus. Pro langus atsiveria žavus vaizdas į siūbuojančius medžius, tankią žolę, smėlį bei miesto tvenkinį, kuriame ramybės oazę paįvairina fontano purslų keliamas lengvas šniokštimas. Šalia auga ir meldai, lėmę restorano pavadinimą. Paprastas, aiškus, susijęs su vieta, lietuviškas, – šis pavadinimas atitiko visus besikuklinančių sutuoktinių, nepanorusių stoti prieš 15min fotografo objektyvą, keltus kriterijus.

Metai JAV ir verslo idėjos grįžus

Renata Bergelienė septynerius metus praleido Amerikoje, kur sėmėsi restoranų verslo patirties. Pradėjusi nuo padavėjos pareigų, vėliau dirbo restorano vadybininke, administratore, tačiau tolimesnės ateities svetimoje šalyje nematė, tad susikrovė daiktus ir grįžo pas mylimą vyrą į Šilalę. Čia jie kartu ėmėsi šeimos verslo.

„Meldai“ nėra pirmoji įgyvendinta sutuoktinių verslo idėja. Jau keletą metų miestelyje sėkmingai veikia picerija. Patys virtuvėje mėgstantys darbuotis sutuoktiniai pasakoja, kad jie abu jautė norą užsiimti būtent viešojo maitinimo verslu, o pati idėja įkurti piceriją kilo spontaniškai ir buvo labai greitai įgyvendinta.

„Matėme, ko trūksta miestui, todėl davėme gyventojams tai, ko jie neturėjo“, – paaiškino T.Bergelis.

Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV
Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV

Vienas brolis kūrė, kitas – statė

Galima teigti, kad šis restoranas – dviejų brolių kūrinys. T.Bergelis rado tinkamą žemės plotą ir jį įsigijo, o jo brolio, užsiimančio nekilnojamojo turto verslu, įmonė pastatė joje pastatą, kuriame vėliau sutuoktiniai ir įkūrė restoraną.

Nusprendę, kad nori skandinaviško stiliaus interjero, verslininkai pasitelkė savo srities specialistus. Bendrų ieškojimų vaisius – išskirtinio dizaino restoranas, kuriame lengva pamiršti tai, kad esi mažame ir net ne kurortiniame Lietuvos mieste.

Bene labiausiai akį traukiantis restorano akcentas – piešiniai ant sienų. Keturių moterų veidai, besidriekiantys vienas šalia kito, apšviesti, kad dar labiau trauktų akį, tapyti vietinės menininkės Aušrinės Pudževytės.

Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV
Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV

Erdvi, stalais ir kėdėmis nepergrūsta salė, kurioje žaidžia švelnių, sodrių spalvų deriniai, tarsi ragina atsipalaiduoti ir mėgautis gardžiais patiekalais.

Atvyksta dėl žandų ir šonkaulių

Meniu sudarytas padedant vienam geriausių Lietuvos šefų, kurio pavardės savininkai neišduoda.

Paprasti patiekalai čia pateikiami neįprastai. Vietoj virtų bulvių – šimtalapis.

„Europietiška virtuvė, kurioje maistas gaminamas iš visiems gerai pažįstamų produktų“, – taip savo restorane patiekiamą maistą apibūdina T.Bergelis.

Paprasti patiekalai čia pateikiami neįprastai. Daug dėmesio skiriama estetiškumui, pavyzdžiui, vietoj paprastai išvirtos bulvės, patiekiamas bulvių šimtalapis.

Klientai, suprantama, diktuoja savas tendencijas. Populiariausi jų pasirinkimai: jautienos žandai, kiaulienos šonkauliai, silkė ir desertas „Vazonėlis“.

„Meldų“ restorano nuotr./Salotos su aštuonkoju
„Meldų“ restorano nuotr./Salotos su aštuonkoju

Dažniausi klientai – kitų miestų gyventojai

Vietiniai vyresnio amžiaus gyventojai į šią vietą, pasak Tado ir Renatos, žvelgia su nostalgija, kadangi ji primena visai netoliese – tvenkinio saloje, buvusią kavinę-barą „Šašlykinė“. Savo gyvavimo laikais ji buvusi labai populiari. Žinomumu nesiskundžia ir naujoji maitinimo įstaiga, tačiau, kaip prisipažįsta savininkai, šiuo metu didžioji restorano lankytojų dalis – atvykėliai iš kitų Lietuvos miestų.

Vis dažniau atsiranda tokių, kurie, važiuodami autostrada Kaunas–Klaipėda, išsuka iš kelio, kad nuklydę 9 kilometrus iki Šilalės, užsuktų čia paragauti „Meldų“ patiekalų. Pasak sutuoktinių, atvykėliai dažnai išreiškia nuostabą, kad tokiame mažame mieste yra toks jaukus restoranas. Per geras provincijai, kaip drįsta apibūdinti ne vienas.

Atvykti taip pat vilioja rengiamos įvairios maisto degustacijos, čia vyksta ir populiarių Lietuvos muzikos atlikėjų pasirodymai.

Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV
Giedrės Montvilaitės nuotr./Šilalėje veikiantį „Meldų“ restoraną šilališkė įkūrė sugrįžusi iš JAV

Sėkmės receptas – drąsa investuoti

Paklausti, kaip sekasi tokiame mažame mieste išsilaikyti ir sėkmingai plėstis, verslininkai pateikia sėkmės receptą: visa tai pasiekta tik didelėmis pastangomis ir nuolat dirbant.

„Nors ir atidarytą su didele rizika, restoraną lydi sėkmė“, – sako T.Bergelis.

Nepabijoję didesnių sumų restorano kūrimosi pradžioje, sutuoktiniai Bergeliai tiki radę raktą į sėkmę. Drąsa investuoti į interjero, meniu ir virtuvės įrangos kokybę šiandien neša pelną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius