Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziškos konditerijos užkulisiai – gamyba rankomis ir tik iš vietos produktų

Ant liežuvio galo tirpstantys macaronsai, švelniu traškesiu ausis užliejantys kruasanai ir mintis apsaldinančios kanelės – tai prancūzo Thierry Lauvray įkurtų šeimos kepyklėlių kasdienybė.
„Thierry kepyklėlės“ desertai
„Thierry kepyklėlės“ desertai / Partnerio nuotr.

Lietuvaičių širdis užkariauti pradėję nuo mažos kepyklėlės Vilniuje, šiandien jo kepiniai keliauja ne tik po visą Lietuvą, bet ir už jos ribų. Apie tai, kaip sekėsi prisijaukinti lietuvius, išlavintą jų skonį bei aukštos kepinių kokybės palaikymo principus kalbamės su pačiu Ogmios miesto svečius bandelėmis vaišinančiu Thierry Lauvray.

Lietuviai – išlavinto skonio tauta

Prancūziško stiliaus šeimos kepyklėlė – sena kulinarijos šefo T. Lauvray svajonė, išsipildžiusi prieš kiek daugiau nei dešimtmetį. Pasak jo, kiekvienas Prancūzijos kaimelis tokią turi, o dažniausiai jos įkuriamos būtent šeimos pagrindu – vyras yra atsakingas už produkcijos gamybą, o žmona už jos pardavimą bei bendravimą su klientais. Pirmoji „Thierry kepyklėlė“ Užupyje ir veikė tokiu principu.

Prancūzas teigia, jog pirmuosius klientus prisijaukinti nebuvo sunku bei giria išlavintą jų skonį. „Lietuviai mėgsta keliauti ir tai daro dažnai, todėl daugelis žino, kas yra prancūziškas kruasanas, bagetė, macaronsai ar canelė.

Lietuviai mėgsta keliauti ir tai daro dažnai, todėl daugelis žino, kas yra prancūziškas kruasanas, bagetė, macaronsai ar canelė.

Manome, kad mūsų tautiečiai yra išlavinto skonio tauta. Jie atskiria geros kokybės produktus ir teikia jiems pirmenybę“, - teigia T. Lauvray. Galbūt todėl gana greitai ši prancūziško stiliaus šeimos kepyklėlė rado kelią į lietuvių širdis, o šiandien tampa tarptautiniu verslu ir žengia už Lietuvos ribų. Pasak įkūrėjo, „Thierry kepyklėlė“ jau atidaryta Minske, o artimiausiuose planuose – Ryga.

Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ desertai
Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ desertai

Viskas gaminama rankomis ir iš vietinių produktų

Kepyklėlių įkūrėjo teigimu, visa jų produkcija yra orientuota į tikrą prancūzišką skonį, kuriant ir Paryžiaus gatvėse sutinkamą asortimentą. „Pas mus rasite beveik visus prancūziškos konditerijos gaminius: kruasanus, bandeles su šokoladu, bandeles su obuoliais, eklerus, kaneles, macaronsus. Tortai taip pat yra gaminami pagal prancūziškus receptus – jie pasižymi kremine konsistencija ir mažesniu biskvito kiekiu“, – teigia T. Lauvray.

Pasak jo, visa „Thierry kepyklėlės“ produkcija gaminama rankomis, naudojant tik kokybiškus vietos produktus.

„Thierry kepyklėlės“ produkcija gaminama rankomis, naudojant tik kokybiškus vietos produktus.

„Tešlą bandelėms ir duonai gaminamės patys, čia pat. Pagal mūsų nuosavas receptūras ją sluoksniuojame ir su sviestu. Į gaminiams skirtą tešlą nededame jokių cheminių skonį ar kvapą suteikiančių priedų, o viską nuo pradžios iki pabaigos darome savo rankomis“, – tikina T. Lauvray ir priduria, jog kepiniams stengiasi naudoti vietinę produkciją – lietuviškus miltus, sviestą ir kt. „Kartais kruasanas išeina ne toks kaip Prancūzijoje, nes mūsų vietinių produktų kokybė yra kitokia nei Prancūzijoje. Mūsų karvės ganosi kitokiose pievose nei prancūzų. Mūsų kviečiai auga kitokiomis oro sąlygomis nei Prancūzijoje. Mūsų vietinių produktų savybės yra truputėlį kitokios nei prancūzų. Todėl ir kruasanas gaunasi truputėlį kitoks nei Prancūzijoje, bet jis tikrai nėra prastesnis“, – teigia pašnekovas.

Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ desertai
Partnerio nuotr./„Thierry kepyklėlės“ desertai

Receptūras kuria pats kepyklėlių įkūrėjas

T. Lauvray teigimu, jo tikslas – dalelę savo gimtosios šalies, Prancūzijos, kultūros patiekti mums, suteikiant galimybę pajusti tikrą prancūzišką dvasią ir perteikiant unikalų gebėjimą mėgautis mažyčiais saldžiais malonumais. Kulinarijos šefui tai daryti sekasi, rodos, visai paprastai – daugelis lietuvių jau žino apie Trijų karalių pyragą, Kalėdinius La Buche pyragus ir kitus prancūziškos konditerijos gaminius.

Pasak visas naujas receptūras asmeniškai sugalvojančio šefo, siekdamas nuolat stebinti savo klientus, jis stengiasi atrasti naujus, dar neregėtus derinius. „Kepinius gardiname įvairiais įdarais. Stengiamės prie tradicinių skonių pateikti kažko naujo, tokiu būdu kiekvieną sezoną pradžiuginant klientus dar neragautais deriniais“, – teigia T. Lauvray ir priduria, jog pats populiariausias kepyklėlės gaminys šiuo metu – migdolinis kruasanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius