Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanaus Kauno gidas (II): kur ieškoti gero maisto, kvapnios kavos ir šiltų spurgų

Ši savaitė padovanojo laisvadienį, kai minime gražią mūsų šaliai svarbią progą. Laisve nuo mokyklos mėgaujasi ir vaikai, o dalis jų tėvelių džiaugiasi proga ilgiau pamiegoti. Galbūt kai kam tai taps ir gera proga aplankyti Kauną – Europos kultūros sostinę'2022. Pasisėmę įspūdžių, traukite skanaus maisto bei gėrimų, o mes dalijamės dar viena porcija asmeninių rekomendacijų.
Kauno maisto gidas
Kauno maisto gidas / Restoranų archyvo, „Gediminas Grazys photography“, 15min.lt nuotr.

Šįsyk dėmesio vertas vietas Kaune rekomenduoja Šampano akademijos įkūrėja, kaip pati sako, „didžiulė Kauno fanė“ Jūratė Sprindžiūnaitė, 15min Kauno aktualijų žurnalistė, „be 5 min. gidė“ (anot jos pačios) Karolina Stažytė bei kaunietė, medijų ir rinkodaros specialistė Jurga Laukineitienė.

Ankstesniame gide rekomendacijomis dalijosi „Genys Brewing Co.“ vadovas, kaunietis Laurynas Lisauskas, kaunietė (jau 10 metų gyvenanti Vilniuje), maisto tinklaraštininkė ir „Desertų klubo“ įkūrėja Asta Petrušienė bei taip pat kaunietė, gurmaniškų maisto produktų parduotuvės „Gurmanė“ įkūrėja Romena Lapačinskienė.

Jūratės Sprindžiūnaitės rekomendacijos:

Restoranas „Arrivée“. Vieta, į kurią specialiai važiuoju pusryčių ar vakarienės, nes ten randu techniškai pagal prancūzišką klasiką sukurtų patiekalų. Jų padažai yra dieviški. Ypač laukiu atvykstančio prancūzų šefo Xavier Bouriot. Jis – aukščiausio lygio virtuvės meistras, gastronominį stebuklą gali padaryti iš bet ko. Yra dar viena rimta priežastis apsilankyti „Arrivée“. Tai – desertai ir juos kuriantis virtuvės šefas Evaldas Juška. Talentas, kuris sujungia šiuolaikines technologijos, nemariąją klasiką ir eleganciją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Juška
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Juška

„Spurginė“. Aišku, kad dėl spurgų, kurios visada tokio pat skonio, nenuviliančios kokybės, šviežumo ir paprastumo. Jei neturiu laiko suvalgyti poros dar garuojančių spurgų vietoje, padarau tai žingsniuodama Laivės alėja.

Erikas Ovčarenko/BNS/Spurginė Kauno Laisvės alėjoje
Erikas Ovčarenko/BNS/Spurginė Kauno Laisvės alėjoje

„Monte Pacis“ dėl vynraščio. Kol laukiu patiekalų, man vienas maloniausių dalykų bet kuriame restorane yra susipažinti su vyno pasiūla. „Monte Pacis“ ji originali, nes restorano savininkė ir someljė Indra Ramanauskienė nemažai vyno vežasi tiesiai iš vyninių, ieško vyno, kurį darytų vienuoliai. Todėl užsukus visada su Indra apšnekame jos vynraštį.

Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Monte Pacis“
Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Monte Pacis“

Karolinos Stažytės rekomendacijos:

„Juoda druska“. Italo įkurtame Viduržemio jūros regiono skoniais alsuojančiame restorane-meno galerijoje jus pasitiks itin mielos padavėjos. Jei tapsite lojaliu klientu, jos pavaišins desertu ar gėrimu. Savaitgaliais čia tiekiami vėlyvieji pusryčiai, vakarais erdvė virsta klasikiniais kokteiliais garsėjančiu lounge baru. Čia galima paragauti ir premium klasės lietuviškos kombučos kokteilių. Ant plytinių „netašytų“ sienų kabo menininkų darbai, kuriuos galima įsigyti.

Viskas gardu: nuo namų gamybos kroketų, išskirtinių Romos stiliaus picų iki daugiaryžio. Šefas visuomet paruošęs ir kokią į meniu neįtrauktą staigmeną. Retkarčiais nuotaiką praskaidrina vinilo plokštelių skambesys ar gyva muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius