Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 21d. 15:41

Vilniečiams prisistatė nauja įvairius maisto gamintojus burianti vieta: istorinis pastatas ir pasaulio virtuvės

„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / „Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

Ketvirtadienį, lapkričio 21-ąją, pietų metu Gedimino prospektu traukę vilniečiai tiesiog negalėjo negirdėti garsios iš kolonėlių sklidusios muzikos. Toli sklidę garsai, balionų girliandos ir specialios kainos tądien pažymėjo oficialų naujos maisto vietos Vilniaus centre atsidarymą. Tiesa, jos formatas jau nenaujas: po vienu stogu „Gastronomas Food Hall“ subūrė skirtingus maisto gamintojus, barą ir net maisto produktų turgelį. 15min pabandė paieškoti naujoko išskirtinumų.

„Gastronomas Food Hall“ puoselėja ir užsienyje, ir Lietuvoje jau nenaują, bet vis dar itin populiarų formatą: po bendru stogu suburiami skirtingas virtuves atstovaujantys maisto operatoriai, o lankytojai kviečiami rinktis, kas tik patinka, ir sėsti prie stalų bendrose erdvėse.

Tyliai ir pernelyg nesiskelbdama ši vieta veikia jau apie mėnesį, panašu, jog laukta, kol darbą pradės kuo daugiau maisto operatorių. Tiesa, ir atidarymo dieną uždangos 2–3 taškus dar tebedengė, tačiau kitos virtuvės dirbo pilnu tempu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

„Gastronomas Food Hall“ įsikūrė istoriniame pastate Gedimino pr. 24, kur kadaise veikė „Vilniaus centrinis gastronomas“. Bendras atnaujintų patalpų plotas siekia daugiau nei 1000 kv. m., įėjus pro duris tenka leistis į negilų pusrūsį. Tiesa, panašu, jog tam, kad įspūdis nebūtų itin niūrus, patalpos išdažytos šviesiomis spalvomis, tad net apniukusią rudens dieną čia šviesu, pirmas įspūdis pozityvus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

„Gastronomas Food Hall“ sudaro kelios skirtingos zonos – skirta pasaulio virtuvėms, saldėsių gamintojams, kabai ir barui, yra ir vieta, dedikuota produktų pardavėjams. Maistą išsirinkę lankytojai gali prisėsti ir prie individualių staliukų, ir prie ilgesnių stalų, ir triukšmingesnėje, ir ramioje zonoje – kiekvienam pagal poreikius ir skonį.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

Šiuo metu naujojoje vietoje galima rasti tokius maisto gamintojus kaip skirtingas pasaulio virtuves vienijantį „2buo“, meksikiečius „Maracas Mexican cocina“, kiniško maisto restoraną „Mian“, piceriją „Pipirini Pizza“, Vietnamo virtuvės atstovus „Ha Noi“, indiško maisto gamintojus „Spice King“, moderniosios europietiškos virtuvės atstovus „arLei“, užkandinę „Papa frita Poutinerie – Loaded Fries“, kavos ruošėjus „EXpresso kava“, spurginę „Sweet Roll“, konditerijos ir kulinarijos gaminius pristatančią „Mažoji Ragainė“, vaisinę „Tropikai“ ir barą „Gastronomas“. Panašu, jog ši vieta tapo starto vieta nemažam maisto rinkos naujokų būriui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

„Grįžome iš užsienio, dairėmės galimybių ir sulaukėme pasiūlymo čia įsikurti“, – sakė už „arLei“ prekystalio besidarbavusi šios vietos savininkė. „Dirbame nuo pat atsidarymo, tikimės, jog po oficialaus starto šiandien žmonių srautas žymiai išaugs“, – prisipažino jau ne vieną kiniško maisto vietą sostinėje valdanti restorano „Mian“ bendrasavininkė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

Nedidelė atskira „Gastronomo“ zona skirta įvairių produktų pardavėjams, tiesa, kol kas jų nedaug, o produktai matyti ir kitose panašiose vietose – nuo atvežtinių natūralių daržovių traškučių, džiovintų vaisių bei riešutų iki lietuviškos duonos ir sūrio. Galbūt neatsitiktinai pietų metu šioje vietoje judesio buvo mažiausiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

„Gastronomas Food Hall“ vilniečius bei miesto svečius kviečia ne tik pietų, tačiau ir pusryčių bei vakarienės. Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio ši vieta dirba nuo 8 iki 20 val., penktadieniais–šeštadieniais nuo 9 iki 22 val., sekmadieniais nuo 9 iki 19 val. Baras „Gastronomas“ penktadieniais ir šeštadieniais veiks iki 24 val.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Gastronomas Food Hall“ oficialaus atidarymo diena

15min primena, jog tai jau ne pirma panaši vieta, kurioje vilniečiams siūloma ir skirtingų pasaulio virtuvių įvairovė, o kartais ir apsipirkimo galimybės. Pastaraisiais metais itin veržliai šia linkme dirba „Halės turgavietė“, kur dera naujos hipsteriškos vietos ir šaldytuvai su šviežia ar rūkyta mėsa. Sostinės Naujamiestyje ne pirmus metus skaičiuoja „Uptown Bazaar“, kur bene pusė vietų jau pakeitė maisto operatorius. Bene arčiausiai „Gastronomo“ įsikūręs „Downtown Food Hall“ ką tik atšventė pirmąjį gimtadienį, per pietus čia gana sunku rasti laisvą staliuką, o savaitgaliais taip pat būna pilna. Tiesa, „Downtown Food Hall“ maisto produktais neprekiauja, bet galima užsukti į čia pat įsikūrusią kino salę.

Kitos 3 gausius gamintojų rinkinius subūrusios vietos – PC „Panorama“ veikianti „Gourmet“ zona, neseniai atsinaujinusiame PC Go9 įrengta maisto zona „Go9 Food Hall“ ir kiek atokiau nuo miesto centro veikiantis „Benedikto turgus“.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Kviečiame anties

Video

01:30
01:16
01:39

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką