Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ treneriams – ypatingi pietūs: „Lithuanian Pub Entry“ bare stebėjo tarpukario rinktinės triumfą

Kauno „Žalgirio“ trenerių štabas papietauti mieste kartu ištrūksta retai, tačiau į lietuvišką pub’ą „Lithuanian Pub Entry“ juos atviliojo Kauno ir Lietuvos krepšinio rinktinės aukso laikmetį – tarpukarį, atspindintis interjeras bei legendiniai vištienos sparneliai. Pietų metu žalgiriečiams surengta lietuvių krepšininkų triumfo akimirkų 1939-ųjų Europos čempionate peržiūra.
Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo pietūs bare  „Lithuanian Pub Entry“
Kauno „Žalgirio“ trenerių štabo pietūs bare „Lithuanian Pub Entry“ / Projekto partnerio nuotr.

Nors Vilniaus gatvėje nuo praėjusių metų liepos 14 dienos veikiančiame „Lithuanian Pub Entry“ galima stebėti daugelį krepšinio ar futbolo rungtynių, įprastu sporto baru jo nepavadinsi. Kodėl? Nes kabo jame vienintelis – Kauno „Žalgirio“ šalikas. Ištikimi „žaliai baltiems“. Žalgiriečių bei „Entry“ biliardo klubo, „Lithuanian Pub Entry“ pirmtako, draugystė užsimezgė prieš keletą metų.

„Viskas prasidėjo tuomet, kai „Žalgirio“ krepšininkai atrado ir ėmė vis užsisakinėti „Entry“ firminius viščiukų sparnelius. Tačiau šiame, antrajame „Entry“ bare, iki šiol dar nebuvome apsilankę. Šauni vieta“, – prie pietų stalo nuomonę išsakė „Žalgirio“ klubo treneris Darius Songaila.

Vyriausiasis klubo strategas Šarūnas Jasikevičius, patikino, jog antrą kartą į „Lithuanian Pub Entry“ užsuktų vien dėl kukurūzinio viščiuko ir dailaus interjero. O ir porcijos patiekalų – itin didelės.

„Pats namuose negaminu, nes turiu dvi kaires rankas, o ir šeima mano gyvena ne Kaune, todėl dažniausiai pietauju mieste. Šiame pub’e patiko viskas, ką teko ragauti. Ypač puikūs užkandžiai“, – nuomonę išsakė ir treneris Darius Maskoliūnas.

Garsioji strategų trijulė pripažino, kad sriuba – būtinas pietų atributas. Jei D.Maskoliūnas mėgsta tradicinius barščius, tai Š.Jasikevičiui patinka trintos sriubos. O štai D.Songailos, draugams dažnai kepančio žmonos prieskoniuotus elnienos medalionus, favoritas – šaltibarščiai, kuriuos „Lithuanian Pub Entry“ virtuvė neabejotinai tiekia vasarą. Šaltuoju metų sezonu meniu karaliauja aštri jautienos sriuba, priverčianti bent trumpam sušilti.

„Aš net graikus Lietuvoje išmokiau sriubas valgyti“, – šyptelėjo Š.Jasikevičius.

Netelpantis į standartinius rėmus

„Lithuanian Pub Entry“ – išskirtinė, į jokius standartinius rėmus netelpanti laisvalaikio praleidimo vieta. Nors pub'uose didžiausias dėmesys skiriamas gėrimų vartojimo kultūrai, šiame bare neužmiršta lieka ir virtuvė. Joje – preciziškai ištobulintos populiariausių europietiškų patiekalų receptūros. Pub'o šeimininkus stebina tai, kad lankytojai, iki tol dažniausiai rinkęsi mėsos patiekalus, itin pamėgo midijas, patiekiamas su skrudintomis bulvytėmis ir česnakiniu raudonųjų paprikų padažu. Mėgiamas bare ir jautienos „Stroganovas“. Tiesa, nors tai lietuviškas pub’as Kaune, jo meniu stereotipinių lietuviškų patiekalų – cepelinų ar vėdarų, nerasite. „Lithuanian Pub Entry“ šeimininkai paaiškino, kodėl.

Kokia šiandien būtų tarpukario metu klestėjusi užeiga Kaune? Tai atspindi „Lithuanian Pub Entry“ interjeras ir ne tik. Pagrindinė baro idėja – prisiminti ir puoselėti Kauno aukso amžiumi vadinamo laikmečio tradicijas. Laikinosios sostinės pakilimo istorija buvo nutraukta pačiame pike. Tarptautiniu spėjusiame tapti mieste virė europietiškas gyvenimas. Kaunas netgi buvo vadinamas „mažuoju Paryžiumi“. Išties, kauniečiai jau tuomet sekė Europos didmiesčių madas. Neatsiliko nuo jų ir maitinimo įstaigos. O juk Paryžiuje cepelinų ar vėdarų nerasi. Tai – lietuviškos kaimo, o ne miesto virtuvės tradicijos. Todėl „Lithuanian Pub Entry“ ir siūlo labiau kosmopolitiškiems miestiečiams priimtinus patiekalus.

Pub'o šeimininkai pastebėjo, jog „Lithuanian Pub Entry“ pamėgo kiek vyresnio amžiaus lankytojai. Tam įtakos galėjo turėti ir kruopščiai atrinkta bare skambanti muzika. Kokia ji? Užsukite ir išgirsite.

VIDEO: „Žalgirio“ treneriams – ypatingi pietūs: „Lithuanian Pub Entry“ bare stebėjo tarpukario rinktinės triumfą

Tarpukario architektūrą menančiame bare – tarpukario krepšinis

Architektų Roko Kondratavičiaus ir Audronės Kubilienės kurtas interjeras nuteikia maloniam bendravimui draugų apsuptyje. Jaukūs minkštasuoliai, tarpukario stilistika dekoruotos vitrinos, art deco stiliaus baro grotelės, ant sienų kabančios iškiliausių Kauno tarpukario modernizmo pastatų nuotraukos, įvairiaspalvės ornamentinės grindų plytelės, šimtmetį menanti originali indauja bei gramofonas. Taip pat svarbią vietą interjere užima atributai, skirti valstybingumo šimtmetį šiemet mininčiai Lietuvai, Jonui Basanavičiui ir Antanui Smetonai atminti. Visa tai leidžia pajusti tikrąją senojo Kauno dvasią, tačiau neatbaido ir jauno lankytojo, nes interjere gausu šiuolaikinių architektūrinių sprendimų.

Pietaujant „Žalgirio“ krepšinio klubo nariams, televizorių ekranuose sukosi vaizdai iš 1939-ųjų metų tarpukario Kauno, kuomet naujai pastatytoje, moderniausia tuo metu Europos sale tituluotoje Kauno sporto halėje Lietuvos krepšinio rinktinė apgynė Europos čempionės titulą.

„Teko domėtis tarpukario rinktinės pergalėmis – tai neatsiejama mūsų krepšinio istorijos dalis. Nemanau, kad tuomet rinktinę treniruoti buvo lengviau. O halė man kelia nostalgiją, aš joje užaugau“, – prisipažino tikru kauniečiu save laikantis Š.Jasikevičius.

Sausio 12-ąją „Žalgirio“ arenoje „Lithuanian Pub Entry“ oficialiai pristatė Eurolygos rungtynes, kurias po itin įtemptos kovos laimėjo Kauno „Žalgirio“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius